La repressió com a ambaixadora

"El fet que les acusacions del Judici vagin tan poc preparades és del tot humiliant"

Ja hem superat la segona setmana del Judici al Procés, que ha permès veure moments de gran dignitat -com la negativa d’Antonio Baños i Eulàlia Reguant a respondre les preguntes del partit feixista Vox- i també ha mostrat grans revelacions -com la de Jordi Cuixart o l’advocat Xavier Melero-. Però fora de tot allò més anecdòtic, el cert és que aquest judici és esperpèntic: des de l’indigne paper de les acusacions -Fiscalia, Advocacia de l’Estat i Vox- fins a les testificals dels antics membres del govern espanyol del PP -Mariano Rajoy, Soraya Sáenz de Santamaría i Juan Ignacio Zoido-.

 

El fet que les acusacions estiguin tan poc preparades és del tot humiliant. De fet, és el màxim dels menyspreus possibles: no necessiten preparar-s’ho perquè ja saben com acabarà el partit, independentment de què diguin els uns i els altres. Aquesta actitud de les acusacions, que ni tan sols pregunten a fons per la violència -imprescindible per condemnar algú per un delicte de rebel·lió-, demostra que el tribunal ja té presa la decisió.

 

I per augmentar el patetisme d’aquest vodevil hi ha les declaracions de Rajoy, Santamaría i Zoido. Un escàndol. Tots passant-se la pilota entre ells i llançant-la després cap a comandaments inferiors per marejar i que no quedi clar qui va prendre certes decisions. Perquè, ja ho saben ells, en realitat és irrellevant per la justícia espanyola qui va fer què i com ho va fer per impedir el trencament de la sacrosanta unitat d’Espanya.

 

I, tot i que no els importa ni segurament en són del tot conscients, tenen davant unes defenses i uns acusats que els ho posen molt difícil. Defensar la veritat sempre és més fàcil que construir un relat fictici que es desmunta amb desenes de vídeos i fotografies del 20-S i l’1-O. A Espanya val tot, ho hem comprovat, però la partida no acaba al Tribunal Suprem. Que tremoli l’enemic, perquè la repressió de l'Estat -amb presos polítics i exiliats- és la millor ambaixadora possible de la causa independentista.   
Comentaris
El judici no s'havia de acceptar, els presos no s'havien de presentar perquè així l'han legitimat, millor si s'escampaven pels països europeus i que Llarena o altres jutges anessin emeten euroordres. I que aquests països les anessin tombant, com amb Puigdemont. Així potser la UE, amb tantes sentències potser s'implicava una mica més. Ara ja és tard, per a tots. Vides desgraciades i families desgraciades. I cap resultat bo per Catalunya. Estrasburg està lluny i no ens espera amb els braços oberts
Espectador
El tribunal dictará sentències molt duras a l'estiu, que saben que la gent está de vacances Catalunya només té dues opcions ,acotar el cap o ...........declarar la DUI . El poble té la última paraula .
Les acusacions del judici van preparades
No us assabenteu de res, secessionistes. Viviu als mons de Yupi.
Georgiana
La repressió com a política, cultural, econòmica, educativa, social. I hem de pagar tots aquests incompetents? L'Urkullu desdient en Rajoy amb pels i senyals. La SSS actuan sense llegir-se els informes. En Montoro sense aportar cap prova de malversació. En Zoido deixant les ordres als "operativos". Encara no han mostrat violència per provar la rebelió. I hem d'estar subordinats per aquesta colla d'ineptes superbs i mentiders?
Gran articla en Narea
Tot i que siguis xarnega, dons, recuneixas la supariuritat dals catalans, dons, i saps valurá tot aixó ubjetivamén, dons, grasias en nom dels catalans da vritat en Bares.
Eugenia
Molt ben escrit i descrit Nerea!! artícle clar i contundent.Visca la Republica.
Expulsionista forever
Els españomongers sou una colla de secessionistes. Oprimiu als ciutadans de debò i als catalans, i encara teniu la consciència tranquila. Em feu fàstic, españoterroristes!!!

envia el comentari