Estratègia zero

"Govern, partits i entitats sobiranistes han de tirar endavant un full de ruta comú amb una proposta clara i lideratges contundents"

L’ANC ha sorprès publicant un vídeo molt crític amb el Govern de Quim Torra, i on fa referència a les seves promeses incomplides. D’entre aquestes en destaca cinc: la investidura de Carles Puigdemont, la restitució del Govern legítim, l'aprovació de les 16 lleis suspeses pel Tribunal Constitucional, la recuperació del ple funcionament de la hisenda catalana i la creació d'una assemblea de càrrecs electes. Per tot això, l'ANC considera que el Govern de Quim Torra no és el "Govern efectiu" sinó el "Govern autonomista". A més, l’Assemblea es pregunta si l’Executiu català incomplirà dues promeses més: fer caure el govern de Pedro Sánchez si no es dona resposta a reconèixer l'exercici del dret a l'autodeterminació i no acceptar les sentències dels presos polítics. L’entitat independentista opina que el Govern és “autonomista”.

 

Tot i la contundència del vídeo, no es pot negar la realitat. L’ANC té raó. El Govern que formen JxCAT i ERC no acaba d’estar a l’alçada. La situació és difícil, això ningú no ho nega. Haver de treballar pendent sempre de la reacció d’un Estat que utilitza la repressió com a única resposta a la política i a la democràcia ha de ser esgotador. Però, ara, uns líders independentistes estan a punt d’embarcar-se en un judici sense cap mínima garantia que aquest sigui just. El moment és greu. I ja fa temps que ho és. Ha arribat l’hora de repensar l’estratègia. Bé, d’establir-ne alguna.

 

El doble llenguatge en que es troba immers el Govern -i, per tant, JxCAT i ERC- no porta enlloc. Tampoc n’hi ha prou amb la simple crítica, com ha fet l’ANC. Ni amb la petició del president Carles Puigdemont demanant a l’Assemblea “comprensió i lleialtat” a l’Executiu de Torra. És necessari actuar. Govern, partits i entitats sobiranistes han de tirar endavant un full de ruta comú amb una proposta clara i lideratges contundents. De totes maneres, si el que creuen honestament és que cal frenar o retornar al peix al cove, que ho facin saber. Els independentistes no són ni ximples ni fanàtics. Però que ho diguin.
Comentaris
Carles Viñals Casado
Nerea: No demanis guiatge als mateixos que el 3-O, en el cim de la nostra moral combativa i amb ciutats i pobles ocupats per un poble enfervorit, ens avortaren les il.lusions, incomplint la promesa de proclamar la independència una vegada comptats els vots de l'1-O. TOT el que vingué després, del 1O i el 27-O fins ara mateix, és la ratificació d'un engany del que TOTS, (alguns més que d'altres), en foren autors. L'ANC ens diu la veritat: No poden fer ara el que no volgueren fer llavors.
Espectador
Han de sorgir nous líders ...però sembla que no en hi han . El poble ha de prendre les regnes ja !! quan ?
El problema de los indepes es su completa falta de sentido del humor.
De no ser así, ya hace mucho que habrían pillado el chiste.
Tranquils.... estem agafa te “ impulso”
la gent sempre hi som. Tosudament alçats. Aquí guanya qui no es cansa o desmoraliza. Aixó es el que vol l’enemic.
Cero estrategia
Nuria de Mexic
Nuria ets molt bona criticant pero no entens el que es un procés d`independència. L`història, que es una bona mestre, ens ensenya que els procesos d`independència duren anys i que sempre la primera generaciò de liders resulta sacrificada (o mort, o exili o presò). Doncs estem ara en aquesta fase. Ara falta que surti la nova generaciò. I no veig que tingueu pressa.
pere
Si ERC i PDCAT-JxC no actuen se' ls ha de posar al costat de Comuns-Podemos-ICV , abans amb el PSC, en demanar l' etern referendum pactat per perdre'l, per la qual cosa caldria demanar eleccions i fer campanya pel partit que es presentes per fer el mandat de l'1-O.
Tàctiques oposades, resultats incoherents
Massa tàctiques i a més divergents, partidistes, condicionants i interessades, han fet perdre l'estratègia inicial.
Narcís ( mai per mai un representant català a excepció del Monty .. ens prendria de ximples i ni de bon tros de fanàtics ! )
Ras i curt : Si hi ha estratègia .. només caldria dir-la ! No fumem ! I si no n'hi ha .. només caldria delatar-ho ! No fotem ! PD : allò que cal és unitat en extrem i confiança plena en nostre Govern legal, legítim i lícit .. el suport en nostres representants ensems amb els abusos de tota mena així com criminals contra poble democràtic, pacífic i digne ens durà al rompent de la llibertat !

envia el comentari