Gasol i Vidal-Quadras: la nit i el dia

"Gasol mai no ha renegat de la seva catalanitat. Vidal-Quadras es guanya la vida exhibint el seu espanyolisme"

“Pau Gasol és tan català i espanyol com nosaltres encara que visqui i treballi als Estats Units [en referència a Vidal-Quadras]”.
Alícia Sánchez-Camacho, presidenta del PP català.

Va comparar l’altre dia Alícia Sánchez-Camacho Vidal-Quadras amb Pau Gasol. Va assenyalar que tot i viure i treballar als EUA, el jugador de bàsquet continua sent tan català i espanyol com sempre, com li ocorre a Vidal-Quadras, la militància del qual al PP de Madrid va titllar de “fet administratiu”. Com recomana el nom d’aquesta secció, anem a pams.

En primer lloc, Vidal-Quadras és molt lluny de ser per a la política el que és Gasol per al bàsquet. Gasol està en l’èlit mundial. Vidal-Quadras, tot just entre la mediocritat catalana o espanyola. Gasol va aterrar als EUA perquè era una estrella a Catalunya. Vidal-Quadras ha acabat a Madrid impulsat per la cossa al cul que li van clavar els seus propis companys de partit, amb Aznar al capdavant. Gasol era i és admirat per tothom, al PP català n’estaven, la gran majoria, més que farts de Vidal-Quadras, que, això sí, feia discursos lluïts i curulls de cinisme.

Pau Gasol mai no ha renegat de la seva catalanitat. Vidal-Quadras es guanya la vida exhibint el seu espanyolisme, malparlant de Catalunya, combatent els interessos i les aspiracions del nostre poble, i, en definitiva, actuant de servil lacai dels nostres adversaris, els quals, com fan amb tots els que es comporten com ell, li ho agraeixen amb generositat (encara que dubto que el respectin gaire). Gasol és un orgull per a la seva terra, Vidal-Quadras no ho ha estat ni ho serà mai.

De fet, no ho és ni per a Sánchez-Camacho, a pesar de les seves declaracions. Sánchez-Camacho el que volia era que Santiago Fisas –que també viu i treballa a Madrid, però l’actitud del qual mai no ha estat a l’altura ínfima de la de Vidal-Quadras- anés en un bon lloc a les llistes europees. Finalment, Fisas és el candidat 23, mentre que Rajoy ha col•locat Vidal-Quadras en el número 4. El cap de llista és Mayor Oreja, algú, per cert, comparable amb Vidal-Quadras.

Finalment, i per no amagar-vos res, us diré que Vidal-Quadras ha estat l’únic polític que en la meva vida periodística, que ja comença a ser molt llarga, m’ha posat una querella, cosa difícil de perdonar. Tanmateix, em penso -n’estic convençut- que, encara que no hagués estat així, la meva opinió sobre aquest personatge amb veu d’ultratomba no seria millor.
Comentaris

envia el comentari