2019, l'any de la contraofensiva

"El panorama del catalanisme polític és ben tenebrós. O donar suport als que van aplicar un 155 o permetre que arribin els que en volen aplicar dos"

Aquest 2019 s'haurà de veure quin és el resultat de l'estratègia de l'Estat espanyol respecte a Catalunya. Amb dos objectius principals. L'un, que tota l'evolució política i judicial del conflicte entre Catalunya i Espanya es quedi, en la mesura del possible, dintre de les fronteres espanyoles. I l'altre, que l'independentisme aprofundeixi la seva divisió interna fins a tenir garantida la solidesa dels límits autonòmics, eliminant, de forma definitiva, el risc insurreccional. Lideratges diversos amb estratègies contradictòries enfrontades entre si.

 

Cal tenir en compte, de tota manera, que aquesta és només la voluntat del PSOE. Més a la dreta, PP, Ciutadans i Vox es preparen per a un segon 155, que aquesta vegada inclouria tant les escoles com els mitjans de comunicació. És a dir, el panorama del catalanisme polític és ben tenebrós. O donar suport als que van aplicar un 155 o permetre que arribin els que en volen aplicar dos.

 

I tot això sense tenir en compte els judicis contra els presos polítics, que se suposa que han de ser sentenciats cap al mes de juny. Tot plegat, un any en què el catalanisme ha de donar la mesura de la seva capacitat de resistència i expansió i, sobretot, de si és capaç, o no, de recuperar una dinàmica unitària i propositiva. O sigui que bon 2019, l'any de la contraofensiva.

 

 
Comentaris
Espectador
Segueixen les disquisicions teòriques per enmascarar la realitat .A Catalunya li falta valor i determinació per aconseguir la independència , tan simple com això .
Desfeta
Enfrontar-se a un adversari tan poderòs com l’Estat anant dividits es suicida. Cal unitat per a aconseguir la sobirania, malgrat els programes socials puguin ser molt diferents dons el sobiranisme. Simpatitzo amb el realisme i prgamatisme d’ERC però perquè no el van aplicar el 27 d’octibre ??. Només amb unitat i repetint en el temps majories sobiranistes a les eleccions tindrem opcions.
Les coses pel seu nom
Estat espanyol, no. España. Quina mania de dir Estat espanyol...com si la realitat es construis només amb paraules...Et cou dir España? Haurem de començar a dir "la Regió Autonòmica Catalana" en comptes de Catalunya? O "las Provincias Españolas Catalanoparlantes"? Tot això per no dir Catalunya? Repeat after me: España. Es-pa-ña. Transcripció fonètica segons el sistema AFI: [e s p a ? a]. Nota: si vols pots dir també Reino de España o la caña de España.

envia el comentari