PP, Cs i Vox, tríada perillosa

"PP i Cs obren la porta a un partit que abjura de molts dels drets aconseguits per moltes minories que, sense protecció, poden veure les seves vides rebobinades a un grapat de dècades enrere"

L’extrema dreta de Vox ja té cadira a la Mesa del Parlament andalús i és probable que, a partir d’aquí, vagi guanyant pes, poder i capacitat d’intervenir en decisions que resulten cabdals per a milions de persones. No només a Andalusia, val a dir. El pacte no suposa tan sols endossar l’extrema dreta a un parlament regional al sud d’Espanya, sinó que contribueix al mateix temps a atorgar protagonisme als ultres en la vida política a tot l’Estat: a donar-los encara molt més poder d’intoxicació del debat públic i a propagar la seva ideologia, tot conreant la confusió entre ciutadans que, despistats, els votaran en el futur donant-los encara més cotes de poder. Dels set membres del Parlament andalús, sis seran del PP, Cs i PSOE i un dels ultres. No han estat pocs els analistes que han vist aquest pacte a la cambra andalusa com una operació de “blanqueig” de la ultradreta.

 

Abascal i els seus han aconseguit, de moment, la cadira gràcies a l’acord del PP i Cs, dues formacions a qui no els ha tremolat el pols a l’hora d’obrir les portes a un partit que abjura de molts dels drets i avenços aconseguits per moltes minories i grups de risc a l’Estat espanyol. Aquells que, sense la protecció de determinades lleis, poden veure ara les seves vides rebobinades a un grapat de dècades enrere. Però al PP i a Cs això poc els deu importar, o en tot cas, no deuen considerar que allò a què els pugui empènyer l’extrema dreta —és a dir, a la retallada de drets i a la regressió progressiva de les polítiques sobre l’avortament, les dones i els gais, entre d’altres— sigui tan greu.

 

La formació de la Mesa del Parlament andalús suposa el primer pas per començar a articular la perillosa i perniciosa infiltració de l’extrema dreta a la vida pública. Una extrema dreta de la qual existeixen dubtes sobre el seu finançament, sobre el qual se n’hauria d’exigir encara més transparència. No es pot perdre de vista que algunes investigacions periodístiques que han assenyalat connexions de Vox amb la secta ultracatòlica El Yunque, i que aquesta organització l’estaria finançant per aconseguir finalment capacitat d’intervenció en la vida política espanyola. De moment l’estratègia els està resultant tot un èxit.
Comentaris
Ramon
Ara la premsa de Catalunya "descobrirà" que a Andalusia hi ha corrupció i ens la denunciarà molt... fins que tornin a governar-hi sociates i pudents, que llavors parlar-ne tornarà a ser "fatxa".
Fat Boy
El problema no es que hagin blanquejat vox, sino que vox ha desemmascarat (per si feia falta) a C's i PP.
terrassenc
Que els de Cs eren de dretes com els del PP ara ja és VOX populi.
Les causes? La protesta ciutadana contra un mal govern de molt temps?
Poden ser: la crisi financera mundial i les pitjors i pèssimes mesures adoptades per la UE i els governs, amb honroses excepcions com Islàndia, al respecte; el desplaçament cap a l'esquerra i la radicalitat ideològica dels líders polítics, no seguit per la població en general; la creixent intolerància del políticament correcte, de l'enginyeria social i dels experiments de tot tipus amb una ciutadania que te més seny del que es pensen... seguim dient-les?
Narcís ( tots plegats .. ón tan espanyols, tan espanyols .. que per això estimen tant Catalunya/ PPCC ! )
No ens n'enganyem .. quina diferència hi ha entre aquests ( també l'altre ) partits pel que fa a Catalunya, pel que fa als PPCC .. pel que fa a l'origen, la història, la llengua/ idioma/ llenguatge, la cultura, els usos i costums . . . . . del poble català a ca pròpia ? PD : cap d'aquests partits n'és espanyol .. si ho fossin, respectarien la realitat nacional que forma/ conforma aquest estat (com ensenya son mateix escut ) així la llibertat de sa població que no pas aquesta quimera !
Si la bèstia es sent ferida dona cops de cua mortals
Deixem-nos estar de tants anàlisis sobre si la crisi, la UE, les esquerres i etc. A Andalusia han votat al trio perquè han centrat la campanya en l'esperit patriotero i han anat contra Catalunya, en un terreny que ja estava convenientment adobat. I així ho ha reconegut la Susana. La corrupció del PSOE andalús ve de lluny i mai ha sigut obstacle per continuar a ser el més votat. Com el PP a la resta de Espanya. Fins que Catalunya ha destapat la caixa dels trons, i per això se l'ha de aniquilar.

envia el comentari