Si t'ha pegat un policia, deixes de ser ciutadà

"El coronel De los Cobos -un simpatitzant explícit del 23-F- fins i tot s'ha negat a considerar ciutadans als agredits per la policia i la Guàrdia Civil"

El judici del Suprem -ara que ja hi ha testimonis que defensen en primera persona la violència policial de l'U d'Octubre- ha derivat en una contradicció frontal en la concepció de la democràcia. D'una banda, els responsables de l'Estat consideren que la prioritat era arrencar les urnes de les mans dels integrants de les meses electorals, al marge de si per aconseguir aquest objectiu calia agredir físicament les persones. És a dir, la defensa de les estructures de l'Estat, al seu parer, passava per davant de la integritat física dels ciutadans, per més pacífics que fossin. Una concepció ideològica que, en última instància, acaba essent incompatible amb els drets humans.

 

Aquesta actitud del poder està profundament arrelada en la història de l'Estat espanyol. El coronel De los Cobos -un simpatitzant explícit del 23-F- fins i tot s'ha negat a considerar ciutadans als agredits per la policia i la Guàrdia Civil, tractant-los de delinquents i legitimant-ne l'apallissament. Dit d'una altra manera, l'última justificació del poder són les porres. Aquesta és l'Espanya real.

 

Uns arguments que il·lustren la ruptura irreversible de la major part de la societat catalana amb l'Estat a qui paguen els impostos. Com ha dit Roger Torrent, vam votar i tornarem a votar.
Comentaris
ESPAÑA MISERABLE
No hi ha marxa enrera, mai més podrem considerar-nos conciutadans dels que han defensat les actuacions criminals i covardes que el 1-O van perpetrar uns gossos que per sempre faran que pensem en la Gurdiainciví i la PolicíaNaci, i els malvats que vestint de negre i de la mà dels polítics espanyols (quasi la totalitat) els van aviar contra ciutadans pacífics i desarmats. Un desig? que l'imperi de la llei (divina, això sí) caigui sobre les seves mares.
Vam votar i tornarem a votar
I sempre serà simbòlic, mai efectiu. Votar autodeterminació es convertirà en folklore, com els calçots i els castellers, i es faran jocs de taula i videojocs.
1 d'Octubre
A mi em recorda quelcom que vaig viure l'1 d'Octubre. 20 furgonetes i 8 cotxes del CPN varen aparcar a200 metres del col·legi on jo hi era. Per tant, vaig anar a 'caminar' on eren per escoltar dissimuladament el que parlessin entre ells. Allí vaig sentir una conversa en que segons ells havien guanyat perquè pegant a la gent havien demostrat qui te la força i qui mana. Aquell moment em va venir al cap com de mal informats estan aquella gent sobre nosaltres.
@1 d'Octubre
¿De qué artículo del ARA has sacado este panfleto?. No se lo cree ni el mesías Cuixart.

envia el comentari