Trapero tanca el procés

"Ara hi ha una majoria clara de la societat catalana fora del corral borbònic i un Estat que s'ha deslegitimat de forma definitiva"

La negativa radical i permanent del govern espanyol a una negociació política amb les institucions catalanes va acabar posant contra les cordes el president Puigdemont i els seus consellers. La pressió popular, per sota, i la força brutal de l'Estat, per dalt, van acabar col·locant en un carreró sense sortida a l'independentisme institucional, que va optar pel gest dramàticament simbòlic de fer una afirmació de desobediència republicana.... I aquí estem. El major dels Mossos s'ha limitat a constatar la realitat del que va passar la tardor de 2017. "Però, controleu els Mossos?", recordo que li vaig preguntar a un dels consellers que ara està essent jutjat, hores abans de la declaració del 27 d'octubre. "No", va respondre'm. I es va fer un silenci a banda i banda de la línia telefònica.

 

Aquell procés s'ha acabat, però la història continua. I ho fa amb un punt de partida molt diferent a l'anterior. Ara hi ha una majoria clara de la societat catalana fora del corral borbònic i un Estat que s'ha deslegitimat de forma definitiva per la violència, la conspiració econòmica contra la societat catalana i la institucionalització de la catalanofòbia. Madrid ha aconseguit fer por, certament. I això no és poc. Però amb les porres no n'hi ha prou per aturar la història.

 

Gràcies, en part, a la professionalitat de la policia catalana en aquest país hi ha hagut milions de persones al carrer sense ni un incident, com tampoc no n'hi hauria hagut l'U d'Octubre. Els Mossos són una bona policia, no un exèrcit. Però la República ha passat d'un somni de pocs a l'objectiu de la majoria.
Comentaris
Germans Grimm
Bon conte infantil, Cot, i ple de fantasia. Potser es trova a faltar una menció a un lloc idíl·lic i imaginari, tipus República Catalana. Ideal per explicar abans d'anar a dormir.
John Smith
Una cosa no quadra: si Trapero va fer reunions, mails i telefonades a fiscalia i policies espanyoles, això vol dir que a l'altra banda sabien perfectament tot el que va passar (i suposo que està tot documentat). Per tant, les seves revelacions només poden ser sorpresa per la gent del carrer. Tots els escarafalls no són més que una farsa.
Y colorín, colorado...
.... este cuento se ha acabado.
Per el germans Grimm
Amb un referèndum, es podria averigüar si el que diu en Cot, es un conte infantil, però la negativa del estat espanyol per la por als resultats, dona total credibilitat al que diu!
Ricard
Tot quadra, "John Smith". La GC, instal·lada en el mandat de muntar una acusació per rebel·lió va forçar un relat que superava una realitat objectiva, relat que tan sols va arrelar i alimentar l'imaginari patriòtic en que s'han instal·lat no pocs espanyolets. Al final resulta que en Trapero era més dels seus que dels nostres, si més no, no era independentista, però sí independent, d'uns i altres i, sobretot, molt professional. Els uns (Govern), li ho van tolerar, els altres (Estat), no.
Pepito
¿Intentanto arrancar Proces 2.0, o estafa 2.0? Jamás me gustó el nacionalismo español y su violencia y centralismo, pero la estafa del proces, aun siendo infinitamente democrática, me gusta menos por tomarme por tonto.
LSO
Totalmente de acuerdo, pero quitémonos de la cabeza que los Mosssos son nuestra policía, es del estado español, con mas categoría que la española, seguro, pero española.
EduardG
La historia de Domingo Batet, segur que servira per illustrar a Trapero. https://www.ccma.cat/catradio/alacarta/en-guardia/610-els-fets-doctubre-del-34/audio/906228/
jordi
Todavia no veis que clase de personajes han estado dirigiendo Cataluña? Todos pensamos que se podía liar una gorda , no pasó nada más de milagro. Culpa de la irresponsabilidad de políticos mediocres y para los más fanáticos, que os voy a decir...os da igual, os resbala que sea imposible, que no hay respaldo, que se queda fuera de la UE, os dan igual las leyes, la destrución de CAT aa cámara lenta...os da igual
Treballaor de 800€ mes
Collons Cot, " Corral Borbonic". L'odi que algú et va inculcar, y que portes al cor, et fa que desvaries.
El corral indepe esta lleno de vistosas gallinas
Algunas de ellas, con un "punto de irresponsabilidad", como diría el Trapero. Irresponsabilidad que, en su dialecto gallinaceo, se designa como valentía. En fin, que hi farem...
Ona
Breu i lúcid anàlisi.
Kadra
El que compta són els fets. Possiblement la preparació d'aquelles ordres es va produir per protegir-se en cas que no es tirés endavant la consumació de la independència. I la prova d'això és que no en varen fer cap, de detenció. És a dir que a la pràctica van apostar als dos escenaris. Una mica com si fossin la Puta i la Ramoneta.
Jordi Comasobirana
Dins l'estat caspanyol no s'hi pot viure: està ple de catalanòfobs, franquistes, fatxes, feixistes, totalitaris, absolutistes, monàrquics, borbònics, bavosos, corruptes, xupòpters, paràsits, tarats, trolls, adoctrinats, fonamentalistes, talibans, involucionistes, homínids, neanderthals, bàrbars, toreros, etc etc
En Trapero va fer un favor al Gobierno o din les seves ordres politiques
i va deixar de ser la policia dels catalans al mateix temps. Sempre fent la feina pels uns com ha explicat de manera subjectiva quant expresa les seves opinions i els seus sentiments

envia el comentari