El risc de la no-estratègia

"El primer punt és determinar quina serà la resposta a unes sentències jurídicament arbitràries i moralment intolerables"

L'independentisme corre el risc de quedar-se políticament paralitzat, esclerotitzat, després de les sentències del macroprocés del Tribunal Suprem. Perquè si les penes que s'imposen són escandaloses -tal i com fa preveure la instrucció- caldria, més que mai, una estratègia comú i una unitat d'acció que no només no existeixen, sinó que cada cop són més lluny. Hi haurà quatre llistes independentistes, com a mínim, a l'Ajuntament de Barcelona i la desconfiança creix entre les faccions dels partits i, fins i tot, dins de les entitats cíviques.

 

Aquesta inconsistència estratègica de l'independentisme, a més, posa en risc fins i tot les actuals institucions catalanes. La incapacitat de resposta unitària excita encara més la histèria del nacionalisme espanyol, que interpreta que seria possible un 155 indefinit i l'ocupació de TV3 i les escoles sense que això causés una reacció forta i transversal. El bloc PP-Ciutadans-Vox no té cap intenció de tornar al peix al cove i el PSOE, tenint-ho tan fàcil, es limitarà a jugar a la divisió entre ERC i l'espai postconvergent. Ja ho feia Zapatero i fins aquí hem arribat.

 

És urgent una ronda de converses per pactar uns objectius clars i transversals. I el primer punt és determinar quina serà la resposta a unes sentències jurídicament arbitràries i moralment intolerables. Sense estratègia no és possible la independència, però tampoc l'independentisme.
Comentaris
terrassenc
Però si ja estan perfectament d'acord! Fer servir les injustícies espanyoles per guanyar eleccions autonòmiques i esperar a Estrasburg per tornar a utilitzar els judicis per mantenir-se d'aquí sis o set anys. El que no tenen és cap voluntat de tirar endavant la República Catalana, en això Puigdemont i Junqueras estan perfectament d'acord.
aclaración
ERC, NO está por la independencia, ha utilizado y seguirá utilizando este anhelo de la ciudadanía, para conseguir la Generalitat. solo la Crida y la CUP ( polos opuestos ) están luchando por conseguir la República , al igual que la ANC y OMNIUM, no hay nadie mas Sr. Cot , nadie.
Rocaguinarda
Molt bé, totalment d'acord. Però l'estratègia ha de ser comuna, no comú.
Espectador
Espanya no aplica un 155 indefinit simplement perquè no pot . Europa no li permet i prou .La resta ho haurá de fer el poble de Catalunya i Europa espera precisament la movilització massiva que s'organitzará .
Totalment d'acord Salvadó
Dons, Salvadó, has fet una analisis parfest dal primé punt, dons, cuantinua analisán, dons Salvadó, parque il·luminas al popla catalá, grasias Salvadó
Canòdrom
Diuen que si el llebrer arriba a la llebre mecànica mai més torna a córrer. El llebrer és intel·ligent. El secessionisme va aconseguir la falsa llebre però vol seguir corrent. Es podria creure que la intel·ligència del secessionista mitjà és inferior a la de l'llebrer. Oi Cot?.
Carles Viñals Casado
Jordi Barbeta ens ho explica en l'article "La cridòria de la gent". Maleeixo els politicastres que rebutgen la unitat d'acció per covards i mentiders, i res no espero dels qui, convençuts de l'engany, no gosen renegar d'ells i escupir-los el seu menyspreu a la cara. Haurem d'explicar als fills i als néts no pas com assolírem per a ells un futur digne i lliure, sinó com hi renunciàrem "per amor a la pau". No ens cal patir; no faltarà qui s'ho cregui. És una tradició molt catalana.
vull la independència d Catalunya i no hi penso renunciar
he votat formacions diferents x tal fet, però no estaré eternament votant uns partits q el q han demostrat ser és "només independentistes" sense voler arribar mai al objectiu..no vull q em prenguin més x imbécil, abans votaré l'arrimades o l'izeta o vox..i ens anirem TOTS a prendre x c.l (encara veurem, alguns dels nostres, entrant en aquests partits)...SÓN UNS MISERABLES VENUTS!!!
TSSO
A les entitats cíviques els partits hi tenen peons de brega amb instruccions de petar assemblees si cal.

envia el comentari