La vaga que no pot fallar

"La vaga general que proposen la Intersindical-CSC i la USTEC és una iniciativa que permet pocs grisos; o paralitza el país i és un èxit o fracassa"

El trasllat dels presos polítics a Madrid en furgones de la Guàrdia Civil és el primer acte d'un judici que té com a objectiu últim la humiliació i desmobilització de l'electorat independentista. L'Estat teatralitzarà el seu poder il·limitat amb uns magistrats dalt de les seves tarimes castellanes, uns acusats catalans asseguts a sota i tota la premsa de Madrid insultant i calumniant-los. Que l'acusació de rebel·lió sigui ridícula no fa més que reforçar i visibilitzar la represàlia exemplaritzant.

 

Per tot plegat, és important que des de Catalunya no es malbaratin esforços i es mesurin molt bé les demostracions de força. La vaga general que proposen la Intersindical-CSC i la USTEC és una iniciativa que permet pocs grisos; o paralitza el país i és un èxit o fracassa i pot indicar un inici de declivi en la capacitat de mobilització de l'independentisme. Si la vaga té un suport transversal, tots els actors han d'assegurar-ne un seguiment massiu. I això s'ha de fer sense el suport dels sindicats majoritaris. No és impossible. Però tampoc no és fàcil.

 

Una vaga general fracassada -i més si és de tres dies- equivaldria a desprestigiar l'eina més poderosa en la confrontació d'aquesta societat amb les elits de l'estat. Un èxit, en canvi, faria recuperar la iniciativa a l'independentisme. Més que mai, l'estratègia ha de ser unitària.
Comentaris
Cap problema, farem vuit segons de vaga.
salvador
"Junqueras contraposa l'independentisme "obert i efectiu" d'ERC a la Crida". Amb aquest tipus de declaracions creus que es pot aspirar a fer alguna cosa de forma massiva?
Carles Viñals Casado
Cot: Una vaga massiva, mil.lionària si vols, però d'un día, no serveix absolutament de res. Altra cosa sería una d' indefinida, com a resposta popular a la voluntat anorreadora del nostre poble per part de l'estat espanyol. Potser sería bó que ho diguéssiu vosaltres, enlloc dels qui comentem.
Joaquim
I tant que farem vaga!!! Els nostres presos polítics mereixen el nostre gest de solidaritat. No donarem el gust als que ens volen veure desmoralitzats i derrotats.
Quan facin la seva feina, jo faré la meva
I tant que faria vaga, vaga indefinida. I ara ve el però. Però els dirigents han de fer la feina. No pot ser que sempre ho carreguin sobre la gent. Si la CUP no pot recolzar al govern, si ERC no pot ni anar junts a les intrascendents europees, si no es posen d'acord amb el full de ruta que sigui, els que ens desmoralitzen més són els nostres, sense cap sentit d'Estat, sense plantejar el necessari projecte de República de valors democràtics i socials enfront aquest Estat jeta
Vlad
fracassarà, ja ho saps, ni UGT ni CCOO volen fer-la
Gran articla en Salvadó
Dons, un analisis mol bo en Salvadó, am aque mensatje del teu articla, dons, tot surtirá mol bé, dons molstas grasias pals teus consejus en Salvadó
a la vaga....!!
VASCOS tremoleu que nossaltres farem vaga i vossaltres no cobrareu el CUPO !!!!
Pere Grau
Joaquim I tant que farem vaga!!! la faras tu, jo no !!!!

envia el comentari