Hi tornen, amb La Manada

"Ningú es pot estar d’assenyalar com de beneficiosa és la justícia espanyola amb els que han estat condemnats per abusos sexuals, mentre manté en una situació de presó injusta els presos polítics"

L’Audiència de Navarra torna a estar en boca de tothom després que hagi decidit mantenir la llibertat provisional pels membres de La Manada. La decisió, un cop més, es fa pública en un inici d’any en què les dones tornen a tenir motius pel desànim, amb la primera víctima de violència domèstica morta a punyalades presumptament a mans de la parella, que ja s’ha lliurat a la policia. A aquesta notícia tràgica s’hi afegeix el debat al voltant de les lleis que lluiten contra la violència de gènere i que Vox ha decidit convertir com a moneda de canvi per a les negociacions amb el PP i Cs a Andalusia.

 

El cas de La Manada, però, representa a més a més una batzegada pels milions de catalans que contemplen astorats i profundament indignats com es manté la presó provisional per als líders del procés i promotors del referèndum de l’1-O, que pretenia donar l’oportunitat a tothom d’expressar-se en llibertat. Tot i que les comparacions són odioses, però ningú es pot estar d’assenyalar com de beneficiosa es la justícia espanyola amb els que han estat condemnats per abusos sexuals, mentre manté en una situació de presó injusta i inexplicable a persones que no han fet més que aixecar la bandera del pacifisme, el diàleg i la democràcia.

 

El 2019 comença amb una actualitat decebedora i amb pocs motius per l’optimisme. Les decisions de la justícia espanyola segueixen la mateixa tònica, immune a la indignació del carrer, i l’extrema dreta —crescuda després de les eleccions a Andalusia— aconsegueix que es posin en qüestió debats ja superats com és la necessitat de lluitar contra la violència domèstica. Amb tot, però, cal esperar que tothom des del seu àmbit faci valer els valors que són de justícia perquè segurament sempre seran molts més que aquells que defensen les aberracions sense escrúpols.
Comentaris
Narcís ( . . . tants/ portaveus en una represalia, revenja, venjança , tot plegat, una " prevaricació " que clama al cel .. es pensaran aquests manaies violadors de ca nostra ‘ desagreujar-se’n de sa misèria .. ho fan a 2’5 M d’éssers humans, ho fan a la Humanitat!)
Ras i curt : -- extrema dreta àdhuc si no ultra, sí sembrant zitzània així violència no ha estat sempre la resta de partits exceptuant els nacionals catalans, bascs i gallecs i .. poca cosa més ? -- per què barreja crims o criminals amb relacions personals o homes ( i si aquells són efectes de moltes d'aquestes .. per què no es diu tot així pel que fa a mortificacions morals, emocionals i econòmiques o de béns que pugui haver sofert qui perd el judici ? ) ! -- és obvi ser nostres represen . . .
España es irreformable
Y sobre todo pediria a los de COmun$ que no se cansen nunca de reepetir la mantra que ahora tenemos un gobierno más "progresista" que nunca pq los echos dicen todo lo contrario.
pere_mass
Compte amb el tema de la manada. Com que les organitzacions feministes i per tant els governs i els mitjans, anaven tots en una direcció, sembla un sacrilegi dubtar que allò era violació, però per exemple, mireu la pàgina 63 de la sentència (i a altres pàgines): https://drive.google.com/file/d/1BVW5cEnBgD8qgo6T6zBN9XL_G_Je_ccI/view Un diu: "quieres que te la meta?" ella respon "Si, pal fondo, vale". Per mi que els jutges no van atrevir-se a absoldre'ls.
a pere_mass
Si llegeixes dues lines més veuràs com el jutge diu que "del contenido de este registro no inferimos que fuera le denunciante quien promoviera la verificación de algún tipo de actividad sexual". De modo que o lo citas todo o mejor no cites nada.
Raquel
Hay que proteger a los hombres de la bestia feminazi .

envia el comentari