Benvingut, míster Sánchez

"Així les coses, els governs de Madrid i Barcelona poden mantenir viva la possibilitat d'aprovar-se els pressupostos mútuament"

Un any després, l'escenari català s'ha bellugat ben poc. El Govern sorgit de la victòria independentista aguanta, mal que bé, les discrepàncies estratègiques entre Junts per Catalunya i ERC, que necessiten aprovar els pressupostos amb la CUP a l'oposició. I, a Madrid, un escenari paral·lel, amb un govern del PSOE que, si vol arribar al 2020, necessita imperiosament els vots dels independentistes catalans. Totes les peces d'aquest tauler podien saltar pels aires en cas que Barcelona s'hagués enfonsat en una espiral de violència. Però no ha passat.

 

Així les coses, els governs de Madrid i Barcelona poden mantenir viva la possibilitat d'aprovar-se els pressupostos mútuament -una oportunitat també per als números d'Ada Colau- i la política de desescalament pot mantenir-se, ni que sigui unes setmanes més. Els presos polítics també hi han contribuit, abandonant la vaga de fam i encoratjant públicament el diàleg. Els CDR's i la CUP han evidenciat la seva estratègia d'oposició al carrer i els Mossos han superat el 21D amb polèmica, però no més de la que ja hi havia.

 

En definitiva, el consell de ministres ha passat per Barcelona com els americans de Berlanga, sense aturar-se ni proposar res. La diferència és que, vista la seva feblesa, Pedro Sánchez no se'n pot anar gaire lluny.
Comentaris
terrassenc
Que bonica que és l'autonomia...!
sanchez es
un trilero de mala qualitat.
Resum del dia (II)
-El català que ara es parla és una porqueria (GDLC) -No tan sols hem de fer front a les mentides de la premsa espanyola, a Tv3 gaudim d'en Cruanyes i altres tòtiles reviscolades.-Els bisbes catalans ja preparen la PxC2-La formació política de la majoria d'indepes no passa del nivell Polònia....Uf! Bona nit.
Mol be ascrit en Salvadó
Dons, aixó quescrius, dons, sulamen u veus tu, grasias Salvadó par il·luminarnus, dons, moltisimas grasias Salvadó i bon nadal
Carles Viñals Casado
És clar que hi ha un acord ocult entre el govern d'Espanya i el govern de la Generalitat. Per això els presos polítics han abandonat la vaga de fam. Els CDR han escenificat enfrontament amb els mossos, per dissimular. Pedro Sánchez és l'únic president d'Espanya que ha sabut escoltar el poble català i sotmetre a les seves reivindicacions històriques, Espanya té un gran president, que sap que no és president de Catalunya. La república ja és aquí, visca la república independent de Catalunya.
Andreuenc_Dani
Estem en mans d' uns venuts que no donen ni un misserabke pas cap a la independencia. I a canvi de que? Doncs, a canvi de res. Com a molt, a canvi de bromes de mal gust com això de l' Aeroport i això altre d' en Companys, se'ns riuen, ens menyspreen, pero la culpa es nostra. Per imbecils.

envia el comentari