Junqueras, Puigdemont i els unionistes aplaudint

"L'ideal del règim espanyol és que tothom sigui molt valent, però des de dins de la masmorra"

Una de les ocupacions preferides, últimament, de l'unionisme mediàtic i polític és furgar en l'animadversió -d'altra banda, ben notòria- entre Carles Puigdemont i Oriol Junqueras. El conflicte en si té contorns boirosos i remet als dies de daltabaix institucional en què l'un va decidir marxar a l'exili belga i l'altre va optar per quedar-se i afrontar les decisions de la justícia espanyola. Com que les interpretacions difereixen substancialment i és evident que hi ha un fort component personal, l'arrenglerament en una o altra versió del conflicte ha esdevingut pura disciplina partidària.

 

Però totes aquestes subtilitats, als unionistes, els interessen ben poc. A l'Estat el que li convé és la màxima divisió possible a l'interior del bloc independentista i ensalçar al qui, encara que sigui protestant, ha acceptat sotmetre's a la justícia espanyola. Per això Oriol Junqueras és considerat "d'una peça" i, per contra, Carles Puigdemont és menystingut com a "covard", com deia aquest dimecres l'exmilitant de Fuerza Nueva que ara es presenta a l'alcaldia de Barcelona pel PP. A totes les tertúlies madrilenyes es fa exactament aquesta mateixa divisió. L'ideal del règim espanyol és que tothom sigui molt valent, però des de dins de la masmorra.

 

La realitat és que tot és pura propaganda, fake news espanyolistes, que se'n diu ara. Hi ha gent a la presó dels dos partits i a l'exili, també. En el seu moment, el criteri -ho han dit i repetit ells mateixos- d'un o altre destí va decidir-se en funció de la situació personal, no pas d'estratègia política futura. Per això farien bé els entorns respectius de Junqueras i Puigdemont de limitar l'expressió pública d'una antipatía que només és útil als que empresonen i forcen a l'exili als representants legítims d'aquest país.
Comentaris
Miquel Ferrer.
"ensalçar" no existeix en català!. És castellà!
Miquel Ferrer
"antipatía" no té accent en català!
Espectador
Ni Puigdemont ni Junqueras seran decisius en el futur . La independència la ha de lluitar el poble unit i ben unit .El 1 -O l'estat espanyol estaba contra les cordes , i varen ser els polítics catalans , tots , els que ho van boicotetjar completament . El poble ha de prendre la iniciativa una altre vegada i generar una força incontenible i això comportará l'aparició de nous lideratges i noves dinámicas .
Asun
Acabeu parlant com si haguessin marxat i ja està. A quantes audiències van tenir q anar a Bèlgica, i el MHP va estar a presó a Alemanya. Fàcil no ho han tingut tampoc.
Victor
Mentrestant , Aznar amenaçant al Pont Aeri, amb un programa que si no ens unim per aturar-lo, el portarà a terme i causarà moltíssim patiment.
Si els catalans
foren políticament inteligents, no faria trescents anys que Catalunya es una colonia.
Ramon
Junqueras, Puigdemont i els unionistes aplaudint... Junqueras. Ja seria el como que ara els culpéssim per un igual de trencar la unitat catalana.
Fat Boy
Aixi, el De Gaulle, la reina Wilhelmina d'Holanda, el General MacArthur, Lenin, Khomeini, Castro, Jose Marti etc, etc. tambe eren uns covards?
Paraula da Salvadó
En Salvadó, dons, fas un rasumen tan bo da la situasió, dons, c'unicamén am el teu articla, dons, sapiguem com astá la rapública, dons, grasias Salvadó
ana maria
L Unitat serà o no tindrem Republica
Per a Miquel Ferrer
En alguns casos, si a més d'assenyalar l'error s'aporta la solució («exalçar», p. ex.) , es fa més bon servei.
Claudicació o lluita: davant la divisió, el poble d'ha de decantar!
1) La desunió afavoreix la repressió. Qui no esmerça tots els esforços en aconseguir la unitat del moviment (tàctica i estratègica), tot i la seva diversitat, afavoreix als repressors! 2) La claudicació i la conciliació amb l'enemic afavoreixen la derrota del poble en lluita. Qui no esmerça tots els esforcos en mobilitzar i mantenir en alt l'espèrit i la mobilitació del poble, desmereixent els "objectius desitjables" en favor dels "objectius factibles" (???), serveix a l'objectiu de l'opressor!
HELMUT
...LA MITAD DE CATALUNYA RESERVADA A EXTRANJEROS RICOS Y FONDOS BUITRE...PARCELAS A PARTIR DEL MILLON DE EUROS...COSTA BRAVA...EIXAMPLAR LA BASE...
Narcís ( . . . formació/ depravació/ tergiversació de la veritat .. i així ha estat sempre del 77 ençà sota pretext de ser catalanistes o nacionalistes o, ara, independentistes, tot plegat, catalans, quan només cerquen nostres rendiments i fer d’aquest estat ‘ ancha es castilla ‘ !)
No podem permetre'ns el luxe de dur-nos malament .. qui ho pagaria és Catalunya, qui ho pagarà som tots els catalans, siguin aquests per amor, siguin altres per treball/ diners ! PD : de la xurma anticatalana o catalanofòbica, sia per seguir delinquint-nos, sigui per imperialisme de baixa estofa, sigui per pagats/ venuts, sigui per traumes quins fossin, sigui perquè necessiten ninot de pim pam, sigui per complexos o absència de moral, sigui . . . . . ningú no esperi mai res que no sigui de . . .
Ramon
JUNQUERAS, PUIGDEMONT I ELS UNIONISTES APLAUDINT... JUNQUERAS
federalista
jajaajaj no passa res, em minoria, barallats en 3 o 4 bandols, pero res la indapandenchia continua, jajaja aixo ni en la vida de brian de los monthy piton , tu jajajajajaajjaja nananananananana uuuuuuuuu, gran pelicula pero una mica inferior a pruses de fireta.

envia el comentari