La involució de Madrid arriba a Europa

"El conflicte català està entrant de ple en la fase europea que, inevitablement, acabarà jutjant la justícia espanyola"

Abans i tot que es facin públiques les sentències -que ja estan escrites als gestos i l'actitud dels magistrats i fiscals del Tribunal Suprem- el conflicte català està entrant de ple en la fase europea que, inevitablement, acabarà jutjant la justícia espanyola. A més, políticament, la cursa electoral entre Oriol Junqueras i Carles Puigdemont ja es juga en territori de l'Europarlament, el lloc on, una vegada i una altra, s'escenifica la dialèctica entre la convicció democràtica i la pulsió autoritària. I si això val per a Hongria o Polònia només és qüestió de temps i cansament que afecti també el règim espanyol.

 

No hi ha dubte que Puigdemont i Junqueras es guanyaran a les urnes les respectives actes d'eurodiputat, així que haurà de ser el legislatiu europeu qui decideixi si a un pres preventiu sense condemna i a un resident a Bèlgica contra qui el mateix Estat Espanyol va retirar, voluntàriament, l'euroordre són -o no- titulars de ple dret del mandat dels electors. I, en cas negatiu, seran les pròpies institucions europees les qui limitaran, una vegada més, la qualitat i la credibilitat de la democràcia a la UE.

 

Com també en el front de la llibertat d'expressió Madrid haurà de donar explicacions al tribunal d'Estrasburg arrel del cas Valtonyc. Tot en el mateix sentit involutiu, tot en línia amb el corrent de fons del fantasma del despotisme que recorre Europa.
Comentaris
Oooh....
Ya queda menos para que Europa venga a sacarnos las castañas del fuego.... El "famtasma de despotimo que recprre Europa" es Casper comparado con el fantasma de la estupidez que se ha instalado en el independentismo.
M'has espantat
Amb aquest títol m'has fet pensar que Europa s'estava tornant tan fatxa com Madrid. Després he vist que l'article no anava per aquí. Però tal com pinta la cosa, n'hi ha per estar preocupat.
Ocellet del Conflent
Arrel del cas Valtonyc o Arran del cas Valtonyc, Sr Cot?
No sé per què no m'estrany res
Cot mentint descaradament per no contradir Puigdemont. La legislació per proclamarse eurodiputat és competència del país al qual pertany el electe futur eurodiputat. Fins que no tens l'acta no tens res per molta elecció que hagis guanyat.
A 'm'has espantat'
Doncs la princesa nazi i el feixista Tajani, demòcrates, demòcrates, no ho són. Corruptes, corruptes, sí, però demòcrates no, s'estimen més els de Vox (el partit monàrquic, del rei) que els ciutadans electes Puigdemont i Torra. Europa té tanta confiança en la democràcia com el Madrid de guanyar enguany la Xampinyons. El primer que hem de fer, una volta independents, és sortir d'Europa i deixar-los amb el deute dels seus estimats socis.
Esastamén Salvadó
Ara as dunat a la diana Salvadó, dons, ets el milló visionari dal futur, dons, grasias Salvadó

envia el comentari