Unitat i unilateralitat

"Si els poders de l'Estat pensessin que poden represaliar tant com vulguin amb zero risc de desbordament, no es plantejaria res que no fos repressió. El PSOE tampoc"

Parlant clar, el debat sobre la unilateralitat és estúpid perquè en el mateix moment en què desaparegui aquesta opció l'Estat deixa de tenir cap incentiu per negociar res. De fet, a hores d'ara, l'únic risc que inquieta a Madrid és quina pot ser la reacció de la societat catalana a unes sentències de culpabilitat i llargs anys de presó. Si els poders de l'Estat pensessin que poden represaliar tant com vulguin amb zero risc de desbordament, no es plantejaria res que no fos repressió. El PSOE tampoc.

 

Ara bé, fins i tot amb el temor del momentum de les sentències, costa de creure que Pedro Sánchez vulgui oferir res de substancial als negociadors catalans, i menys encara al final d'una legislatura. Els socialistes espanyols consideren -de fet, ho han cregut sempre- que el catalanisme polític (ara independentisme, però tant se val) sempre es veurà obligat a col·laborar amb ells perquè l'alternativa, invariablement, passa per la dreta visigòtica espanyola. L'oferta, per ara, es redueix a no tornar a aplicar el 155.

 

Així les coses, l'única sortida viable de l'independentisme és tancar una estratègia conjunta de cara a les sentències i comprometre's davant la societat a acomplir-la. En aquest sentit, que s'aprovin o no els pressupostos de l'Estat és el de menys perquè la no acceptació del veredicte del Tribunal Suprem ja és, de facto, una desobediència unilateral. Tots els actors -partits, entitats i agents institucionals- han de ser honestos i transparents. Hem de saber què proposen per al dia de les sentències.

 

 
Comentaris
Fat Boy
Recordeu de que els va servir als bosnis les protestes pacifiques, les vagues i les manifestacions.
Ja et dic jo qué proposen
Faran veure que plou quan se'ns pixen. L'especialitat del polític català, que és un ésser incompetent, covard i mentider i que sempre acaba fent el ridícul. ERC i PDECat haurien de dissoldre's i demanar perdó.
La democràcia no importa, sinó poder anar de copes després de la feina
Fiar l'estratègia sobiranista a la reacció de la gent per les sentències és molt i molt innocent. A Espanya els mitjans de comunicació informaran del que vulguin i com vulguin, alguna portada al principi, algun breu durant, i la justa sentència. I encara que no fos així, a l'espanyol mitjà l'importa un rave la sort dels "colpistes nazis" a més de considerar als catalans en general una nosa insuportable que li destorva la tranquilitat de viure en una pàtria en ordre i concòrdia...
Vlad
L'unica sortida viable es deixar fer ERC i Junqueras i engegar a la paperera la màfia convergent dels pobles i poblets. Veureu que ràpid s'acaben les subvencions als mitjans concertats com aquest.
L eixida
La clau és al givern català.
jlvllop
No, lo dels pressupostos no és lo de menys. Cal dir #Noatot com a senyal de que ja no n'hi han coses gratis, que la investidura va ser una excepció de bona voluntat que no ha donat fruits.
Narcís ( el nom espanya n'és una quimera .. si no ho fos, respectaria i protegiria fora mida els PPCC com fa amb ses TTCC / terres castellanes ! )
Així és .. un estat que només es fum amb civils, amb civils sense exèrcit i civils sense ànims sanguinaris, tot plegat, un estat moralment míser i econòmica miserable ! PD : si no defensa gens ni mica la democràcia .. la separació de poders .. tiranitza polítics representants .. i cerca reduir a no res allò català . . . . . quina mena d'estat és ?
Gerard.cat
Hem perdut. El 21d se'ns van pixar al damunt, els espanyols i els nostres traïdors. Què espereu? La sentència. Ridícul, ridícul i ridícul. Els tancaran a la presó amb penes de dècades i esperarem pacientment que Estrasburg digui que dolents són els jutges espanyols. Però mentrestant seran a la presó i els catalans serem sotmesos a la tirania espanyola, ara sense pietat. Ni la llengua salvarem. Ara bé, sobretot no llenceu una pedra contra un policia d'ocupació, que això no s'ha de fer. Adéu Cat.
Albert
Cuanta rao tens gerard.cat
Albert R
És cert que l Revolució s'ha de fer cada dia, no només els festius i dies concrets . Però la desobediència , amb totes les conseqüències, Sí és poderosa. Imaginem per un instant que tots deixem de pagar impostos O simplement ens endarrerim... Què passaria? Trontollaria tot l'Estat
A mi m'agradaria saber si farem alguna cosa abans de les sentències, no desprès que ja sabem que protestarem, no ens faran cas i al final passarà el temps i anirem callant. Ja hi conten. M'hauria agradat dir abans dels judicis però ja hem arribat tard, desunits i desorientats. Així ens va....

envia el comentari