Divideix i perdràs

"S'equivocarà greument el candidat que busqui la confrontació entre els diversos espais. Són temps d'emergència que no permeten frivolitats partidistes"

L'independentisme aposta per elevar el llistó de pressió i, en la mesura del possible, orientar l'estratègia cap a Europa. Tant és així que JxCat ha decidit col·locar quatre símbols de la repressió (Jordi Sànchez, Josep Rull, Jordi Turull i l'advocat Jaume Alonso-Cuevillas) com a caps de llista de les eleccions espanyoles i al propi Carles Puigdemont al capdavant de les europees. ERC, de la seva banda, juga fort sobre la personalitat d'Oriol Junqueras, candidat a Madrid i a Europa.

 

ERC ha apostat per les llistes separades, convençuts que JxCat només ofereix unitat per evitar-se la concreció d'un fracàs electoral que semblen indicar les enquestes. Però els cartells electorals que presenta l'espai postconvergent són de màxima rellevància i Carles Puigdemont, a hores d'ara, és una figura de dimensió internacional, impulsada pels èxits innegables d'una estratègia judicial que ha acabat amb les euroordres espanyoles a les papereres judicials de Bèlgica, Alemanya, Suïssa i Escòcia. ERC, de la seva banda, pot argumentar la satel·lització de diversos sectors dels comuns com a indici -més qualitatiu que quantitatiu- d'èxit del famós eixamplament de la base.

 

La mobilització social de l'independentisme no ha decaigut, així que viurem campanyes successives i intenses. Ara bé, l'electorat pot tolerar, encara que sigui a contracor, la divisió entre els partits independentistes, però s'equivocarà greument el candidat que busqui la confrontació entre els diversos espais. Són temps d'emergència que no permeten frivolitats partidistes.
Comentaris
terrassenc
No són independentistes, són REFERENDISTES, que ve a ser el mateix que autonomisme 2.0.
Joan de la Ribera.
O tinc clar,votare a la llista que jo cregui que ha buscat la unitat ,la pugui fer o no.
No és veritat el que dius, Cot
Fixa't. Eleccions 2015: JxSi (CDC+ERC+aficionats), 62 diputats. Eleccions 2017: JxCat (PdeCat+aficionats), 34 diputats; ERC+CATSí, 32 diputats. Total JxCat + (ERC+CATSí): 66 diputats. Repassa les teves notes, Cot, i raona millor.
cualsevol
Home, el candidat que ha buscat la confrontació te nom i cognoms. Ja només faltaria que busques més confrontació, però com que porten els papers molls, tot pot ser i, sobretot si vols ser a totarreu.
TSSO
Quan vas a eleccions a circumscripció única, anar separat et perjudica, i molt. A les generals, anar separat també et perjudica fort. Només a les eleccions al Parlament de Catalunya resulta ser més o menys neutre. Cal mirar enfora, la unitat és un senyal inequívoc de la trascendència del moment. Si tots van a la seva s'interpreta com a un senyal de normalitat.
rius
..... i algú gosarà dir que els que estan fent més per la independència són els partits ? ... si un dia som independents, serà malgrat les facècies que munten tots ells.

envia el comentari