Que diu el Rei que...

"No entenc és per quin motiu molts polítics catalans es fan ressò de les paraules de Felip VI"

No he escoltat el discurs de Felip de Borbó ni he contemplat la seva figura en la posada en escena que haurà fet TVE. Em repugnen els espectacles cursis, i aquesta monarquia, a més de franquista, retardatària i corrupta, és abans de res i sobretot cursi. Cursis aquestes nenes vestides amb perpetu gest de fàstic; cursi la seva mare en la seva esmirriada presència i cursi el pare, posseït d'una importància de la qual personalment manca, perquè no és més que un ninot al servei de la brutal oligarquia hispana. 

No l'he escoltat, no per ser el cap de l'Estat del país veí, perquè sé de sobres que també és el capità general d'uns exèrcits que estan cremant de ganes d'envair-nos. No estic boig i m'interessa molt saber quins plans té la metròpoli per a la colònia amb les exclusives finalitats de defensar-nos.

Però no és necessari suportar en directe els sense-sentits d'aquest ninot pervers. Legió de polítics, periodistes, comunicadors, intel·lectuals espanyols ja han bolcat o estan bolcant sobre el sofert paper la seva devoció cortesana sobre la sensatesa, l'oportunitat, la moderació, la justícia, l'altura, la magnanimitat i els, si necessaris són, pacients retrets que surten de la seva real boca. 

A la vista d'això, un marcià es preguntaria quin extraordinari valor moral i intel·lectual tindrà un individu al qual tots semblen escoltar embadalits una vegada a l'any per a defensar-lo després. El marcià se sorprendria al saber que es tracta d'un individu de reduïdes llums, de tirànic procedir, vida parasitària a costa dels altres i que manca de tot coneixement de la realitat de milions de vides alienes sobre les quals parla amb tant coneixement de causa com de la quadratura del cercle. 

Però això serà un marcià. Un espanyol, sobretot si és un polític molt i molt espanyol, considerarà que la carrinclona al·locució real està plena de savis consells i preceptes morals, il·luminats per una poderosa intel·ligència i les comentarà arrabassat per l'admiració. Així, el líder de Podemos, Iglesias, desgranava la nit mateixa de l'esdeveniment, al peu de l'altar/Tv la seva admiració per la sensibilitat real encara que afegint un punt de crítica a la institució perquè en un condicional celestial, seria millor una República. Per al discurs de l'any vinent ja haurà preparat algun marquesat per a aquest altre 'figurín' que anava a assaltar els cels i s'ha quedat a Aravaca. 
 

I la resta de l'astracanada hispànica a to amb el ridícul del país. Els socialistes fan pinya darrere de les paraules de Felipe i assenyalen amb el dit als perversos catalans que, amb la seva obstinació de la llibertat i la dignitat, causen el real disgust. Segons sembla, hi ha un punt maligne en el regne obstinat a enverinar la feliç convivència entre els seus veïns: i no és el mentider criminal Aznar, ni el corrupte lladre Rajoy, ni la guàrdia civil amb els seus expedients de tortures, ni els piolines capaços de treure ulls o rebentar caps de ciutadans impotents, ni els bancs que roben a tort i a dret, deixen a la gent al carrer o l'empenyen al suïcidi, ni els empresaris que paguen sous de merda a la gent i la mantenen en l'atur estacional, ni l'església catòlica que beneeix tot això després d'haver portat sota pal·li a Franco.

No. Els qui trenquen la convivència que gaudeix aquesta monarquia d'origen feixista i aquest ordre social basat en l'abús, el robatori, l'explotació i la repressió són els catalans que, farts ja de ser els pagans d'aquesta vergonya, volem marxar.
 

La unitat d'Espanya! Volen trencar la unitat d'Espanya! Criden embogits tots els altres polítics dinàstics, els del PP, C’s, Vox i tutti quanti, els plançons del franquisme, els lladres que porten decennis robant l'erari, els feixistes del braç enlaire. Tots aquests aplaudeixen el discurs del Borbó i els agradaria que passés de les paraules als fets, bombardejant Barcelona, per exemple, com recomanava el liberal Espartero.

El que no entenc és per quin motiu molts polítics catalans es fan ressò de les paraules d'aquest mindundi sinistre i analitzen el seu sentit. El president Torra ja l'ha desmentit, afirmant que a Catalunya no hi ha un problema de convivència, sinó de democràcia. Ara esperem que en el seu discurs de 31 de desembre, aquest mateix president doni una resposta a la melassa de feixisme “light” del Borbó.

Els altres, a continuar amb la nostra vida. A construir la nostra República independent. A alliberar les nostres preses i presos polítics; a portar a casa els exiliats i exiliades; a rescabalar als qui tenen el patrimoni embargat. 

A construir un país nou, pacífic, avançat, lliure d'Espanya.
Comentaris
Pep de la Vi!a
Com sempre ,gran Cotarelo ! !
idroj
Tota la raó sr Cotarelo , jo no tinc Rei.
Suzie Q
Moltes gràcies sr Cotarelo per descriure la indignació que moltes catalanes sentim i denunciar la manca d'empatia d'aquest monarca espanyol vers el poble català
¡ LA REPÚBLICA NO EXISTE,IDIOTA!
Mucho mejor ser cursi, que ser un miserable mercenario que vendería a su madre a la burguesía catalana del 3% para seguir comiendo.
Filiprim
Amb un parell de catalans més com el professor Cotarel·lo i la República és nostra!!*!!
Almogaver
Quan el fem conseller de Cultura a aquest home?
tindre la raó
Sap que passa, Sr. Cotarelo, que tindre la raó, o gran part de la raó, no implica cap victòria social, hi ha infinitats d'exemples històrics que en son testimoni, començant per qualsevol règim totalitari i passant per nombroses injustícies a qualsevol nivell, estatal, local o personal. La guerra civil és un altre gran exemple.
Montse
Sr. Cotarelo. Senzillament genial!!!
Narcís
Moltes gràcies mai prou agraïdes per son coratge, ço és, per no anar amb embuts així descriptiu que no pas insultant ! PD : de ben segur ningú l'hauria d'haver fumut cas .. és un tifa ( i les raons vàries a quina pitjor ) !
Pepet
Sr. Cotarelo,quines veritats tant clares,la llastima es que els que tindrien de lleguir-ho no ho fan ni els interesa,aixo si la remuneracio mensual aixo no es pot retardar ni un sol dia.A les cases hi han molts de gastos.
Maimai
Gracies Cotarelo. Nosaltres tampoc hem mirat ni llegit aquest impresentable. Malauradament a molts poderosos ja els està bé dependren.
Pau
Per al de "La República no existe": i el pitjor de tot és ser un fill de puta com tu, que hi ets per partida doble. Per ser fill de mare i per ser fill d'Espanya.
el noi
No es pot parlar millor. Gràcies!
Cuinsidu am el noi Ramó
Dons, mol be ascrit, dons, Ramó Cutarell, fins i que siguis xarnegu, dons, entens mol be al popla catalá, dons, en nom de tots els catalans, grasias Ramó Cutarell
ramon
De Ramon a Ramón. Excel·lent article
Josep BR
Un plaer poder-lo llegir Sr.Cotarelo. Les seves opinions son in retrat contundent de la malaurada situació que ens toca viure sota les urpes d'aquesta espanya inhumana,decadent i violenta.
Violencia, destrucció i mort, aixó es el que ofereixen
El menyspreu, l’indignitat i la mentida ho acaben d’adobar.
Perot
BIG COTAREL
Que diu Ramoncín que...
... más o menos se la suda el rey. Pero se lo sabe todo de él (nivel Hola y Tele 5, eso sí): que es cursi, que sus niñas son cursis, que visten cursi, que su mujer está esmirriada, que es corto de luces, etc. Luego dice Ramoncín que le repugna lo cursi, pero anda que no se ha tragado cursiladas monárquicas con los años para escribir esta birria de artículo. No me cuentes más postales, Cotarelillo.
Federalista
Habré,cotalelo,entre escuchar al rey,o al lameculos xarnega,a sueldo de la burguesía lladre,un pobre hombre que vendería a su madre o a su país por un plato de lentejas,yo sin ser monárquico, prefiero al rey que no a ti cotalelo,ah y a mí sí que noe importa una mierda, lo que pienses tu payaso charnego
Francesc
Per desgracia España com a pais , no te cap solució ni cap futur ; per altra banda, em costa creure que a la inmensa majoria de la societat espanyola els hi pugui mes la catalanofobia amb el consequent rebot que els hi fa acceptar caure en mans d'una España corrupta , amb una monarquia corruptaheredada d'una dictadura i segurament en unes pròximes eleccions , estar gobernats per l'extrema dreta. Tot abans que España es trenqui o que Catalunya decideixi un altre tipus d'encaix dintre d'España.
El Decret de Nova Planta mai ha estat derogat
Continuem amb la Nova Planta borbònica del segle XXI disfressada de constitucional. I al igual que al 1714 de la Europa dels imperis que va deixar Catalunya amb el cul a l'aire, la Europa actual fa el mateix amb el poble català de deixar-lo a la seva sort. Cal tenir molta fe de pensar que Europa farà d'intermediària, si va ser ella mateixa que va aguantar el règim franquista com a peça clau per les bases militars de l'Aliança Atlàntica en la guerra freda contra el bloc de l'est.
Ciudadano y súbdito
Mira Cotarelo, ja saps el que pensaria un marcià i el que pensaria un politic. Ara et diré el que pensa un español: el Rey es el símbolo de la victoria del pueblo. El mismo que antes nos cortaba la cabeza ahora trabaja para nosotros, vive en nuestros palacios, y habla cuando le dejamos. El sr Felipe es irrelevante, pero el Rey de España es símbolo viviente de una institución milenaria que actualmente representa la unión de todos los españoles. El Rey es el icono viviente de nuestro pueblo.
Cotalerdo
Cotalerdo: criticas a unas niñas menores por como visten y criticas a una mujer por su físico. Eres muy arcaico Cotalerdo, muy anticuado...di algo interesante hombre, ya que naciste en 1943 y que con 20 años tiene uno capacidad para coger un fusil o montar 1 barricada, cuenta pòr ejemplo como te resististe a la dictadura, cuenta tu historial carcelario por acciones de resistencia, venga Cotalerdo, en vez de dar leccioncitas cuentanos a ver qué hiciste tú cuando tuviste la oportunidad. Valiente.

envia el comentari