Un mil·límetre de política

"La reunió d'aquest dimarts ha acabat -per primera vegada des de fa molt de temps- amb un resultat superior a zero"

L'acceptació de la figura del mediador/relator/notari és el primer pas endavant real cap a un hipotètic escenari de negociació futura entre les institucions catalanes i les espanyoles. En si mateix no pressuposa cap acord, però aporta alguna garantia per al bloc independentista, acostumat des de fa molts anys -i encara més des del fracàs de l'Estatut- a què els pactes s'incompleixin sistemàticament en el precís moment en què li convé al poder real de Madrid. El nom i la biografia d'aquesta figura seran el que donarà pistes més clares sobre la seriositat de la proposta.

 

Dit això, les condicions per a una negociació estan molt lluny de donar-se. Ningú no pot dialogar amb garanties quan qui està assegut a l'altra banda de la taula pot empresonar-te, tal i com han fet amb els líders polítics que han acabat pagant amb presó, exili i confiscacions la crisi institucional que es va iniciar amb l'enfonsament de l'últim Estatut. Com tampoc no es pot parlar sobre un camp de joc que exclogui, com a precondició, l'opció de la independència.

 

De tota manera, cal reconèixer que la reunió d'aquest dimarts ha acabat -per primera vegada des de fa molt de temps- amb un resultat superior a zero. Amb tot l'escepticisme d'un país apallissat.
Comentaris
XX
Hi ha truc segur, que ja els coneixem.
Els comuns, psc, ierc han sortit contents. Mala senyal
Per quin plat de llenties ens vendràn?
Hoy la huelga no toca.
Toca una de cal. Envuelta en las habituales dosis de patetismo y caramelo, a ver si asi el respetable se la traga mejor.
terrassenc
Teatre per mirar de vendre que tenen pactat aprovar els pressupostos i sobre tot, oblidar-se del referèndum guanyat de l'1O i de la República Catalana declarada el 27O. Triple ració de camamilla: el poli dolent, el poli bo, i el botiflerisme. Teatro del malo.
a la recerca del tonto útil
Qualsevol resultat s'obté i s'obtindrà amb la unitat d'acció. I l'objectiu principal de l'Estat és el trencament d'aquesta unitat. Peixet -ara el més que necessari notari, que les reunions siguin públiques és el que necessitem per demostrar l'immobilisme-per trencar-nos sempre. A veure qui és el primer tonto útil que corre a aprovar els pressupostos.
Cisko
El Catalans tenim un gran problema degut als anys d'acotar el cap, vasalls pensem que un mil·límetre és alguna cosa... S'ha acabat jo ho vull tot ja que en 1 segon España retrocedeix 1000Km i nosaltres contents per 1 mil·límetre. HO VOLEM TOT!!!! i Sobretot deixar de pensar com a vasalls...
Gerard.cat
Cot, avui pequeu d'ingenuïtat, d'extrema ingenuïtat.
de la merda
de la merda en farna un plat d'espaguetis i un cop pagat el preu cornuts i a pagar el beure que el dinar no s'ha acabat.

envia el comentari