'¡A por ellos y su tele!'

"Aquell oxímoron que coneixem com a justícia espanyola es dedica, ara, a perseguir els directors de TVC i Catalunya Ràdio"

Una de les característiques essencials del règim del 78 és el control gairebé absolut dels mitjans de comunicació. Durant dècades, un grup de capçaleres, públiques i privades, ha dominat, pràcticament en exclusiva, el panorama mediàtic de Madrid i Barcelona, amb una obsessió editorial per apuntalar la versió oficial no només del present, sinó també del passat. D'aquí ha sorgit el relat -que encara s'aguanta a l'Espanya més espanyola- d'una Guerra Civil entre dos bàndols equiparables que no cal revisar; del franquisme com a dictadura que no va generar ni delictes ni delinqüents; de la Transició com a acord que nos dimos entre todos gràcies a la personalitat providencial de Joan Carles de Borbó i de l'absència de nacionalisme de la societat espanyola.

 

Aquest relat acrític, només assimilable per una societat molt poc formada políticament, va començar a trencar-se per l'aparició d'internet i les xarxes socials. En una data tan tardana com l'any 2007 encara vam veure policies nacionals requisant exemplars de la revista El Jueves pels quioscos, segrestada per ofendre la monarquia espanyola. Cinc anys més tard, ja tot era diferent. Amb les xarxes socials consolidades, l'elefant més mediàtic des de Dumbo va morir matant el regnat de Joan Carles. Els mitjans del règim van intentar amagar-ho, però els va ser impossible.

 

A poc a poc, els nous mitjans digitals i el relaxament de la censura va donar pas a una informació més crítica, més lliure. A Madrid es va obrir una esquerda i a Barcelona, una onada. És el moment en què el règim trontolla i la societat catalana, majoritàriament, abandona la monarquia i torna a connectar amb els valors republicans que sempre l'havien caracteritzat. Tot desemboca en l'U d'Octubre. Per això la Guàrdia Civil va entrar en aquesta i moltes altres redaccions. I per això aquell oxímoron que coneixem com a justícia espanyola es dedica, ara, a perseguir els directors de TVC i Catalunya Ràdio. Amb passió turca. Amb constància russa. Amb fúria espanyola. A por ellos.
Comentaris
Miquel
En català de sempre se n'ha dit "Primer d'octubre" i no el terme acastellanitzat "U d'octubre".
Ramon
La "meva" televisió no és l'actual TV3. La dels primers anys sí que ho era. Aquella, sí. Aquesta no la puc veure ni un minut seguit. Això els informatius, documentals polítics i debats. Les gracietes del gremi jijijajà, no ja un minut. Això el temps just de fer zàpping. En aquests moments, els nacionalistes catalans, els catalanistes, no tenim cap televisió ni mínimament afí. Ni tan sols els independentistes (llevat potser alguna de local).
XX
Chapeau el comentari d'en Ramon.
Albert
Tv3 li dona 40 voltes a tota la colla de teles fatxes de Spain. Quin fàstic que foten
Sla
No analitzeu més. Ja ho sabem tot això. Doneu solucions sisplau.
ferran
cuestionar la calidad de TV3, cuando una empresa top alemana especializada en análisis de las televisiones europeas la califica con notable alto....me parece una frivolidad a la altura de la poca inteligencia de quienes la denostan.
@Sla
No hay análisis, que más quisiéramos. Solo las habituales y desganadas letanías para mantener entretenido al personal.
ramon rt
No hi doneu més voltes, aquesta podrida Ñ s'aguanta bàsicament perquè el poble "español" que és bàsicament incult, imbècil i molt desgraciat, no té la més mínina decència per reconeixer que tota la maquinària Ñ funciona per enriquir-se ells i robar el poble. Si, si,.....a vosaltres també idiotes !!
Jo
Ramon, tens tota la raó, sembla ant 3.
Mol bo articla Salvadó
Dons, unaltra vagada, un gran articla astimat Salvadó, dons, una miqueta da udarasió, dons, ca t'as angrusat una miqueta, dons, fins i tot grassias Salvadó
grassos que peteu a les poltrones on us hi hem posat!
TOT ho faran per destruir-nos!, o no veieu que és la supervivència vampírica d'España xuclant-nos fins el moll de l'os o la nostra llibertat? I amb aquest govern autonomista i anestesiat que tenim ara, encapçalat per les ruqueries de l'Aragonés-FLA mentre ens aniquilen l'estructura-ciber els del constitucional amb tota la cara! Com deia el mojamet Jordi, se'ns pixen a la cara i se'ns pixen al damunt i el nostre Govern mira a un altre lloc fent veure que plou i sabent que no enganyen a ningú!
pepa maca dolorosa
"Que se vea el efecto sin que se note el cuidado"!, com fa segles, a pinyó fixa! I TV3 serà el primer que faran caure aquest 2019. SI TENEN RUCS i anestesiats als españols i ja combreguen amb píndules salvame-griso! Ja ho van dir a Cervera "lejos de nosotros la peligrosa actividad de discurrir", i què bé que ho fan! HEM DE MARXAR D'AQUEST MAL SON, ràpid!,Aquesta femta política sap el que fa!!!
Crític
Les causes? Massa ideologització, enginyeria social i massa voler remoure-ho tot des de fa uns 15 anys. Basta llegir la premsa de l'any 2000 per adonar-se'n, quina diferència. O bé escoltar el que parla la societat en general i el lluny que està de determinades cabòries dels polítics, que semblen obsessives i fixades quan no a toc de pito. Quan es remou, i més si es fa massa, s'acaba removent tot, ho tornem a constatar.
És el resultats de polítiques que es van decidir
Un gran polític català, un dels més grans que, tot i els seus errors, ha tingut Catalunya en un segle, deia "si es fa, cal que sigui ràpid". La voluntat lliure, espontània i natural dels anys 2010 - 2014, es va manipular per part dels polítics, que la veien massa popular, normal i transversal i no en van voler perdre el control polític i ideològic; per això la van frenar, alentir, condicionar i encarrilar sobremanera, per tenir-la ben controlada i guiada. L'han potinejada i així estem.
jcllorcat
Si deixen caus TV3, amb totes les peros que volgueu, després vindran per l’escola que ja temps que ho persegueixen i després a reescriure la història, la realitat i hauran guanyat, sisplau crítics si, però no perden l’unitat que ens fa forts !!

envia el comentari