Ens jutgen a tots

"Les estructures judicials de Madrid acusen als altres de la violència pròpia i converteixen les reivindicacions democràtiques en delictes del codi penal"

Si no fos per les terribles conseqüències personals i polítiques que té, el judici que ara comença estaria al nivell de les pel·lícules dels Germans Marx. Es jutja un cop d'Estat executat, suposadament, per ciutadans de totes les edats i oficis que, òbviament, estaven completament desarmats. La rebel·lió i la sedició, característica de les unitats militars, es correspon en realitat amb una sèrie de manifestacions populars que van culminar amb el referèndum de l'U d'Octubre. Només hi va haver ferits entre els votants, que van ser agredits per la policia de l'Estat, que no va trobar més oposició a les seves armes que els cossos de les persones que anaven a votar.

 

Aquestes acusacions rimbombants es miren amb aprensió des dels altres sistemes judicials europeus, que s'han negat a enviar ni un sol dels exiliats catalans que viuen, amb tota normalitat, a tres estats diferents d'Europa. Les estructures judicials de Madrid acusen als altres de la violència pròpia i converteixen les reivindicacions democràtiques en delictes del codi penal. Perquè, si se seguís, la línia argumental del jutge Llarena (i de la dreta espanyola, en general), s'haurien acabat els drets civils que caracteritzen la democràcia a tota Europa.

 

El judici serà penós i tindrà efectes polítics profunds a la societat catalana. La llarguíssima presó provisional fa preveure condemnes tan severes com arbitràries, pura represàlia. Però un fet no se li escapa a ningú; durant la vista oral els acusats continuaran representant la societat catalana que els va votar. Ens jutgen a tots.
Comentaris
Una de tots
Si, ens jutgen a tots. I ells estan presoners per nosaltres, perquè van fer el que els varem demanar nosaltres. I ara alguns dels que ho varen demanar va dient que tot això "és molt cansat, que està decebut, que no hi creu més, que no varen fer tot el que els demanàvem...". No tenim cap dret a defallir, ells fa més d'un any que estan a la presó. Els seus fills fa més d'un any que estan sense pare/mare, els seus pares i mares fa més d'un any que estan sense fills/es, marits i mullers sols...
Fe de erratas
A mi no me juzgan. Junqueras y compañía no me representan. Tampoco respondo de sus multas de tráfico, gracias a Dios. Pero sí pago los impuestos que han contribuido y contribuyen a subvencionar la propaganda rimbombante del Procés y los sueldos de sus ineptos protagonistas y sus distinguidos voceros. Lo que hago constar a los efectos oportunos. Desde hace años, en Cataluña todos ponemos nuestro granito de arena para preservar la memoria de Groucho Marx. Y algunos, además, cobran por ello.
fotli
tens tota la rao fe erratas, a tu no et jutjen, tu ets al bandol dels jutjadors.
Pepe
...y a mi no me representan todos los que se votan en España y tengo que pagar reyes y princesas, y hasta cuñados. Los robos de la banca, del gobierno votado en España y hasta la boda de la hija del Faes... así que cada uno se jode cuando le toca.
Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu UN CATALÀ EMPRENYAT AMI NO ME JUTGEN AIXO U TIN CLAR I CATALÀ
Tan costa dir la Veritat NO ENS JUTGEN A TOTS ALS CATALANS I CATALANES NO I NO Mentira .JUTGEN A UNS POLITICS CHAPUSEROS Que ban volguer fer algu contra el Govern de ESPAÑA i no u ban dur a bon Port VA SER UN FAROL Tot va ser UN ACTA SIMBOLICO Con va dir Carme Forcadell EX-Presidenta del Parlament Català .NO JUTGEN Tampoc a Catalunya ni a la Democrácia con diuen alguns ¿ AQUI VOLEU ENGANYAR ? Jutgen a uns politics i altres ban FUGIR PER POR No volien anar a la Presó .
Georgiana
Jo demano saber quants diners del erari públic gasta l'Estat espanyol en la campanya Espanya Global. Quina necessitat hi hà si realment el poder judicial fos independent? Els polítics fent de periodistes, els juristes fen de polítics i tothom jutgant i sentenciant, es què ni els Germans Marx senyores i senyors, els supera Marca Espanya !
Nuria de Mexic
A mi em jutgen perque vaig neixer a l´exii. Si, els meus pares van haver de fugir per no ser jutjats, condemnats i segurament afusellats. Ens jutgen ara i ens jutgen desde fa segles i en tenim el pap ple. I els debils mentals que escriuen que a ells no els jutgen es perque com diu un altre lector, ells son del bándol dels que jutgen. Avui l´embaixada de Ñ a Mexic ha fet el seu numero: explicar que a Espanya hi ha democracia. Cosa mai vista d´un pais que sigui de veritat democratic ¡¡¡
vendetta
porke se entregaron como corderitos?? porke no combatieron y aguantaron la republika proclamada con la boca pekeña?? porke ninguno de ellos explica ke somos un país ocupado?? porke son tan llorones y cobardes???
Si, però...
Ens jutgen a tots però estem com estem per la incompetencia i covardia d'uns quants. Els que van convocar l'1-O sense tenir cap intenció de que es dugués a terme i assumir-ne els resultats. Els que van fer la declaració simbòlica del 27-O en vistes a guanyar unes futures autonòmiques. Han de plegar tots. I els catalans necessitem nous lideratges i representants. Aquests no són creïbles.
I si començem a reaccionar de veritat?
El que és clar és que cal fer costat a les persones que van exposar-se per permetre que els catalans tots es poguessin expressar a les urnes, en un sentit o un altre, per permetre que fos la via democràtica qui dirimís un conflicte que existia, existeix, i encara que empresonin al sobiranisme en pes i prohibissin els partits sobiranistes, continuaria existint, perquè té les arrels en l'espoli econòmic, el setge a la cultura, i el tracte colonial.
Que equivocat està Cot
En tot judici penal, les categories i definicions polítiques, sociològiques i ètiques sobren. No importa si el que va passar el 2017 va ser un cop d'Estat o no, perquè no s'acusa d'això. Tant se val si hi ha algun argument que no sigui jurídic per justificar l'aprovació de les «lleis» de desconnexió i la celebració d'un «referèndum». Tampoc importa el que sentin o desitgin milions de catalans i d'espanyols. Aquest judici tampoc és una ocasió per castigar el «moviment» secessionista.
Jordi Lògic
És el judici de les bruixes de Salem. Els volen a la foguera basant-se en falsos testimonis vestits d'uniforme de verd
Narcís ( obvi .. la resta o el que fum aquest estat tothom sap allò que és o prepotència, abús i despotisme .. i no justament per ideologia que sí per pura canongia, canongia gentilhome !)
Millor explicat, impossible ! PD : aquest article seria prou per la defensa de nostres representants !

envia el comentari