Una bandera sense nació

"Felip VI i la ministra de Defensa constaten que Espanya és poc més que un territori on habiten sense alçar la veu els súbdits d’un regne fallit"

El Borbó ha tornat a evidenciar que Espanya és un estat dèbil en defensar que la seva “unitat i integritat” penja d’una bandera i de l'ús de la violència. I la ministra de Defensa del PSOE ho ha confirmat assegurant que les “forces armades són les principals garants de l’ordenament constitucional”. És a dir, que la democràcia espanyola no és patrimoni dels seus ciutadans i responsabilitat dels electes, sinó de policies i militars disposats a amenaçar i atacar població desarmada en nom d’una bandera? Ras i curt, Espanya és poc més que un territori on habiten sense alçar la veu els súbdits d’un regne fallit.

 

Un estat que en cada celebració militar, reial o política ha de reivindicar el monopoli de la violència és un estat que explica al món que històricament s’ha construït no per adhesió a un projecte nacional engrescador sinó a través de l’exhibició de la força i la imposició violenta. Potser per aquesta raó Espanya mai no ha aconseguit ser una nació real, malgrat el nacionalisme espanyol furiós que ha imperat i impera a les institucions madrilenyes. Un nacionalisme que controla policia, exèrcit, justícia i economia, però incapaç de desenvolupar un projecte polític propi.

 

Per tot plegat, les paraules de Felip VI lloant les forces armades i la bandera, que cada pasqua militar repeteixen com a lloros el monarca i el ministre de torn, són una bona notícia per a Catalunya. Es torna a constatar que no hi ha un projecte per a una Catalunya espanyola mínimament democràtic que pugui fer ombra al del moviment republicà. Han passat més de tres segles des del 1714, i ni amb violència física ni institucional aquesta bandera sense nació no ha aconseguit ni tan sols desdibuixar la nació catalana, i ja no diguem assimilar-la.
Comentaris
És la ESPAÑA MISERABLE
Lástima que articles com aquest no els arribin a les Espanyes!
Baldiri
És així de trist i ho és encara més que tan els espanyols com els catalans hem tornat a constatar que ens tenen ostatges per la seva violència, sinó, ja no en formariem part.
Xiulet
Tan de bò el Politburo de la Unió Europea se n'assebentés de mirades lúcides com aquesta de la Gemma ...la mirada apagada de peix bullit del Tajani i companyia mostren la poca llargada de vistes que tenen per protegir la democrácia...ja poden anar imprecant contra el sorgiment dels neofatxes....
Georgiana
Sra. Aguilera, "aquesta bandera" no existía a l'any 1714. El "regne" d'Espanya tenia una bandera amb una ensenya blanca amb l'escut dels Borbons. Una bandera tant violenta i usurpadora com l'actual. Escriviu amb cura.
Radio República Express de todo a un euro, impartiendo lecciones al Universo...
Aureli 1
El que en diuen EspaÑa realment és així i de sempre : una nació construïda des de la força , l'horror , la intimidació . Ja va ser construït a base de garrotades , s'ha mantingut gràcies a la incultura democràtica i seguirà el mateix curs . Per tot això s'ha desmarcat de l'europa civilitzada i ha anat per lliure. Marxem ja , sisplau ?!!
federalista
si aureli si marxeu els 2 millions,mira et propose un desti l'asteroid, ultima thule que es als confins del sistema solar, fa poc va pasar la sonda new horizons i en te 30 kms de diametre, 2 millions o menys cabeu be , i ja n'hi ha coet per anar un space x de elon musk que manara a marte una expedicio al 2023, i a vosaltres al asteroid ultima thule com mes aviat millor, veus, ja t'he resolt el problema indepre, jajajaja.
Gepeto
Els indepres seguiu com sempre amargats ,ni tan sols la independencia us fa feliços ,accepteu la realitat la republica no existe idiota..
Tot el que vulguis Aguilera
Però Espanya és una nació en el concert mundial i Catalunya només és una regió d'aquesta nació. I així es reconeix a tot el món.
Narcís ( de quan ençà un delinqüent deixa de franc son botí .. qui tingui orelles que hi senti ! )
Ras i curt : és totalment impossible comparar tot negant/ anihilant vida d' ésser humà que demana hom materialitzi sos drets catalans a Catalunya mitjançant la política així la democràcia .. per una bandera que no és ni ésser humà ni representa gens ni mica ni poc ni gaire ídem catalans ! PD : com bé digué nostre MHP Torra mai per mai un ordre constitucional pot ser fent cas omís a allò que és demòcrata, a allò que mana la lliure voluntat de qui l'ha de rebre !
Chorradas, chorradas everywhere...
Dice la autora: "la democràcia espanyola no és patrimoni dels seus ciutadans [...], sinó de policies i militars disposats a amenaçar i atacar població desarmada" No, no y no. Que no te enteras. La democracia es nuestro patrimonio, y la defendemos con nuestras leyes, nuestros policias, nuestros soldados y nuestros misiles. De quien? De todo enemigo externo o interno que pretenda destruirla. Vamos, como hace cualquiera con dos dedos de frente. Mira que es fácil de entender...

envia el comentari