JOSÉ ZARAGOZA, LA GUIA

"Un bon mètode per a la cúpula de CiU podria ser convertir Zaragoza en una mena d’oracle, atès que el que diu sol resultar una bona pista per intuir què és el que no ha de fer CiU"

Estaria bé que CiU entrés en el govern d’Espanya i que això ajudés a superar la crisi; a nivell de Catalunya aniria bé perquè ajudaria a afrontar la negociació del finançament amb més força”.
José Zaragoza

És ben cert, i així ho sap José Zaragoza, que sovint CiU té dubtes sobre cap a on ha de tirar. Sovint també sembla com si la federació nacionalista no sabés del tot com ha de fer oposició als socialistes, que són, parlant en general, els que remenen les cireres i mouen els fils arreu i a tots nivells. Així com sembla que Pepe Zaragoza coneix perfectament el seu adversari i sap com treure’n profit, o provar-ho, amb declaracions o de la manera que sigui, també CiU hauria de conèixer el seu adversari socialista, el que li podria d’allò més bé per orientar-se amb més precisió i afinar el rumb.

Vull dir que un bon mètode per a la cúpula de CiU podria ser -per què no?- fixar-se curosament en el que interessa al PSC, en el que s’amaga rere, entre d’altres, les frases del seu secretari d’organització. Vaja: convertir Zaragoza en una mena d’oracle, atès que el que diu sol resultar una bona pista per intuir què és el que no ha de fer CiU. En aquest cas, per exemple, el que no ha de fer CiU és prendre’s seriosament la possibilitat d’entrar en un govern del PSOE. Menys encara amb la perspectiva clara d’un mal acord sobre el finançament de Catalunya i una sentència que amenaça de convertir-se en una autèntica i indignant burla. El PSC li agradaria molt que la federació nacionalista s’associés amb Zapatero, perquè així compartiria amb ell la responsabilitat derivada dels escandalosos incompliments dels socialistes espanyols.

Zaragoza –qui en el seu dia va popularitzar allò de ‘Si guanya Zapatero, guanya Catalunya’- també apunta que CiU seria d’ajut davant de Madrid de cara a negociar el finançament. Però, si no ho tinc mal entès, CiU compta amb només deu diputats a Madrid, mentre el PSC en té de 25 més dos ministres. O és que aquests 25 no són ben bé del PSC, sinó més aviat del PSOE? És que si no no s’entén...
Comentaris

envia el comentari