Quin diàleg?

"L’Estat no sap dialogar, i mai existirà diàleg de forma sincera si no reprenem la via de la sobirania; l’única creïble"

Anuncien que s’ha trencat el diàleg i jo em pregunto de quin diàleg parlen. Que m’expliquin quin, si mai han volgut parlar de la fi de la repressió i del dret d’autodeterminació? Quin, si hi ha 9 presos polítics esperant a ser jutjats pel referèndum de l’1 d’octubre? Quin, si els condemnaran per les seves idees polítiques? Quin, si hi ha una presidenta del Parlament en presó preventiva per permetre el debat a la cambra parlamentària? Quin, si el dret de protesta es contesta confinant a Tamara a Viladecans i portant a l’exili a l’Adri? Quin, si les ràtzies repressives, com la de fa unes setmanes contra alcaldes, periodistes, sindicalistes i activistes, continuen? Mai hi ha hagut diàleg, perquè l’Estat no sap dialogar, i mai existirà diàleg de forma sincera si no reprenem la via de la sobirania. L’única creïble.

 

La dreta i l’extrema-dreta sí que en saben. Ens passen la mà per la cara en això de la unitat estratègica. Nosaltres amb política partidista i curterminista i ells s’han atrevit a convocar una manifestació per la unitat d’Espanya. Perquè és ben això. Lo de fer fora a Pedro Sánchez, pressionar al Tribunal Suprem per a què no tingui clemència davant el judici que comença dimarts i tapar la corrupció del PP, amb aquest 1,5 milions d’euros malversats amb Paquí Pallá SL a Madrid, són objectius secundaris. Sense complexes, traient a passejar els pollastres de Falange, sota la bandera de Colón i fent l’aperitiu al bar del feixisme dels d’Hogar Social. El selfie aquesta vegada serà preciós: ni Valls ni Arrimades podran tornar a dir que no van de la mà de l’extrema-dreta.

 

El gran drama de tot plegat és que a dos dies de l’inici del judici contra el referèndum estem parlant de relators que prenguin acta en despatxos, pseudo-diàlegs i altres eufemismes per parlar de monòlegs, banderes pàtries, pressupostos augmentats per la monarquia i #ThisIstheRealSpain. Estem en un cos a cos per unes eleccions municipals caïnites. No estem parlant de com organitzar-nos, de com compartir una estratègia, de com guanyar al carrer. No, disculpeu, no estem a l’alçada com a país. Ni posem la vida al centre, ni estem posant la democràcia per sobre de tot. Impotència.

 

A dos dies de començar el judici faig una crida pública a entitats i partits, incloent el meu, evidentment, a la unitat estratègica no supeditada ni als tribunals, ni a l’Estat, ni a les amenaces, ni a la seva repressió, ni als pressupostos. Mireu a Carme Forcadell i Dolors Bassa als ulls dimarts, després de gairebé un any sense veure-les, i a la propera carta que les hi envieu, els hi dieu que no, que no som capaços de fer-ho, que posem el partit per davant del país, que no sabem perdonar-nos els uns als altres i que ens sobra testosterona, ressentiments i desconfiances. Jo, sóc incapaç de fer-ho, per tant, som-hi. Busquem-nos entre nosaltres, tornem a seure. Us tornem a convocar. Aquest és el diàleg. L’únic possible, l’imprescindible. Del que mai caldria haver-se aixecat.

 
Comentaris
pepa maca
Aquesta vegada, tot i el que li vau fer al Mas i al Turull, us votaré a vosaltres a les municipals, tapant-me el nas, aixó sí.
Espectador
PSOE + PSC = PP =155 .
Fat Boy
Doncs vist on van el Corcuera, l'Iceta, el Guerra, el Gonsales etc. tampoc crec que ens puguin tornar a dir que si tu no hi vas, ells tornen. No ens oblidessim.
¡Podría aclarano en que consiste 'la vía de la soberania'?
Aparte de decir chorradas . Y de echar la culpa a la 'testosterona', para variar. Porque si alguien se ha mostrado inflexible en la teoría y estorbo en la práctica, ha sido la CUP. A buenas horas, mangas verdes.
Salvador
Retorna la part del salari que us sobra no te preu sou els millors
David
Erc i pdecat han quedat atrapats en la mentida de finals del 2017. No hi havia res preparat ni cap intenció d'aplicar la independència. Varen plantejar un bluf a Espanya i van fracassar. Des de llavors això és un "campi qui pugui". Erc i pdecat ja estan ben conformats essent una maltractada regió d'Espanya, i , desgraciadament sembla que així ens quedarem... I lo de fer el víctima per Europa em sembla poc digne.
Narcís ( . . . parlant d'allò més procedent ! ) ( verament sembla adereçar-se a espanyolets mil del carrer així presa de pèl o passeig o toreig que no pas a catalans !) ( “ per un clau es perd una ferradura “ i .. vosaltres us heu perdut massa de vegades .. així que a ‘ cobrar d’altre lloc ‘!)
1. És clar que hem de ser units, junts, plegats, ensems, alhora .. i què ha fet la CUP ( no enganyeu ningú i els tres escons bé ho demostra ! ) ! 2. Massa sabem que dialogar amb ' delinqüent ' de nostre país n'és inútil .. qualsevol se n'adona de ser fases imperatives ! i 3. Per què feministes em recordeu tant els espanyols .. sembla aquelles tinguin ' gelosia ' de la testosterona masculina com aquests de l'ètica i estètica i civilització catalana ! PD : quina facècia .. els més inadequats . . .
Josep Maria
No teniu correctors en aquest diari? Com podeu publicar un escrit amb aquest fotimer d'errades sintàctiques de tota mena?
Pepet
Que la dreta i la ultradreta tinguin unitat estratègica té tot el sentit del món. Ara, que aquí es pretengui unir la dreta postconvergent amb el centre-esquerra socialdemòcrata i els "anticapitalistes" (LOL) potser és el que està fallant. Al final, tant joc de banderetes serveix perquè perdem els de sempre, el poble treballador que es menja les retallades, les llistes d'espera, els treballs de misèria i els lloguers d'infart. Gràcies, Mireia.
Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu UN CATALÀ EMPRENYAT AMB E.R.C. PER DONAR SUPORT AL DICTADOR DE VENEÇUELA . ES UN FET QUE U HAN FET I U FAN ENCARA TAL FARAN TAL ES TROBARAN
Jo nomes dic una cosa EL DIALEG .home E.R.C. Con sou NO DONEU SUPORT A PEDRO SANCHEZ President del Govern de España i tal vegada SI DONEU SUPORT AL DICTADOR DE VENEÇUELA NICOLAS MADURO .¿ Me voleu explicar aixo ? NO Hus costa res estar JUNTS AMB UN DICTADOR que fa Marxar la gent del seu Pais Y no ajudeu a Pedro Sanchez que si u feu seria bo per Catalunya tindria mes diners i ajudas QUE AMB RAJOY NO TENIA Al Suport a NICOLAS MADURO No ajudara molt al JUDICI
Ben dit Mireia
L'Estat no dialoga, no li cal dialogar, exerceix el seu poder per sobre de la llei si cal. Queda molt bé fer gestos per dialogar quan tots sabem que son només de cara a l'aparador. I de moment la repressió continua sent antagònica al diàleg.
Mol be dit en Mirella
Dons, aurían da dialugá am las CUPs, dons, que gairabe tots son fils da papa i xarnegus, dons

envia el comentari