Tornen a aixecar la porra

"La modèlica transició espanyola, amb el seu monarca al capdamunt, es basa en la negació -si cal, violenta- dels drets democràtics"

Es tracta, pura i simplement, del retorn -etern, com l'Espanya que ells somnien- del vell projecte d'assimilar Catalunya. Castellanitzar-la en els usos i costums, en les institucions, en la llengua, en l'escola, en els mitjans de comunicació, en les manifestacions culturals. I, sobretot, en la política. La societat catalana té una percepció pròpia de si mateixa, no subordinada a unes classes dirigents madrilenyes que tenen poc a oferir més enllà de l'autoritarisme i la voracitat extractiva. Per això des del centre dreta del PSOE fins a l'extrema dreta de Vox amenacen, una i altra vegada, amb desballestar el que queda de l'autogovern català i passar a ser administrats, directament, des dels ministeris de Madrid.

 

La modèlica transició espanyola, amb el seu monarca al capdamunt, es basa en la negació -si cal, violenta- dels drets democràtics. Policies amb porres contra els votants de l'U d'Octubre, dissolució del Parlament de Catalunya, persecució i empresonament de representants electes, represàlies econòmiques de tot tipus... I ara, l'amenaça de la il·legalització i destrucció dels partits polítics que conformen la majoria de la representació popular no només al Parlament, sinó també a la immensa majoria dels municipis i institucions locals. Política? Policia.

 

Per això davant de l'amenaça total, màxima unitat. Els barons del PSOE que s'adhereixen a les tesis de Ciutadans, PP i Vox no distingeixen entre PDeCAT, ERC o la CUP. Ni entre Òmnium i l'ANC. Ni entre uns presos i uns altres. Ni tan sols entre Waterloo i Lledoners. O sigui que, simplement, no hi haurà opció intermèdia.

 

 

 

 
Comentaris
l'altra Maria
Doncs si és per mi, ho tindran pelut!
Que viene el coco, y se lleva a los periodistas que piensan poco.
Animo, Sr Clot. Gota a gota el agua llega a desgastar la piedra. Tras leer sus artículos Junqueras y el resto de ERC correrán aterrorizados a ponerse a las ordenes del Heroe de Waterloo y a implorar la protección de nuestros aun más heroicos CDR. Y usted que lo vea.
72 colonies perdudes pels criminals espanyols, amb un exercit que sempre s'han escapat com rates. Realment els espanyols son uns cagats, uns beguts i uns analfabets, nomes cal veure el nene Casado, el medio-nene Riviere i el figurin homocateto del vox, pura gilipollada animal irrancional. España un femer de porcs criminals, eternament beneits pels pederastes catolics
españa, uns cobards armats, que sempre s'escapen els molt cagats
Ja li hem entès, Sr. Cot
Tot el rotllo incongruent per concloure: "màxima unitat". D'això es tracta per a vostè, de demanar a veus unitat al secessionisme (sota l'ègida de Puigdemont i la seva feixista Crida, m'imagino) que està cada dia més atomitzat i descontrolat.
JordiP
L'inclit "nen de la Pobla" ja ha fet una altre amenaça: ara exposa la possibilitat de que siguin les pròpies FFCCSE qui assalti les funcions de la policia de Catalunya si no és capaç de mantenir l'ordre. O sigui; una burilla a terra i ja val, oi, Pep el Caudillito? La frenètica cerca d'un "casus belli" és cada dia més evident. Van pels Mossos. Ens ho prendran tot, TOT. Mai no han digerit l'estat de les autonomies i veuen verosímil les circumstàncies per endegar una marxa enrere total.
JordiP
I ho faran pel mateix sistema que han aplicat sempre, al menys des de 1640: la infantería "alcanzará gloriosamente sus últimos objetivos militares", s'afusellarà els dirigents, molts republicans s'hauran d'exiliar, d'altres aniran a Castuera, Miranda, etc., i molts veuran confiscats els seus bens. Pa que aprendan.
JordiP
Què còmodament es parla des del calentó niu muntat pels vencedors de 1939, oi, facinerosos? Doncs mira, nano, prepara't perquè, efectivament, viene el coco, però no el que tú voldries. El que ve és una República de Catalunya en la que els extremosos de la vella i pestilent dreta (també l'esquerra, no creguis) ho tindran molt malament per continuar mostrant la seva supèrbia, arrogància, supremacisme, colonialisme, xenofòbia, corrupció, enxufisme i anticatalanisme. Et sembla bé, oi?
Fat Boy
Les represalies economiques les hauriem de prendre nosaltres en lloc de tant de bla, bla, bla. Els bancs de Perpinya us esperen amb els bracos oberts a empreses (tambe la residencia fiscal) i particulars i els jubilats amb pasta tenen obertes les portes de la residencia fiscal a Andorra (6 mesets l'any, 4% IRPF), per posar nomes 2 exemples. A banda de que tenir quartos a Espanya cada cop posa mes els pels de punta, un autentic esport de risc.
Ja sabiem que acabariem així
Ho sabia tothom. Però els nostres polítics ni ho volien ni ho volen veure. Ells volen conservar la pagueta, res més.
jordi
Tengo unas ganas de vivir en una cataluña libre y prospera! Nos levantaremos por la mañana sin la opresión del estado injusto y respiraremos mejor. cataluña estará en quiebra, pero nos sentiremos libres. Con un partido único, con un pensamiento único, que paz, que relajación!!!
cicles
El problema de Catalunya és que no l'encerta amb els cicles històrics globals. Ara mateix hi ha un cicle històric de regressió de la democràcia i alça de l'ultradreta. El que aconseguim ho haurem d'aconseguir totalment sols.
Que aquesta vegada els donin vaselina...
... sinó al cap de 2-3 dies els piolins tornaran a presentar desenes de baixes, tant de donar-se pel sac els uns als altres, que sembla que és el que fan quan estan de celebració patriòtica aquests criminals uniformats de larribaspaña

envia el comentari