CiU, sempre culpable

"Voilà!: si plou massa, és culpa de CiU, i, si plou poc, també. El conseller es deu pensar que la gent és tonta"

“Mas i CiU, amb la seva decisió de fa tres anys [sobre el finançament i l’Estatut], ens van deixar indefensos”
Josep Huguet, conseller de la Generalitat

El conseller Josep Huguet va despenjar-se l’endemà de reis amb un article a ‘El Periódico’ que quedarà en les hemeroteques com un exemple típic de l’obsessió del tripartit per tapar-se les vergonyes atacant CiU. La tàctica consisteix a culpar CiU de tot el que no funciona. Així, si plou massa, és culpa de CiU, i, si plou poc, també.

Deia Huguet que en acceptar el Títol VI de la proposta d’Estatut, CiU “ens van deixar indefensos” (com si Mas tingués previst el gener de 2006 no governar ell, sinó cedir amablement el poder al tripartit). Huguet parla també de les “rebaixes” estatutàries de Mas i dels “mil esvorancs” oberts pels convergents, tot silenciant, curiós, que el PSC –el qual, per cert, negociava integrat en la representació del PSOE- i Iniciativa va donar també llum verda al text.

Huguet enumera a continuació un seguit de defectes, que, segons ell o de qui li hagi escrit el paper, converteixen l’apartat de finançament de l’Estatut en un autèntic nyap. Queda completada així la pirueta tripartita. Estiguin atents a la jugada: a) el finançament que tenim és un desastre perquè el va pactar CiU (amb el PP); b) el model de finançament inclòs en l’Estatut és un desastre perquè el va pactar CiU (amb el PSOE); c) per tant, si no hi hagués un bon finançament, la culpa seria de CiU, i c) si finalment el finançament fos bo, el mèrit seria del tripartit i només del tripartit, i de la fermesa del seu esperit heroic, que ho hauria aconseguit a pesar de la malvada i potinera CiU.

Voilà!: si plou massa, és culpa de CiU, i, si plou poc, també.

El conseller es deu pensar que la gent és tonta.
Comentaris

envia el comentari