Tonteries que no se’n van

"Valdria la pena, per tant, que Miralles, si no més sensat, sí fos més humil i mesurés les seves afirmacions quan algú li posa una gravadora o un micròfon sota el nas"

““Fa 20 anys va caure el mur de Berlin, però ara ha caigut el mur de Wall Street. ¡Marx torna!”
Jordi Miralles

Ha declarat Jordi Miralles, que aquests dies ha tingut el seu moment de glòria gràcies a l’assemblea de la seva formació, Esquerra Unida i Alternativa, que “fa 20 anys va caure el mur de Berlín, però ara ha caigut el mur de Wall Street. ¡Marx torna!”. Deixem córrer, si de cas, el mal gust de comparar la crisi financera –Wall Street continua funcionant- amb la caiguda d’un reguitzell de règims comunistes -com es declara Miralles sense vergonya ni demanar perdó- que no solament van ofegar la llibertat durant dècades sinó que van anihilar físicament milions d’homes i dones.

Centrem-nos millor en això que Miralles vaticina sobre el marxisme, i que diu amb una exclamació d’alegria, no de terror com faria una persona amb més seny i lectures. El que sorprèn, però, no és tant el que ha declarat a La Vanguardia: en els congressos d’EUiA el puny alçat, les apel•lacions a la lluita de classes, etcètera, formen part de la coreografia inevitable, sinó la prepotència amb què ho diu el reelegit coordinador, que sembla pensar per dintre: “Ui ara!, prepareu-vos liberals fastigosos!”. Sorprèn deia, perquè hores d’ara, per exemple, els comunistes de Miralles ningú no sap quant suport electoral tenen. El que sí que és segur és que gaudeixen de molta més visibilitat mediàtica i més despatxos dels que els correspondria si no fos perquè actuen d’apèndix d’un apèndix del PSC, partit derrotat en les últimes eleccions catalanes però sostingut en el poder, al seu torn, per Esquerra Republicana. Valdria la pena, per tant, que Miralles, si no més sensat, sí fos més humil i mesurés les seves afirmacions quan algú li posa una gravadora o un micròfon sota el nas.

Els d’EUiA són els que més radicalment s’han alçat contra la llei d’Educació del conseller Maragall. Només hi trobo una explicació: volen que les pròximes generacions segueixin tan avall en formació com les que ara són a les escoles i instituts: potser pensen que això els garantirà un cert electorat potencial.

Karl Marx, senyor Miralles, no torna. El que no se’n va ni amb lleixiu, pel que es veu, són algunes tonteries que, la veritat, a aquests altures són molt cansades de suportar.
Comentaris

envia el comentari