Ui, Valls ens renya

"Valls va perdre les primàries de les presidencials i es va negar a donar suport a Benoît Hamon, el candidat socialista que l'havia derrotat àmpliament. Poc després, fins i tot va estripar el carnet del Partit Socialista"

A finals de 2016, la candidatura de Manuel Valls a les primàries del Partit Socialista declinava només formalitzar-se. Valls havia dimitit com a primer ministre, però començava a adonar-se que no trobava el suport necessari dins del partit ni, molt menys encara, el ressò popular imprescindible per imposar-se als seus competidors. Una reunió a porta tancada amb el grup parlamentari socialista no va anar bé i, en sortir, l'encara candidat socialista es va regirar contra els periodistes, que li preguntaven sobre si el perjudicava ser considerat socialment com el candidat del sistema. "Sou vosaltres els que esteu encerclats pel sistema (...) i és això el que els francesos rebutgen!", va dir-los, molt enfadat. L'anècdota és a les biblioteques.

 

Dos anys després, una altra campanya de Manuel Valls també declina. Errors incomprensibles en una candidatura que fa anar molts diners, un desconeixement notori de la societat catalana/barcelonina i, sobretot, una incoherència evident entre les seves declaracions i l'estratègia de Ciutadans li ha fet perdre l'etiqueta de favorit i col·locar-lo, com a màxim, en el grup de tres o quatre candidats amb possibilitats. I com que Valls és el mateix a Catalunya que a França, la irascibilitat davant dels contratemps és idèntica: "Vergonya!", va escridassar al guanyador del premi Josep Pla. "Mas, tu en tens la culpa!", va assenyalar a l'expresident de la Generalitat, expressant una opinió impossible de compartir a aquestes alçades. En fi, que si no ets espanyolista, Valls et renya.

 

Valls va perdre les primàries de les presidencials i es va negar a donar suport a Benoît Hamon, el candidat socialista que l'havia derrotat àmpliament. Poc després, fins i tot va estripar el carnet del Partit Socialista. Jo no estaria tan segur de què accepti ser barceloní, si no el fan alcalde. Al loro, que deia un regidor.

 

 
Comentaris
Y a los que no somos independentistas, Cot nos riñe
Y Torra nos insulta. Y asi vamos pasando el rato. O los dieciocho meses, según proceda.
Albert
Fora al gabatxo fatxa. A França t esperen
Mol be ascrit Salvadó
Un articla mol explicatiu, dons, Salvadó
Ricard
Està clar que això de muntar una candidatura no és empresa fàcil. Menys encara si desconeixes la realitat del lloc, com és el cas de Valls, i menys si no té bons assessors, com sí han tingut Ciudad-anos a la hora de combinar el sentiment espanyolista amb el complex de xarnegos menystinguts de la classe treballadora. I la cosa va a pitjor quan no controles la vena feixista, com és el cas, criticant la lliure expressió d'un premiat. Com un nàufrag fent esforços perquè no ho sembli.
S'amuser
Em sembla que els pijo-eñes del pont-aeri li hauran de triplicar el sou si esperen que aq trepa els arribi fins a les eleccions de bracet de l'ex-Fuerza Nueva del PP, els neofranquistes de VOX, els falangitos, les falangitas i tutti-fachi. Quan re-confirmi que, ni de broma, pot arribar a ser alcalde, aq desapareix igual de repentinament que va aparèixer. Potser, aguanta fins a les eleccions, cobra el que li han promès i plega però aq paio no passa els propers anys fent d'opositor a l'ajuntament.
Pobre Valls; és que sou molt pesats, Cot
Pesats, densos i inútils.
ocellet del Conflent
caldra esperar les eleccions. Hi ha vot ocult, com s'ha manifestat amb Vox a Andalusia o C's a CAT
Jordi (Català i Suís)
En Valls és de mare suïssa del Ticino (Galfetti) però mai no va voler agafar el passaport "rouge à croix blanche". Imagino per no haver de fer el servei militar cada any i tenir el fusell, la munició i tot l'equipament a casa. Si haguera viscut a CH no crec pas que haguera esdevingut l'energúmen repugnant que és ara. Quan era batlle d'Evry prop de París se'l coneixia per "quand il passe racle le sol". De tan llargues té les dents.
Narcís ( els actes, les actituds i les accions no són de persona adulta així impossible cap seriositat per càrrec quin fos ! )
Aquest bon home ni sé qui és, ni sé què fum ací, ni sé quins aconseguiments polítics, ni sé ni m'interessa saber ! PD : com pot ser possible llançar tot el que llança .. son pare no marxà ? ell no s' hi romangué a França ?

envia el comentari