El Parlament munta en còlera

"L'expulsió del diputat del PP Santi Rodríguez del ple mostra el grau de tensió al qual està arribant la cambra catalana"

El president del Parlament, Roger Torrent, ha expulsat aquest dijous el diputat del PP Santi Rodríguez del Ple del Parlament per barallar-se amb la CUP. Es tracta de la primera expulsió que es fa efectiva a la cambra catalana en tota la seva història, després d’una temptativa que hi va haver als anys noranta, també amb un diputat del PP, que finalment no es va fer efectiva. La mesura és una mostra del grau de tensió al qual està arribant la cambra catalana, una situació que corre el perill ja no d’enquistar-se sinó fins i tot d’agreujar-se.

 

El problema polític no resolt entre Catalunya i l’Estat per la negativa a trobar una sortida raonable al conflicte posa el país en situació de risc, agita la vida política, i de retruc també —i aquest és un altre dels perills— pot traslladar la bronca al carrer, perquè si un diputat perd el respecte per un altre de signe contrari, és probable que ciutadans anònims es comencin també a perdre el respecte entre ells.

 

Per tant, el mantenir un tracte respectuós entre uns i altres ha de ser un objectiu perseguit per tots i cadascun dels diputats de la cambra catalana. Una actitud difícil de mantenir segurament en un context en què la política enfoca el seu discurs per fer-lo encabir en 140 caràcters i en vídeos curts per a les xarxes socials. Desapareix el discurs i es fan fonedissos els arguments, aquells que voldríem escoltar dels diputats i, en canvi, queden només els retrets i el conflicte.

 

La situació actual doncs és que a Catalunya tenim un problema amb alguns diputats que ocupen un espai a l’hemicicle. Han perdut el respecte cap als seus companys i sense respecte no hi ha possibilitat d’aconseguir els consensos importants que el país necessita per avançar. Els diputats del Parlament haurien de saber que els ciutadans de Catalunya tenim massa problemes com per aguantar, a més, la seva còlera.
Comentaris
Pitxolí
¿Podria, el Món.cat, explicar amb detall què ha passat, com és que s'ha arribat a l'expulsió?
A Pitxolí
S'ha publicat aquesta notícia explicant què ha passat: https://elmon.cat/politica/torrent-explusa-del-ple-del-parlament-diputat-del-pp-santi-rodriguez
Estant donant els imputs perquè la gent actui així al carrer, insultant-se, barallant-se i menyspreant-se
Es precisament el que estan buscant, excitar els ànims perquè la bronca acabi traslladant-se al carrer. Ho busquen desesperadament. No son polítics, la política no els interessa, son agitadors que fan servir el Parlament com a tribuna des d'on excitar a la gent, no com a lloc per discutir de política entre diputats.
La situació de confrontació la varen començar els de c's, amb el seu grup de macarres, Carrizosa i cia i la bruixa de la Arrambades, seguits per els impresentables dels ppros. Tota aquesta gentusa no hauria d'estar al Parlament, o bé a la mínima falta de respecte, al carrer! La Arrimades ja fa temps que hauría d'estar fora i tots aquests suspesos de sou!
Els hi haurian de fer un exàmen psicològic a aquests "gallitos" del pp i c's, perquè no tenen categoria moral ni intel·lectual per estar al Parlament, el seu nivell es de burdell més aviat.
erdisi
de que us estranya, amb la cara i els gestos pagan els pp
Eugenia
acabo de llegir: "nivell de burdell" . Doncs si senyor!!!! aixis es com ho veiem des de fora..molt ben dit.
Feixistes espanyols
On no hi ha cultura hi ha violència, i amb la riuada de feixistes rabiosos que han entrat al parlament darrerament ...
tumefacto
si Torrent alias "el caquitas" hubiera parado los pies a la barbie montapollos desde el primer dia, no hubiéramos llegado a esto., PP y C´S , debido a la negligencia de Torrent, han convertido el Parlament en una taberna, gritos , insultos, vejaciones, espectáculos (para TV estatales ) . con Carmen Forcadell , Ernest Benach, esto no hubiera ocurrido.

envia el comentari