4 d’octubre, Champions judicial

"La Champions judicial és un terreny de joc més favorable que l’Eurocopa política i la Lliga espanyola, que s’han de jugar igual i amb totes les forces, però pel cap baix amb un braç lligat a l’esquena"

Avui és un dia per celebrar, com ho són de moment cadascun dels dies que les justícies dels països europeus fora de l’espanyola han d’abordar les extradicions i les euroordres per una banda i els drets dels ciutadans europeus per una altra. A Europa l’única institució que s’ha pronunciat per activa i per passiva contra els drets dels represaliats catalans Puigdemont, Junqueras, Comín i Ponsatí ha estat el Parlament Europeu, dominat pels dos grans grups parlamentaris de dretes i de centreesquerra. Dominat per la política, doncs, més que pel marc europeu i internacional de drets fonamentals i bàsics

Polititzats fins a extrems vergonyants, els alts estaments judicials a l’Estat espanyol han vist, en canvi, com els diversos tribunals europeus els esmenaven l’estratègia: tribunals a Alemanya, al Regne Unit, a Suïssa (ni la va demanar, Llarena, l’extradició, sabedor de la rebregada), a Bèlgica, ara a Itàlia, contra les euroordres emeses per Llarena. I els tribunals “comunitaris” TGUE (de primera instància) i el TJUE, que de moment han actuat amb la imparcialitat i la independència que se li hauria de suposar al Tribunal Suprem també respecte dels drets dels europarlamentaris. 

El TJUE, primer sobre els drets de Junqueras (encara que massa tard per l’abús del Suprem, que el va mantenir en presó provisional per evitar que anés a recollir l’acta d’eurodiputat), a qui el desembre de 2019 va reconèixer la immunitat com a europarlamentari i va dir que el Suprem hauria hagut de deixar-li recollir l’acta, atès que els drets d’eurodiputat s’adquireixen en el moment que es proclamen oficialment els resultats de les eleccions europees, no quan es recull l’acta; el Parlament europeu, absent i passiu aleshores. 

Aquesta decisió del TJUE, així i tot, ha estat clau perquè es reconeguessin els drets de Puigdemont, Comín i Ponsatí com a europarlamentaris que la JEC (dominada pels dos grans partits espanyols) va obstaculitzar creativament que exercissin (si no vens a recollir l’acta a Espanya i hi acates la Constitució, no pots exercir d’europarlamentari ni tenir-ne els drets), fins que l’europolítica va tornar a intervenir. El TGUE va fer un “sí però no” i ara, a Sardenya han tornat a enviar la pilota al TJUE, que haurà de decidir sobre la immunitat dels europarlamentaris Puigdemont, Comín i Ponsatí. 

Un partit que està a la mitja part o si voleu, abans de la pròrroga, però que, ara per ara, fa evident que la Champions judicial és un terreny de joc més favorable que l’Eurocopa política i la Lliga espanyola, que s’han de jugar igual i amb totes les forces, però pel cap baix amb un braç lligat a l’esquena.

Comentaris

  Luisnomeacuerdo 04/10/2021 9:41 pm
  Tranquila chati que ya vemos que hay mucho versado en derecho entre los fascistillas independentistass, todavía no ha terminado el partido de copa.
  Javier 04/10/2021 10:32 pm
  Solo hay que mirarse la rueda de prensa, cuando llega el turno de las preguntas internacionales. Pobrecillos ni una pregunta, con la que lían para luego explicarles sus cosas al mundo.
  Narcís 05/10/2021 8:48 am
  Com pot ser possible Europa hagi permés no fos europarlamentari en Junqueras tot permetent l' abús d' aquest patètic/ miserable i pidolaire estat ? PD : ara que hi penso, com de multes deu o duu pagades aquest estat per no acomplir amb ses obligacions o deures comunitaris .. com de diners ? Nota : tots aquests ' magistrats ' botxins poden fer el que els hi doni la gana sense passà'ls -hi res o ni expedients . . . ni suspensió de treball i sou .. ni expulsió del càrrec àdhuc de la professió .. ni multes .. ni presó .. ni multes i presó .. ? Anotació al marge : com poden seguir a " justícia " aquesta mena de tipus com aquest del que deia partit de l' oposició de tenir la justícia controlada o allò que passà amb filla de . . fent/ entrant de fiscal quan no la corresponia ? Incidència : si la Justícia és allò que més ens hauria d' apropar a la Providència . . ' aquesta justícia espanyola ' .. on ens apropa que no sigui a l' infern ?
  Anònim 05/10/2021 11:09 am
  que diu la vaca grossa, no s'ho creu ni ella.
  Gonzalo 05/10/2021 3:42 pm
  Señora, alguna batallita si que hemos ganado: El TEDH tumba las dos primeras demandas por las cargas policiales del 1-O. Desestima los recursos de dos vecinos de Manresa una vez se archivó el caso en España
  Gonzalo 05/10/2021 3:44 pm
  Y esta sentencia tampoco os fue favorable: Estrasburgo da un varapalo al ‘procés’: suspender el pleno de la DUI era una “necesidad social imperiosa”. El TEDH rechaza la demanda contra la decisión del Constitucional de impedir la sesión del Parlament donde Puigdemont proclamaría la independencia porque había que "preservar el orden constitucional".
  Gonzalo 05/10/2021 3:47 pm
  Y de Canadá no decimos nada? El "vivales" ha visto denegada por segunda vez su petición de entrada al país. Mira que estuve buscando y rebuscando esta noticia en "el mon", pero nada. Parece que esto no interesa contarlo.
   Per que no i vas tu a Canadà? 05/10/2021 9:29 pm
   Que pesat i espanyol ets!
    Gonzalo 06/10/2021 1:28 am
    Tan pesado como tú y tan español como tú.
  Gunçal Fatxa Segurata 05/10/2021 9:28 pm
  Ets un malalt espanyol, però això ja ho saps. No fas mes que vomitar odi cap el català, i no em vinguis amb que tu ets català, tu ets una merda seca espanyola. I que sapiges que cada vegada que cagas per la boca,l’independentisme es reforça. Visca Catalunya lliure de paràsits espanyol!
   Gonzalo 06/10/2021 1:28 am
   Es el nuevo mantra que repetís por aquí,no? Que cada vez que escribimos algo, aumentan los separatistas. Deberéis de ser ya unos 800 mil millones de separatistas laZisnaZis, no?
    Pues contando a tu madre, si! 06/10/2021 9:00 am
    Aunque nunca sabemos si entra o sale…
     Gonzalo 06/10/2021 11:55 am
     Típico recurso final....la madre. Pues mira...me cago en tu puta madre. Y no soy el único.
      uno que vive en Tabarnia 06/10/2021 4:46 pm
      tu normalmente cagas por arriba, pues cada vez que habres la boca el mal aliento y el execrable olor a mierda asoma por estas paginas
      Hahaha hahaha hahaha i hahaha 06/10/2021 6:18 pm
      Que espanyol i previsible ets! Es clar que no ets l’únic, sempre se’t pot trobar fent el platano balú amb el Luisnomelavo i el strange. Això quan no estas davant de qualsevol comissaria de piolins, amagat darrera dels contenidors de brossa (el teu lloc natural) i masturban-te compulsivament mentre sòmines en portar els seus uniformes… pobret infeliç! En fi, estem rodejats d’imperfectes!

Nou comentari