Els Mossos de la República

"Qüestionar la feina dels Mossos a partir de raons ideològiques dona la raó a tots aquells que critiquen la nostra policia precisament per aquestes mateixes raons"

La idea és potinejar els Mossos. Ja ho sabíem. Des que es van convertir en una força policial modèlica després dels atemptats de Barcelona, l'estrategia del moviment unionista ha estat desacreditar aquest cos. Han fet passar l'operació contra el terrorisme islàmic per un fracàs estrepitós. Criticant la mort dels terroristes a mans de la policia en lloc de felicitar l'operatiu per haver desarticulat una cèl.lula dos dies després d'atemptar. No han pogut suportar un èxit que validava el nostre país amb el segell d'Estat europeu de primer ordre. El món va dedicar portades als Mossos per la seva feina. Ni una sola fotografia que mostrés la policia espanyola. I no va ser per cap raó ideològica sinó perquè simplement els mossos es van encarregar del cas des del principi fins al final. El ressentiment de certes forces espanyoles ha trobat una via de fuga amb tot el que va passar l'1 d'octubre. Van poder carregar les seves armes contra una suposada connivència de la policia catalana amb el referèndum il.legal. D'aquesta manera van començar a enfonsar el prestigi dels Mossos i a obrir dubtes sobre la seva tasca. L'objectiu semblava clar per tothom fa uns mesos. Estripar un cos policial modèlic i de passada posar en qüestió una institució bàsica de la pretesa República. En comptes d'entendre aquesta estratègia i treballar a la contra hem assumit aquest mecanisme i hem mossegat l'ham.

 

Per por que des de Madrid ens acusessin de polititzar els Mossos hem optat per polititzar-los de debò. Hem entrat en una espiral suicida demanant a la nostra policia que es comporti segons criteris ideològics. Potser això ha passat desapercebut per molta gent que encara no creu que sigui així. Però evidentment hi ha una lectura política ràpida i implacable sobre les accions dels Mossos. Els acusem de protegir els feixistes o d'actuar amb excessiva violència contra els CDR. Els mirem amb lupa per assegurar-nos que no disparen foam contra cap líder polític o social. Els demanem que a banda dels criteris professionals en tinguin de polítics. Ho hem fet de manera natural. Gairebé sense adonar-nos-en. Ho hem fet pel bé d'una República que encara ningú de nosaltres ha pogut veure. Una fantasia per la qual ja hem hagut de pagar un preu altíssim. En lloc de reforçar la idea que tenim un cos professional modern i modèlic, hem volgut donar la raó a tots aquells que acusen els Mossos de regir-se per idees i no per criteris policials. 

 

Els antiavalots actuen de la mateixa manera des de fa anys. Tenim l'hemeroteca plena d'exemples de brutalitat protagonitzada per la BRIMO. És una marca de fàbrica. Un segell característic dels cossos policials destinats a frenar manifestacions o aldarulls. La Generalitat ha hagut de gestionar excessos de la policia des que es va crear. Convertir aquest problema de gestió de Seguretat Pública en un cas de política és el pitjor que podíem fer justament ara. Perquè al final la víctima és la pròpia institució i per tant la Generalitat i el projecte català en ell mateix. Qüestionar la feina dels Mossos a partir de raons ideològiques dona la raó a tots aquells que critiquen la nostra policia precisament per aquestes mateixes raons. I el que és més greu, intentar guanyar l'afecte dels votants a base de criticar la feina de la teva pròpia policia és una bomba de rellotgeria.
Comentaris
terrassenc
A veure. Quantes vegades has vist policia estomacant a gent d'extrema dreta? I d.esquerra? Jo vull que els Mossos reparteixin per igual i que no facin com la policia espanyola. Fàcil oi?
gepeto
Els mossos han de mantenir lordre i si han destomacar es igual a qui peguin, si el que vol chistorra es una policia politica nomes queda intervenir el cos de seguretat ,aqui ningu fara anarquisme...
Montgat
A veure... Els mossos el 17 d'agost es pensaven encara que lo d'Alcanar era una explosió de gas. Els 4 que van abatre a Cambrils va ser un mosso (ex-legionari) que es va topar de casualitat amb els 4 nois que anaven a inmolarse matant... De quin coi de desarticulació parles? Si va ser un desastre! Ara a tenir sort li diuen treball policial modèlic, em pixo!
No cola
A veure si picar a la gent de forma desenfrenada amb una porra extensible i cridant A por ellos és el dia a dia dels Mossos. A qui vols enganyar! El govern mai ha controlat els Mossos, i aquests estan trufats d'ultres espanyolistes. Especialment la Brimo.
Jo
El "consejeru" es un cagat sense cooneixements especifics ni collons per fer el que toca. Un politicastre que fa el viu viu i anar cobrant el souet cada mes. Facil solució, es contracten profesionals a l'extranger i que facin la feina. Sino saben on una pista Israel, Russia,....
Narcís ( . . . retat, la integritat i la llibertat de la ciutadania així vull creure ser tècnica, especialista i professional com diu el conseller Bruch vol que sigui ! )
Si he entès bé ei text .. totalment d'acord ! Ço és, mai per mai podem ser conseqüents cercant quedar bé amb el que llancin defora, amb el que llancin catalanòfobs, sia politicastres, sia mitjans o poble aliè botxí .. fos només perquè és prou clar que faci el que faci nostre Govern sempre serà criticat, sempre se'l voldrà desfet ! Conclusió : siguem nosaltres mateixos tot no deixant-nos manegar ni encomanar per roïndats anticatalanes ! PD : nostra policia, Mossos d'Esquadra, pro la segu . . .
Jocs
Gràcies a la consellera Tura per deixarentrar GC, que són els que sempre parlen el idioma del imperi.
Jocs
Gràcies a la consellera Tura per deixarentrar GC, que són els que sempre parlen el idioma del imperi.
jordi
Oriol, los mozos por la república son una farsa, empieza a verse la rebelión.... estais destruyendo cataluña y os da igual. Sois unos autenticos patanes, como se nota que esto se sostiene porque este moviemiento viene de la zona agropecuaria catalana con menos estudios y más influenciables. dais pena
jordi
Por dios, parar el delirio indepa, os habeis vuelto locos? qué está pasando? A mí 4 agropecuarios lerdos de la cataluña profunda no me van a quitar mi amada tierra. No sois catalanes, estais destruyendo cataluña y lo sabeis
jordi
sois lamentables indepas, fuera de españa de una vez!!
Abderraman
La bòfia és, ha estat, i serà sempre la mateixa màquina corrupta i represora, aquí i a la Xina Occidental.

envia el comentari