Espanya, davant del mirall

"Ha de quedar clar que els esforços de l'Estat per inocular entre els independentistes el virus de la por no han servit per a res"

Ja se’ls han emportat. L’Oriol Junqueras, la Carme Forcadell, el Jordi Turull, el Josep Rull, el Raül Romeva, la Dolors Bassa, el Quim Form, el Jordi Sànchez i el Jordi Cuixart ja són a Madrid, on passaran els propers dies empresonats a Soto del Real i a Alcalá-Mecó. I el Tribunal Suprem ja ha fixat la data d’inici del judici: el 12 de febrer. D’aquí poc més de deu dies, 9 persones dignes, demòcrates i pacífiques hauran de defensar-se davant d’un tribunal per obeir al seu poble i haver posat urnes. I amb una acusació de rebel·lió sobre ells que, si no fos perquè no és cap broma, faria riure per absurda i surrealista.

 

Però aquest judici tan immensament injust hauria de servir no només per denunciar el comportament repressiu i antidemocràtic de l’Estat espanyol, sinó també per unir l’independentisme. Caldria entomar-lo com una doble oportunitat: aconseguir posar l’Estat davant del mirall i fer arribar el reflex a tota Europa; però també posar fi a les picabaralles entre els partits independentistes, i entre els seus líders. Els retrets entre Carles Puigdemont i Oriol Junqueras, per exemple, no aporten res en un moment com l’actual.

 

Per això cal aprofitar-ho tot. També la vaga general, convocada finalment pel proper 7 de febrer. Ha de ser un èxit, i cal que es vegi tant a Catalunya com a fora. Ha de quedar clar que els catalans no es rendeixen davant de la repressió i que els esforços de l'Estat per inocular entre els independentistes el virus de la por no han servit per a res. I que Europa i el món vegin quina mena de país és Espanya. A Catalunya, molts ja ho sabem.
Comentaris
Espectador
PSOE = PP= 155 =Desaparició física , cultural i nacional de Catalunya .
Jordi (Català i Suís)
Com ja va avisar l'advocat escocès de la Ponsatí, calia haver fet un gran merder molt abans que se'ls enduguessin a Espanya. Ara ja és massa tard. Els hostatges són a les garjoles del repugnant Ocupant Espanyol. I els Catalans no faran pas res, comme d'habitude. Couilles Molles com són continuaran parlant espanyol, la llengua dels Amos i dels Colons, deixant-se insultar, agredir i robar cada dia pels Espanyols i comme d'habitude parlar de la collonada de la República i del Procés. Ruuuuuccccss!
Jordi (Català i Suís)
Els Espanyols "s'en foutent complètement" del mirall exterior i de passar vergonya d'ésser un país de merda. Mentre paguin la part que els toca a l'UE i pactin amb alguns quan els convingui, la resta de l'UE SE'N FOT DELS CATALANS. Teniu una colla de líders independentistes que fan riure per no plorar.
Espectador
Tots els polítics catalans si tinguessin un mínim de dignitat haurien de dimitir en massa ...... permetre aquest espectacle denigrant sense fer res es nauseabund .
Discrepo
Els polítics catalans estan CAGATS de por. Per això no es van atrevir a declarar seriosament la independència, per això van fugir o es van entregar, per això no s'ha tornat a investir al Puigdemont, i per això hem tingut els presos tancats a les pròpies presons i no s'ha fet res per impedir el trasllat. La classe política catalana està paralitzada per la por.
Pitxolí
«Ha de quedar clar que els esforços de l'Estat per inocular entre els indep. el virus de la por no han servit per a res». Discrepo. Entre els ciutadans indep. ordinaris és cert que no hi ha por, crec; entre els polítics professionals indep., sí que n'hi ha. ¿Per què no ha estat investit Puigdemont?
Jordi (Català i Suís)
Els qui es veuran davant del mirall seran els Catalans i no s'hi veuran pas gaire bonics. Els Catalans ignoren llur pròpia força i poder. I llurs líders els mantenen ignorants per interessos propis o per por. Una Nació que només fa cadenes humanes i grans manifs que no serveixen per a res, o bé és feble mentalment, o bé té una colla de covards i couilles molles de líders. Comptat i debatut, un poble tan intel.ligent i avançat hauria fotut fora ja els Espanyols, la purriassa d'Europa.
Narcís
El món ha d'estar ben informat de tot el que fum aquest estat ! PD : tant de bo treballadors que són fora o periodistes que són ací o catalans o persones quines siguin que saben la veritat puguin esbombar pertot la gran malvada quimera que ha estat sempre aquest estat ( estat que només l'ajunta el morter catalanofòbic que ni tan sols sa mateixa ètnia cultural !) !

envia el comentari