Més terra sobre la tomba de Lorca

"És l'Andalusia de les elits extractives que s'hi van quedar, diametralment oposada de la dels andalusos que van venir a Catalunya"

Finalment, s'ha concretat la reversió que desitjaven la major part dels electors andalusos que van votar PP, Ciutadans i Vox. El pacte entre la dreta extrema i l'extrema dreta té quatre gotes d'ingredient andalús dissoltes en tones d'espanyolitat, en sintonia amb uns ciutadans que confien molt més en Madrid que en les institucions pròpies. Per Andalusia va començar el café para todos i per Andalusia comença la reconquista, entesa com un rearmament nacionalista de l'Estat i l'afiançament d'una estratègia d'aniquilament de les expressions nacionals diferents a la de matriu castellana i de justificació de la dictadura. Més terra sobre la tomba de Lorca.

 

Torna, per tant, l'Andalusia dels señoritos, la que va regalar els símbols nacionals a Espanya (toros, processons, legionaris, folclore, monterías...) per convertir-se en un territori políticament pobre i socialment desigual. És l'Andalusia de les elits extractives que s'hi van quedar, diametralment oposada de la dels andalusos que van venir a Catalunya, dels que van convergir dins del PSUC, dels sindicats i de les associacions de veïns amb les classes mitjanes republicanes que havien perdut la Guerra Civil.

 

Des de Madrid s'han inventat un enemic català i en Madrid s'han refugiat els 1'8 milions d'andalusos que han provocat un tomb històric. La societat andalusa torna a governar-se com en l'època del terratinent absent; des de la metròpoli que els explota amb maneres paternals.

 

 
Comentaris
1410
Caldria entendre que la Generalitat és un bluf unionista acartronat i buit, sense cap competència de poder real i que amaga la veritat fins a límits de col·laboració d'un guetto repugnant.
Quina intel·liyensia Salvadó
Dons, no sulamén sap, dons, el que més da cataluña, dons, d'andalusía, dons, saps mol i mol i mol.dons, quina intel·liyensia que tensa Salvadó
Tens tota la raó, es irracional. El que demostra que el que els hi falta es molta cultura...volen matenir els pilars de la Espanya mes cutre i rància, mentre tinguin el flamenc, el toros, les procesons de setmana santa ja estàn contents...torna la Espanya del Paco Martínez Soria i la Gracita Morales...
PSUE DEL francisquito de Carreras, vols dir?
Bona part dels andalusos vinguts a Catalunya i fills son els espanyols que voten a Ciudamarranos de Vox amb la 'arrimaditas de simbol de la porqueria franquista del seu papa. Per cert del PSUS eren els miserables feixistes Josep el Pique i Francisquito de Carreras, o sigui,l'extrma-dreta de sempre
Ricard
Absolutament d'acord, llevat que per la necessària brevetat s'ha esquematitzat massa lo dels andalusos que al seu dia van emigrar a Catalunya. Uns han pogut evolucionar, altres encara no han pogut desconectar del sentimentalisme de "l'españolito pródigo" a on agafar-se, ni tampoc del complex de xarnego que va imperar fins gairebé els anys 80. En alguna cosa hi tindrem a veure (classisme?) però, si us plau, no en fem un nou exercici d'autoflagelació!
Menudo refrito de tópicos cretinos se ha marcado hoy, Sr Cot.
Saludos y póngase a los pies de su neurona, en su caso.
Vvv
Torna en " Quina intel·liyensia Salvadó" parlant com l'Arrimadas. Que bo que és aquest paio, o paia, parodiant-la. Ha, ha, ha. Voteu-li positius.

envia el comentari