Eixamplar-los el problema

"Les diverses opcions i faccions de l'independentisme hauran de posar damunt la taula quina és l'estratègia que proposen com a alternativa a la rendició"

El judici contra els polítics catalans tancarà, aquest 2019, un cercle que es va obrir amb la sentència que va destruir l'Estatut l'any 2010. Vist amb la perspectiva del temps, la negativa de l'Estat a entrar en una negociació política real havia de portar, necessàriament, a la presó o a l'exili als representants del catalanisme. El judici encara ho deixarà més clar, sobretot quan es visualitzi la juxtaposició de la Fiscalia i un dels líders de Vox, convertit en coacusació. El neofalangisme polític i l'extrema dreta judicial es repartiran la feina exemplaritzant de destrossar les vides dels que han intentat posar límits al poder de les elits madrilenyes.

 

Però els judicis s'acabaran i les diverses opcions i faccions de l'independentisme hauran de posar damunt la taula quina és l'estratègia que proposen com a alternativa a la rendició. La màxima pressió del referèndum de l'U d'Octubre no va obrir una escletxa negociadora, sinó una represàlia inquisitorial, dirigida i legitimada des del vèrtex de l'Estat. S'ha comentat molt que el món no va moure un dit, i és cert. En canvi no se sol recordar que el Govern no va demanar suport a ningú. La via unilateral no va ni intentar ser-ho.

 

En definitiva, el judici hauria de servir a l'independentisme per començar a jugar una batalla internacional que aquesta vegada ha de ser creïble i efectiva. Nova etapa. Els acusats han de deixar clar a l'opinió pública internacional que dossier català no s'empolsegarà en un prestatge, que el problema hi és i creixerà tant més ràpid com dures siguin les sentències. A nivell intern és positiu eixamplar la base, evidentment. Però a l'exterior el que cal és eixamplar-los el problema. 
Comentaris
Grasias Salvadó
Dons, ara as dunat a la diana, dons, aixó es la clau, dons, par la rapíblica indapandién da cataluña, moltas grasias Salvadó
Miquel
Jo ja no em mouré per menys d'una vaga.
Espectador
El problema no s'eixampla amb llacets grocs i paraules que se les emporta el vent , sino amb fets i aquests , no apareixen per enlloc . El poble s'ha d'organitzar al marge dels polítics si vol tirar endavant la independència ,però encara estant sota l'influx malèfic dels partits polítics de tota la vida , una fàbrica de "mangantes " amb un pedigree que els hi ve de generacions . Per cert, no son les elits madrilenyes sino les oligarquies madrilenyes .
Fat Boy
Vol eixamplar el problema?. Sabotegi l'economia.
Espectador
La reacció de Espanya era perfectament previsible . el que no era previsible era la traïció dels polítics catalans al seu poble ,per aquesta raó , els han de fotre fora TOTS .
Las diversea opciones y facciones del nidependentismo son una jaula de grillos.
Y por ello solo sirven para hacer ruido y molestar a los vecino. Incluso un circo de pulgas amestradas resultaría más util.
De què parles, Cot?
"Intentar posar límits al poder de les elits madrilenyes" no és el mateix que intentar la secessió d'una part d'Espanya. Als polítics responsables de l'1-O se'ls jutja per això: per secessionisme.
Narcís ( . . . la de fora podria seguir homologant-se a sa ' ancha es Castilla ' , però sense la criminal ' imprecisió ' d'ara .. ! )
Davant d'una injustícia tan flagrant .. cap català o persona de bé quina fos pot permetre's no anar junts vers el dret i la raó, tot plegat, pro la llibertat de Catalunya, tant de bo, dels PPCC ( si més no, com són de lliures Castella i ses regions pre i post ! ) ! PD : això no ha estat cap secessió .. i, per si no fos prou, si s'hagués aconseguit, tampoc , atès que una separació seria com un desmembrament o amputació .. cosa que no passa si la nació catalana es lliurés ( . . .
TSSO
El que ha de fer l'independentisme a les properes eleccions espanyoles és votar VOX. És la manera més ràpida d'assolir la independència i aixamplar la base al mateix temps. Quan caiguin garrotades indiscriminades de tort i de través llavors s'assolirà prop del 70% i TOT l'independentisme s'unirà sense fissures ni faccions

envia el comentari