Bèsties ferotges: a les gàbies o a les muntanyes despoblades!

"No quadra que hi hagi tantes i tantes bèsties ferotges que semblin persones humanes."

No fa gaire anys algunes feministes advocades van plantejar la idea de la “necessària despenalització de l’avortament”. No es referien a la lluita per aconseguir que l’avortament no fos delicte −lluita que ja estava als carrers des d’anys anteriors−, sinó a la necessitat de treure l’avortament de l’àmbit de la llei: del codi penal i de la legislació en general. Calia això perquè els homes, amb les seves eines, deixessin de decidir sobre els cossos de les dones.  

 

Avui, mentre el Partit Popular en veu del seu líder segueix empenyent per tornar a la llei de l’avortament de fa dècades, sembla evident que aquelles advocades tenien tota la raó i més: més, perquè no només caldria treure l’avortament de l’àmbit de les lleis, sinó tot allò que passa amb els cossos de les dones. Sí, perquè sembla un malson però és real: corren pel món moltes bèsties ferotges que s’ajunten en grups i violen dones, d’altres que s’encaputxen per fer-ho soles, n’hi ha que les maten a casa o pels carrers dels pobles i ciutats i fan desaparèixer els cossos morts i n’hi ha unes, de bèsties, també, que abusen sexualment de menors nenes i nens durant anys dins els monestirs, les escoles i les famílies.

 

Tenen lleis, però, totes aquestes bèsties.

 

Lleis que les protegeixen, perquè hi ha arquebisbes que parlen de Déu i de llei divina els diumenges des d’un púlpit, i disculpen les bèsties. I hi ha jutges, a les audiències i als tribunals, que absolen, que només renyen o que castiguen poquet les bèsties ferotges quan una dona amb discapacitat, per exemple, “no s’ha resistit prou” en una violació en grup.

 

Montserrat, Diòcesi de Tarragona, Blanes, Sabadell, Horta, Poble Sec, Lleida: violacions en grup, violacions a menors, violacions d’un encaputxat, denúncies d’abusos sexuals durant anys... i tot això, només, aquesta setmana.

 

Vicki Bernadet deia avui quan l’entrevistaven que la idea aquesta que “a mi no em passarà” i els números de la quantitat de nenes (entre un 23 i un 25%) i nens (entre un 10 i un 15%) abusats no quadren.

 

I no: no quadra això de “la meitat de la població”. No quadra que hi hagi tantes i tantes bèsties ferotges que semblin persones humanes, i no quadra que hi hagi lleis, jutges de la terra i jutges del cel que les protegeixin, encobreixin i empoderin.

 

I jo diria que ja no hi ha temps de comprar milers i milers de miralls perquè cada home s’hi miri i es pregunti quants cops va abusar d’una persona menor, quants ha maltractat dones, o quants ha banalitzat, rigut o encobert tanta bestialitat. Diria que no tenim temps, ni tan sols, d’enfadar-nos amb arquebisbes i amb jutges. Se’ns ha esgotat el temps de seguir pensant que hem de creure que reformant les lleis, potser...

 

Reprenem a la idea radical de la “despenalització”: decidim nosaltres com volem sobreviure i quines vides sense violències volem.

 

Les bèsties ferotges, entre tant, a les gàbies o a les muntanyes despoblades!
Comentaris
Ciutadà
Tant costa acceptar la democràcia? Si algú pensa que l´avortament és un delicte té tot el dret de plantejar-ho i de provar de canviar la seva societat. I després la majoria decidirem, com hem decidit des de fa 40 anys. España és un pais lliure, malgrat gent com l´autora d´aquest article. No cal insultar ningú per les seves idees, ni cal insultar per defensar les teves. Insultar i agredir per les idees es diu feixisme, fer el contrari es diu democràcia.
Besties ferotges que semblen persones humanes?
Aquest article és una bestiessa.
Narcís ( . . . catalana ' que diu aquesta associació, amb ‘ home ‘ que diu continuament i crónica l’ autora!) Nota : de ben segur, ja posats en aquest desvergonyiment, majoria aclaparadora de nens han estat i són força més!
Ras i curt : fins i tot s'hi agafa a la canalla, a la mainada, als infants, a les criatures, per a desglossar qui són nens i qui són nenes, quin n'és el percentatge de masculí i quin de femení l'abusat o/ i agredit sexualment ( qualsevol pot pensar " tot s'hi val per a emparar ma tasca, per recolzar mon compte de resultats .. " ! ) ! PD : aquests textos .. per què em recorda text/ piulada de ' gitanas feministas ' fument-se'n amb una cantant, una tal Rosalia .. només cal substituir ' . . .
Artur
Els del PP això ho fan perquè d’on no n’hi ha no en raja. Això no obstant, s’ha de reconèixer que la bandera del feminisme se l’han apropiada unes persones sinistres que no se sap ben bé que volen. Als EUA s’estan aprovant lleis que permeten assassinar nadons nou nascuts. Si les dones són víctimes innocents de res, els nadons encara ho són més i la llei els ha de protegir a ells.
Deshumanització
Com a molt hagués pogut dir "persones humanes que semblen bèsties ferotges" però mai a l'inrevés. És inhumà.

envia el comentari