La Junta ensenya la bitlletera

"Els andalusos que van arribar en ple franquisme no són clons ideològics, ni tan sols són un grup identificable"

Un dels mantres del nacionalisme espanyol és que els catalans estan dividits i enfrontats. Allò del dinar de Nadal, per entendre'ns. Però la regla té excepcions. Aquest cap de setmana, el nou president de la Junta d'Andalusia ha vingut a Catalunya per dir que els ciutadans d'aquest país d'origen andalús (ha parlat dels vinguts fa cinquanta o seixanta anys; més de mig milió, segons ell) estan "marginats" i que no permetrà que "es trepitgin i menyspreïn els drets dels andalusos residents a Catalunya". És a dir, després de viure mig segle a Catalunya, tots aquells andalusos tenen la mateixa mentalitat que el trifachito que governa la Junta. O almenys això diu Juanma Moreno.

 

L'actual president de la Junta, òbviament, no es creu res del que diu. Els andalusos que van arribar en ple franquisme no són clons ideològics, ni tan sols són un grup identificable. De fet, molts d'ells -i més encara els seus descendents- voten partits independentistes, això ho sap tothom. Però la seva evocació, per fictícia que sigui, li permet a Moreno autoatorgar-se un paper en la batalla catalanòfoba contra els drets nacionals de Catalunya

 

Juanma Moreno ha vingut ensenyant la bitlletera per fer una crida a construir entitats lerrouxistes i a obrir casos judicials contra la normalització del català. Ho ha dit ben clar. El seu govern ofereix a qualsevol "assessorament jurídic, legal o social, perquè ningú se senti menyspreat o marginat per la deriva independentista a Catalunya". A la Junta li sobren diners, això està clar.
Comentaris
Si jo fos un català d'origen andalús m'emprenyaria con una hiena
En què quedem? Quan els convé els diuen que son andalusos, quan els convé els diuen que son catalans (per allò de "todos los catalanes") i que el Govern no els representa, etc etc. Com si sabessin que coi han votat molts d'ells. El que és segur és que els consideren carn de canó que utilitzen per fins electorals i acabades les eleccions ni se'n recordaran d'ells. Al Moreno i als seus amics els importa una m. la gent, sigui d'on sigui. Ni si fan mal o no als que ara manipulen descaradament.
J. M.
Aquest personatge demostra ser un miserable
Jove80anys
Quina sort els que tenim arrels andalusas haber sortir de alla VISCA CATALUNYA
Gran articla Salvadó
Dons, aixó ens il·lumina a tots, dons, las tevas raflaxión, dons, son tan imprasiunáns, dons, cals deurían traduí a tots els idiomes del mon, dons, grasias Salvadó
Els catalans estan dividits i enfrontats no és un mantra
És la pura realitat, com a tot arreu. Només cal veure les relacions Puigdemont - Junqueras, o el que és semblant La Crida - ERC o La crida - Pdecat, o la CUP - qualsevol que no sigui la CUP. També ens diuen, per exemple, que EUA està, políticament, molt dividit. Res estrany.
Sóc descendent d'andalusos. Sé de què parlo
Els menyspreats som els catalans. Que vingui algú de fora a dir als descendents d'aquells a qui un dia no van saber donar qualitat de vida a casa seva, que actuïn com un exèrcit contra el país que els ha acollit és de psiquiatre. Són encara molts els que encara, després de viure a Catalunya més de 50 anys no diuen ni "bon dia", o que van a la "feria" amb la voluntat, no de recordar les seves arrels, sinó d'esborrar la identitat local. Per sort, i malgrat el señorito, la majoria ja som catalans.
Joan Luque
Que un hereu ideològic del feixisme andalús, el del "señoritos", vingui a protegir a Catalunya els drets dels catalans d'origen andalús és un insult a la intel·ligència i a la memòria històrica. Moreno, cretí, no ho facis en el meu nom ni dels milers d'andalusos que vàreu foragitar de la seva terra. Per sort molts d'aquests andalusos estem construint la República Catalana. Adéu feixisme, adéu señoritos!!
Más falsos que Junqueras y Puigdemont
Sí, todos esos andaluces (de atrezzo) que se han convertido en catalanes secesionistas y que recitan las consignas y argumentario como loros. Venga hijos de Putin, dejad de hacer el troll.
PBP
O sigui que el Moreno-Bonilla del PP ve a Catalunya, on l'han votat 170.000.- persones a defensar els drets? dels Andalussos que a més estan marginats, després de 50 anys? I no el foten a la pressó per imbécil?.

envia el comentari