Si jo fos espanyola

"No es pot comparar el nacionalisme espanyol amb el català, no són dues maneres diferents d'entendre les coses sinó que un és al costat de la justícia i a l'altre la justícia se li'n fot"

Vull creure que si jo fos espanyola no seria com els espanyols. Vull pensar que creuria en el dret de decidir dels pobles, que trobaria una barbaritat que TV3 no es pogués veure al País Valencià, que em semblaria una estafa que els catalans fossin espoliats, insultats i mentits, que consideraria realment estrany que Catalunya fos governada per un partit que posa en primer pla els interessos d'altri, que reconeixeria els drets històrics de la nació catalana, que em semblaria normal que el català fos la llengua vehicular de l'escola pública, i en definitiva, vull pensar que si jo fos espanyola m'avergonyiria del dèficit democràtic del meu país.

Tot depèn del costat des d'on t'ho miris, diuen. Bé, sí, però hi ha casos en què la veritat esclafa. Que els sistemes occidentals són més justos que el de l'Iran, per exemple, és una cosa indiscutible. Etcètera. De la mateixa manera que hi ha persones que són més bones que altres t'ho miris per on t'ho miris. Tots vetllem per nosaltres i és natural que així sigui, però si defensant els teus interessos esmicoles els drets dels altres, llavors ets dels dolents. És que si en nom de la relativitat ho col·loquem tot en el mateix nivell, passa que qualsevol moral pot esdevenir vàlida. I no.

Per això no es pot comparar el nacionalisme espanyol amb el català, no són dues maneres diferents d'entendre les coses sinó que un és al costat de la justícia i a l'altre la justícia se li'n fot. Un trepitja i l'altre es defensa, un lluita per imposar-se a qualsevol preu i l'altre per alliberar-se. Si jo defenso Catalunya no és només perquè sigui el meu país sinó sobretot perquè té tota la raó del món. Vull creure que si jo fos espanyola no anteposaria l'amor per Espanya a l'amor per la veritat, perquè qualsevol amor que estigui al servei de la mentida, no val absolutament res.
Comentaris

envia el comentari