Vox ja estava escrit a FAES

"Vox no serà combatut perquè no és més que una tercera expressió de la mateixa FAES"

El més impactant de la irrupció de Vox és que el sistema polític espanyol ha normalitzat el partit ultra a una velocitat inaudita. Sense ni tan sols una mica de debat previ, ha quedat clar que -com a màxim en mitja legislatura- l'alternativa més probable al PSOE és la suma dels tres partits de la dreta extrema i l'extrema dreta. És a dir que com a mínim per a la dreta mediàtica i institucional, ni tan sols un hipotètic retorn dels partits independentistes al corral del peix al cove no faria legítima la seva contribució als pressupostos generals de l'Estat.

 

Vox no serà combatut perquè no és més que una tercera expressió de la mateixa FAES. Abascal, Casado i Rivera no són res més que una suma electoral equivalent a la què que José María Aznar va aconseguir a partir de la segona legislatura del seu mandat. No hi ha hagut dubtes a Andalusia, no hi seran a Espanya.

 

D'aquí la dificultat estratègica de l'independentisme, obligat a elegir entre una mena de segona edició d'aquell "si tu no hi vas, ells tornen" al Congrés dels Diputats o la sang freda de veure, des de lluny, la caiguda a càmera lenta d'un PSOE que, mal que bé, manté a ratlla els seus barons més espanyolistes. Puigdemont ha optat per guanyar temps perquè temps és l'únic que hi ha a guanyar a Madrid.
Comentaris
Uns punts
Un, el mateix va passar amb Podemos, que si recordeu també es va passar ràpid de la crítica a l'acceptació. Dos, un partit polític no creix si no hi ha una demanda social o un determinat sentir de molta gent que cap partit recull; els nous `partits surten quan cap partit tradicional escolta a la gent en punts importants. Tres, Vox ha estat molt criticat des de mitjans d'ultradreta, algú sap el perquè?
terrassenc
PP+VOX+Cs = POCs
Efectivament.
Fa poc el setmanari El Temps ha publicat els subvencionadors de la FAES: Banc de Santander, Ferrovial, ACS, Mercadona, Corte Inglés, Gas Natural i LA CAIXA !!
Es igual que els psc,comuns, pdecat, erc. Treballen pel mateix amo l’ibex 155. El mateix gos amb diferents collars.
Cobreixen totes posicions i així els podem seguir votant mentres ens pensem que tenim opcions.

envia el comentari