El 28A, la veritat

"El debat sobre la quantitat de llistes amaga el de la qualitat. Què aniran a fer els quinze o vint diputats independentistes al Congrés?"

El judici al Tribunal Suprem està obrint en canal la concatenació de fets que va desembocar en la crisi de la tardor de 2017. Les decisions estan essent sotmeses a un escrutini gairebé microscòpic, fins el punt que, a hores d'ara, ens podem fer una idea molt aproximada del que va passar. Essencialment, ha quedat bastant clar que les institucions catalanes van calcular, equivocadament, que el govern espanyol acabaria per negociar un referèndum pactat, potser pressionat des d'Europa. En canvi, la realitat va ser que l'Estat es va instal·lar en un marc purament repressiu, del que no ha sortit mai.

 

És en aquest context que els partits catalans hauran de presentar la seva proposta electoral per al 28 d'abril. Amb un suport social intacte -especialment en l'àmbit antirepressiu-, però amb el crèdit estratègic exhaurit. Així les coses, els ciutadans d'aquest país exigiran una proposta clara als seus candidats, alguna cosa que vagi més enllà d'un hipotètic retorn al peix al cove de la mà del PSOE i amb l'excusa de Vox i els seus veïns ideològics.

 

El debat sobre la quantitat de llistes amaga el de la qualitat. Què aniran a fer els quinze o vint diputats independentistes al Congrés? Naturalment, hi ha d'haver un espai de discrecionalitat a falta de conèixer la realitat parlamentària, però l'estratègia de cadascuna de les candidatures ha de ser exposada en campanya i sotmesa al sufragi dels ciutadans.
Comentaris
Espectador
Catalunya continua amb el lliri a la ma .Que aniran a fer els parlamentaris ? , pues a cobrar .Si els polítics tinguessin un mínim de dignitat estarien fen , el que han de fer preparar una DUI . Per cert, el poble ho hauria d'exigir ,
Mol be dit Salvadó
Dons, com sempra, dons, un planteyamén fabulós, grasias Salvadó
Victor
El mínim que s'ha de fer és resistir, i després, en funció de la força que s'obtingui exercir el poder per canviar la nostra situació actual i passar comptes amb els represors.
El meu nom és cosa meva
Cal anar a destruir l'estat. Sense violència ni afany de venjança, però a destruir-lo. Cal fer-lo ingovernable i inviable econòmicament. El foc purificador, perquè tornin a néixer de les seves cendres.
TSSO
Perdoneu. Llista única i rendibilitzar al màxim cada vot. Què anar-hi a fer? 3 coses que tothom pot estar-hi d'acord. 1 demostrar a Europa la força i la determinació. 2 tenir la clau per a fer caure el gobierno tantes vegades com faci falta. 3 forçar el referèndum pactat després de mostrar una majoria absoluta (>24 diputats) i de crear inestabilitat de cara als bancs alemanys. Separats no anem enlloc. Guanyaran els socialistes i el 155 haurà estat un bàlsam
Era un farol
Les autoritats catalanes no van calcular malament; simplement, com ja va dir molt encertadament la consellera Ponsatí, tot era un farol. I que han de fer ara els diputats processistes a Madrid? No era nomes per 18 mesos? que hem de fer? Votar a rufians i campuzanos? Per l'amor de Deu!
Fat Boy
De moment el que faran sera impedir que hi vagin 20 diputats unionistes mes. Aixo sol ja justifica la seva presencia. Un cop alla, com si no volen apareixer mai mes fins d'aqui a 4 anys.
Pepone
El que si va a fer, fer ingovernable el govern de Madrid. Bloquejar-lo tant com es pugui, votar en contra de fer president i no aprovar els pressupostos.
REFLEXIU
No dius en els teus articles que s'acabat la inocència? Doncs això... no podem explicar a l'enemic les estretègies i donar transparència al que pensem fer... deixem d'anar amb el lliri a la mà que ens enfrontem amb un Estat autoritari que no té ni tindrà límits.
Meritxell de Mexic
Ja que tornem a la famosa sentencia de la Ponsatí: es una senyora que em mereix molt respecta, pero com tothom va tenir un mal moment quan va dir alló de que tot era un farol. Em sembla una falta de respecta, no solament envers tots els companys de l´exili o empresonats, sino envers ella mateixa. Jo crec que ja es hora de que es disculpi de la bestiesa que va dir.

envia el comentari