Madrid en tricolor

"Hi ha una base social republicana que pot ser més ampla o més estreta, però que existeix i, per ara, no té veu"

Bea Talegón deia aquest cap de setmana a Terrassa que l'opinió pública espanyola està girant respecte al conflicte català. Hi estic d'acord. Lentament, hi ha una Espanya progressista que comença a veure's amenaçada per la piconadora que significa l'aliança entre la dreta extrema i l'extrema dreta. Dones, immigrants, col·lectius LGTBI i rojos en general veuen amb aprensió que els mecanismes de repressió que s'aplicaven contra bascos abans i catalans ara també se'ls poden girar en contra.

 

Per això és oportuna la manifestació del pròxim dissabte a Madrid. No només per comprovar el nivell de mobilització de l'independentisme, que és indiscutible, sinó per prendre la temperatura al republicanisme espanyol, aquell que ja ha pres consciència de què l'ultranacionalisme espanyol és expansiu i d'arrel tradicional. I l'antiespanya no es limita als separatistes, sinó que aplega tot el que pugui oposar-se a l'hegemonia reaccionària.

 

Ja sé que els progres espanyols oficials no han mogut un dit. També sé que els intel·lectuals que han reaccionat es compten amb els dits d'una mà i que als mitjans de comunicació madrilenys regna l'Espanya una. Però per sota hi ha una base social republicana que pot ser més ampla o més estreta, però que existeix i, per ara, no té veu. Madrid també és la ciutat del "No pasarán!"
Comentaris
Fat Boy
Em sembla molt be pero de cap de les maneres ens hem d'implicar en els problemes d'aquests estrangers, que ja sabem com acaba sempre per a nosaltres.
No em faci riure. El republicanisme espanyol és cosa de quatre periodistes que ens volen fer la gara-gara. I alguns grupuscles sense cap organització. O és explícit en qualque programa de partit polític que no sigui l'iberisme d'Erc?
¡Hoy toca ensanchar la base?
Agradecería que las consignas se facilitaran con al menos una semana de antelación. Esto es un sinvivir....
davidas
perdoni sr,pero madriz és la ciutat dels ministeris, la capital dels xollos,la capital del sistema mafiós més gran de la unió europea.voste creu que els madrilenys voldrien perdre aquest status que fa circular els diners a xorro per totes les arteries de ls ciutat??????,jo crec que no,tothom lluita pel seus diners i modus vivendi,desde el camarers dels bars i discos,fins els fiscals, jutges i militars.de republicanisme molt poc.no oblidem a qui vote la majoria del col·lectiu lgbit a catalunya
"cORRED, CORRED MALDITOS?"
Que les nostres desgràcies i els nostres anhels acabin sent un mirall per les vergonyes dels españols i tímidament reaccionin potser serà bo per ells, no per nosaltres. No reaccionen a favor nostre, sinò que la por els fa córrer. Doncs, feliç marató, gent més egoista que aquests no la trobarás.
Manel
No hi ha intel.lectuals d'esquerres. Només paràsits de les subvencions.
Narcís ( llàstima dels que són en allà tenint progenitor-a català-ana .. a ca nostra mai per mai bandegem ningú, a l'inrevés, n'és un més .. cosa que a país veí mai seria un dels nostres ! )
És clar que defora hi ha bones persones .. però malauradament són minoria així mai per mai manaran ! PD : la resta, sia per complex i conseqüent maldat .. sia per ignorància i conseqüent rentada de cervell .. sia per viure de collons de mico a espoli català gràcies .. sia per ser ben col·locat o interès bastard .. sia per a enfilar-s'hi laboralment i/ o econòmica . . . . . mai per mai canviarà .. o, per ventura, han canviat en aquests darrers 40 anys ?
Àngel Drach
De fet, Madrid "era" la ciutat del no passaran. Veurem com va la mani. No hi tingui massa fe, emperò, Sr Cot.

envia el comentari