I si tanquem al trànsit per sempre el Portal de Sant Roc?

L’Ajuntament de Terrassa ha restringit al trànsit el Portal de Sant Roc, mantenint els accessos del pàrquing subterrani. És una mesura preventiva després de tenir els últims resultats d’un estudi tècnic extern, del qual es desprèn que la coberta de l’aparcament podria no complir les garanties d’estabilitat que marca la normativa actual. Ja fa tres setmanes. Jo diria que no ha passat res per no poder circular per la zona -només es permet accedir a Vinyals als veïns i als usuaris de l'estacionament

 

Davant del que em penso que és una realitat, potser és el moment de decidir que no hi hagi mai més circulació pel Portal de Sant Roc i la zona que toca la Rambla, la plaça d'Anselm Clavé. Se'ns presenta l'oportunitat d'ampliar la zona de vianants del Centre, i de lligar-la amb el carrer de Gutenberg, que jo tancaria als cotxes perquè no veig gaire quina utilitat té per a la circulació, i que relligaria amb la plaça del Progrés. I, ja que hi sóc i que els Reis han passat fa poc, fem voreres més amples i posem arbres a Salvà fins a la Ronda de Ponent. Els fluxos de vehicles n'estic segur que ja es redirigiran. 

 

Torno al Portal de Sant Roc: només per als veïns i per als usuaris del pàrquing i, si s'escau, fem el mateix amb els carrers Major i del Forn (de Vall en amunt). Derivem el trànsit per Col·legi i, si és necessari, Cisterna, canviant el sentit si fa falta. I així netegem de cotxes un espai del centre molt més ampli, airegem i descongestionem espais per a que la ciutadania gaudeixi de passejades i, si ho prefereix, dels comerços i serveis.

 

Un breu apunt ja que parlo de la zona: Us heu fixa't que n'és de fosca la Rambla en el seu tram central?
Comentaris
Lluís Fernández
Això és una proposta amb cara i ulls, concreta i atrevida. La recolzo totalment, de dalt a baix. Ja cal que l´ajuntament en prengui nota i en faci cas.
Luis Fernández
Molt bona proposta. Ja cal que l´ajuntament en prengui nota i li faci cas.
Xavi Lluís
Una proposta a tenir en compte. Ara que hi ha eleccions a veure si algú se l'apunta
Haritz
Totalment d'acord. De pas, no creus que caldria alliberar d'un vegada les voreres de tot el centre de motos aparcades?
Xavi
Vinga va, vist l'exit de deixar la rambla sense vehicles els traiem de tota la ciutat, total el "Els fluxos de vehicles n'estic segur que ja es redirigiran. "
Joan Carles
Fantàstica proposta per una ciutat més humana.
Sandra
Fer del Carrer Gutemberg quelcom semblant al Gavatxons o Cremat , peatonal amb comerços en sembla genial.

envia el comentari