Madrid, en apagada informativa

"A la vergonya de les agressions policials i dels abusos judicials s'hi afegeix l'apagada informativa"

En el judici del Tribunal Suprem, la major part dels videos de brutalitat policial, així com dels fets a la manifestació del 20 de setembre de 2017 corresponen a TV3. De fet, aquestes seqüències són una eina fonamental de les defenses, que, al contrari que les acusacions, basen els seus arguments en els fets que realment van concórrer en aquelles circumstàncies, no en el castell reinterpretatiu que s'ha muntat al llarg de la instrucció. En aquest sentit, les imatges de TV3 són una font d'informació imprescindible. 

 

Curiosament, els membres de la sala semblen poc familiaritzats amb aquests videos que a Catalunya estan a la memòria de tothom. Tampoc fa l'efecte que els periodistes de Madrid que segueixen el judici les tinguin gaire presents i, de fet, no les reflecteixen en les seves cròniques. Així les coses, tot indica que l'opinió pública espanyola ha rebut, des del poder mediàtic, una calculada barreja de censura pietosa combinada amb una dosi de recurs retòric a unes suposades fake news que servirien per camuflar les agressions policials de l'U d'Octubre. 

 

Això explica i justifica el desinterès de les grans cadenes madrilenyes pel judici. O sigui que a la vergonya de les agressions policials i dels abusos judicials s'hi afegeix l'apagada informativa. Tot el contrari que TV3, que està batent rècords d'audiència i credibilitat gràcies a una informació rigorosa i exhaustiva que s'adreça a una audiència crítica i conscient.
Comentaris
Espectador
Encara que no hi hagués apagada informativa les coses serían exactament igual .Els españolitos de a pie volen condemnes duras i quan més duras , més els hi agrada No s'ha de perdre de vista que els espanyols son els inventors del toros , i els toros son la fiesta nacional . Catalunya es el seu malson, el seu toro ocult !!
Cot, com Torra i Cuixart, cau en una altra fake new
La que ha fet rodar l'exdiputat de la CUP Antonio Baños sobre la cobertura informativa que es fa a Espanya sobre el judici als dirigents del procés: "¿Se entiende por qué ninguna cadena española da en directo el juicio para las Españas, no?". RTVE ofereix el judici al seu web, com fa la CCMA. El mateix que fan molts diaris espanyols als seus canals de YouTube. La narració escrita que ofereix el web de RTVE fa un seguiment informatiu constant del judici com qualsevol mitjà català.
Be dit Salvadó
Mens mal qu ' et tenim a tu, dons, en Salvadó, mens mal, tu, dons, ams els teus articlas, dons, ravelas gran cantitat da dades, dons, ca serían impusiblas da cunusé sensa tu, Salvadó
Solo hay que poner el canal TVE 24 horas
Verás todo el juicio sin que te molesten la Hidalgo, La Melero, La Moliner y la corte habitual de tertulianos opinadores.
Vlad
A "Al rojo vivo" de la sexta es poden veure en repetició constant i el judici al canal 24 de TVE. Siguem curosos amb la info. Patiu el mateix defecte que la caverna espanyola.

envia el comentari