El segon 155

"Encara que PDeCAT i ERC votessin els pressupostos de Pedro Sánchez l'escenari continuaria essent el mateix, sense possibilitats d'una negociació viable"

A hores d'ara, la supressió de l'autogovern català és una posició majoritària dins l'opinió pública espanyola. De fet, en aquests moments a Madrid no hi ha cap corrent intel·lectual ni capçalera periodística que defensi el manteniment de la Generalitat en mans de la majoria independentista, i menys encara quan les sentències generin una forta mobilització popular. El mínim acceptable per a qualsevol negociació amb els partits independentistes -o sigui, un referèndum- queda molt lluny de qualsevol hipotètica concessió de l'Estat, en un moment en què fins i tot el president de Melilla exigeix que se li arregli el seu port abans que invertir a Catalunya. Dins del PSOE hi ha una majoria anticatalana; cap a la dreta hi ha unanimitat.

 

Els poders de l'Estat no han trobat cap via repressiva que els funcioni prou com per revertir la composició del Parlament de Catalunya i Inés Arrimadas s'ha anat convertint, a poc a poc, en una versió femenina del barrufet rondinaire, a mesura que han anat desapareixent les possibilitats reals de convertir-se en presidenta gràcies a una majoria unionista imaginada des de Madrid. No hi haurà tercera via, o sigui que el pacte és impossible. Així les coses, crec que un nou 155 és inevitable.

 

És per a això que l'independentisme necessita una estratègia efectiva i unitària, però no pas per a uns pactes que no existiran mai. Encara que PDeCAT i ERC votessin els pressupostos de Pedro Sánchez l'escenari continuaria essent el mateix, sense possibilitats d'una negociació viable. La dreta extrema pensa que el retorn al poder passa per l'extrema dreta i això implica la destrucció de l'autogovern català com a principal actiu electoral. Les sentències contra els presos polítics acompasaran l'espanyolisme institucional amb el dels partits i el dels mitjans de comunicació. Tot plegat, un còctel tòxic al qual el PSOE no pensa fer front, però que l'independentisme té l'obligació de combatre per a la supervivència del propi país.

 

 
Comentaris
Maria
Crec que els nostres representants polítics actuals no estaran a l'alçada del que necessita el país. Espero que nosaltres, els ciutadans, sí. Vull veure Catalunya independent.
Fedor
Ja sé que el PSOE és el mateix que PP, Cs, i VOX, però són més educats, una avantatge és una avantatge, no són tan bèsties com la dreta, en el tracte em refereixo, per tant potser seria preferible votar-lis els pressupostos per evitar una convocatòria d'eleccions a madrit que probablement guanyarien els mal educats.
David.
Bastant d 'acord amb l'article. El futur pinta molt negre. Segurament , erc o pdecat o tots dos votaran els pressupostos espanyols a canvi de res (com a molt promeses per a estúpids). I si no els voten , evidentment, res de res com a resultat també. Les mobilitzacions que es puguin fer a Catalunya ja s ha vist que són inofensives i inútils. I, l'anticatalanisme no desapareixerà mai, potser el contrari, perquè és un dels pilars del nacionalisme espanyol.
Albert
Ni tercera via ni punyetes. L unica solució Es marxar de Francospain. Adéu siau colla de fatxes.
Fat Boy
Dema passat s'acaba el credit europeu per Espanya. Ja sabeu el que hem de fer i veurem el que duren.
Les fantasies de Cot
A saber el que entén Cot per "una negociació viable".
Vlad
i què em de fer amb la posició majoritària espanyola? Què n'hem de fer? Aquest discurs està taaaaan passat. I els catalanistes no s'adonen que aquesta espanya-dependència és la pedra a la sabata. Per això mai serem independents perquè, llavors, a qui cony li carregarem els neulers? Sou patètics.
On són els intel·lectuals espanyols?
El cert és que la Generalitat està actuant actualment dins la més estricta legalitat espanyola per a evitar el 155. I en aquest cas, com justificaran legalment la nova aplicació del 155? En què es basaran? Si ho fan per pur caprici nacionalista serà la destrucció del que quedava de democràcia espanyola, però no hi ha cap veu a Espanya que digui res. On són els intel·lectuals? Són tots orgànics, amorrats a la mamella?
Per on plora la criatura
Si no es voten els pressupostos, malament, anem de cap a la Trinitat ultra que desfarà l'escola catalana, els mossos, TV3, etc. Si es voten els pressupostos, malament, la Trinitat ultra farà caure Pedro Sànchez sota l'excusa d'estar recolzat per l'independentisme, i tindrem el 155, destrucció de l'escola catalana, els mossos, TV3, etc. Per on plora la criatura? Per la informació que consumeixen els espanyols provinents dels grans grups mediàtics en mans de l'oligarquia espanyola.
Jo
Eleccions, provocar la fallida de l' estat i que intervinguin els fons inversió, negociació, referèndum i adéu. Quins polítics veieu disposats a aplicar el programa??? Jo cap
rius
Mala llet + nivell ínfim, contra Molt bona voluntat + nivell no suficient.
Maria és l'hora dels adeus!
El que ens estas dient, Cot, és que marxem ja, d'una vegada, ara que hi som a temps. I potser hauries de dir-los-hi tu als polítics mandrosos que els tens molt a prop. La destrossa que va voler evitar Puigdemont será un joc de parvulets al costat del que ens passarà amb España d'aquí ben aviat! I NO soc cap oracle, però és evident.
Hem de marxar, amb els presos davant nostre, sense que s'ho pensin els de Madrid. És com una separació contenciosa i cruel, com a bons maltractats que som els catalans. El seguent pas és l'ANORREAMENT, i jo no el vull per ningú de nosaltres. MARXEM AMB ELS PRESOS davant, abans de que se'ls emporten!
Grasias Salvadó
Dons, aquets ca critican a en Salvadó, dons, no tenan rao, si u diu en Salvadó es així i prou, dons grasias Salvadó
francesc
El que hem fer, ja fa temps que ho sabem: fotem el camp d'Espanya. Deixem enrere la feixistada de merda. INDEPENDÈNCIA EFECTIVA D'UNA VEGADA. República catalana. És ben senzill. Fem la nostra vida, comprem productes de tot el món, menys dels escanyols. Fem la nostra recerca, fem funcinar la nostra sanitati i educació, ignorem absolutament tota la merda que vingui l'aquell akelarre franquista. VIVIM LA NOSTRA VIDA.
Narcís ( on són els del 15 M o .. " indignats " ? )
Només Déu sap quants d'assassinats institucionals ( fets per comandaments o/ i càrrecs així ' cobradors de l'erari públic ' ) han estat fets des del poder ? PD : l'analfabetisme, la ignorància i el desconeixement ensems amb la fatxenderia i per nassos maldat .. sempre farà de país veí un estat gens ni mica democràtic ( qui ha matat més espanyols al llarg de sa història ? ) !
Josep Olot
Si España s'inventa un nou 155 encara més brutal, sense cap motivació legal, estarà certificant la seva defunció com a estat democràtic. Per altra part, si nosaltres, sabent el pa que es dona, ho permetem, potser no mereixem aquesta llibertat i independència que tan reclamem.

envia el comentari