Bon Nadal i bon vent, Felip

"Felip VIè és un personatge patètic que té com a única missió mantenir intactes els privilegis de les elits de Madrid, de les quals ell en forma part"

Un senyor dins d'un palau intentant conservar-lo. No calia donar volum al so del televisor per entendre el missatge de fons de Felip de Borbó perquè totes i cadascuna de les frases -retòriques, encarcarades i anquilosades- remetien a aquesta mateixa premisa. Tant se val "la transición fue la base de nuestra libertad" com "las reglas que son de todos han de ser respetadas por todos" o "la convivencia es el mayor patrimonio que tenemos los españoles", en realitat tot vol dir el mateix: Els que manen, manen. I prou.

 

Felip VIè és un personatge patètic que té com a única missió mantenir intactes els privilegis de les elits de Madrid, de les quals ell en forma part. De la mateixa manera que el seu pare i els seus avantpassats, ha de convèncer als privilegiats que la seva caiguda implicaria la dels altres i, per la part de baix, ha d'aconseguir que una societat amb un índex d'atur descomunal i uns salaris en gran part al llindar de la supervivència li conservin el palau i la immunitat que ha heretat del negoci familiar.

 

Catalunya, com sol passar, ha aparegut al missatge de forma el·líptica, amb les crides a l'obediència de la Constitució. En definitiva, que Felip VIè dóna per perduda la societat catalana i ja només confia en la repressió i les represàlies. Bon Nadal, ens ha dit des de la Zarzuela... Bon Nadal i bon vent, Felip.
Comentaris
Marc
Finalment he oblidat la cassolada de les 21:00, ni m'en recordava del missatge de l'arnat aquest. Aquest és l'interès que em genera aquest paio, les seves mandangues, les elits de Madriz i Ecspanya en general... //*//
Rocaguinarda
A El Món hauríeu de fer com a Vilaweb: ni tan sols una notícia sobre el discurs del Caudillo III que no té cap dret a que li diguin "rei". Ignorem aquest poca-vergonya.
Pep
Rei de què, rei de bastos? O la puta d'oros ? Ni puto cas d,aquest malparit.
@Marc
Pues para no interesaros no habláis de otra cosa. Desde que habéis descubierto que los Reyes Magos no existen y la República tampoco andais un pelin susceptibles, la verdad. Tened fe, y pronto Puigi, Oriol y Baltasar volverán a llenar vuestros corazones de ilusión.
Jprats
Ras i curt"a pastar fang. Més clar i curt no és pot dir. El de Cot ho diu de la millor manera. . Amb cortesia i ben clar. Ja no cal ni enfadar-se. . Ara que potser que féssim una empenteta...
El Sr. Cot s'ha tornat telèpata o endeví
"No calia donar volum al so del televisor per entendre el missatge de fons de Felip de Borbó ......". Entenc que no li agradin els discursos del rei, però suposar el que diu sense escoltar em sembla excessiu.
Narcís ( . . . o fonètica Bono/ espanyoler/ espanyolíssim . . . . . bona nit i tapa't ! )
Perquè escoltar un ' jefe de estado ' que no ha moderat ni ha arbitrat el funcionament regular de les institucions .. començant pels " partits sembradors de zitzània " contra allò català , contra qualsevulla cosa catalana, com fou ja no pas el ribot de nostre Estatut a ses cortes generales sinó permetent trencar el Pacte Constitucional amb el recurs al constitucional ? PD : de la manca de compliment de lleis, d'allò signat negre sobre blanc i, què dir-ne, de la corrupció de tant d'ejpanyol . . .
Josep maria
Tal com diuen per aqui "ja ens donen per perduts", i es que en realitat ho hem aconseguit. Ja saben de la nostra voluntat de perdre'ls de vista i, tot i lo orgullosos que son, la seva poca dignitat tambe te limits i no aguanten mes aquesta negació a ser conciutadans seus. Es un plaer veure com s'adonen de que "ja no hi ha marxa enrera".
PBP
Aquest paio, el que trucava a la Seat perquè marxés cap a Madrid, parla de convivència?
Suzie Q
El temps va passant i crec que mai veuré una constitució espanyola reformada en temes importants. Només es pot esperar reformes urgents del PPPSOE en una nit d'estiu per finançar el deute i poca cosa més, Es trist. Hauríem de dir bon vent i barca nova. Que es presenti si vol a unes eleccions espanyoles com a partit monàrquic. No ho veurem. Lluitem x la república catalana
Desfeta
Igual que el seu pare, el seu besavi, i el seu tataravi. Conservar una institució arcaica, conservadora de privilegis i en ocasions corrupta. Una institució desgastada, desconnectada del pais, i decrèpita, lluitant per sobreviure y conservar privilegis.
No se que va dir, ni m' importa gens, el que se d'aquest pallaso, es per els comentaris dels diaris, no cal ni valorar-lo, interès 0, el dia que caigui ell i tota la potuleia dels Borbons farem una bona celebració!
Radical y tal
Que valiente periodista! Que aguerrido! Que moderno a la par que radical! Se atreve a criticar al Rey!! WOW! Qué atrevimiento y osadía, no veo un acto de insubordinación tan fuerte desde que con 15 años llegué a casa a las 12 cuando solo me dejaban salir hasta las 11. Radical a tope! Con periodistas valerosos y corajudos como el sr Cot llegaremos lejos! No solo liberaremos Catalunya, sino que conquistaremos España entera! Que digo España...Europa! El mundo! Abriremos embajada en Ultima Thule!!!

envia el comentari