Una Eslovènia virtual?

"Seixanta morts i tres-cents ferits, aquesta és la quantificació eslovena d’una via com la que preveia Aznar."

Fa uns dies el periodista Javier Benegas entrevistava el professor José Luis González Quirós, qui advertia que en un país de la Unió Europea l’eventual independència d’un territori sols pot venir de la mà del pacte o mitjançant una guerra. Quelcom semblant expressava mesos abans Agustí Colomines amb altres paraules en dir que “sense morts, la independència triga més “. 

 

Crec que el president Torra ha aclarit aquesta setmana quina és, a parer del grup que envolta Puigdemont, l’opció de Catalunya en aquesta dicotomia: “ja no hi ha marxa enrere i estem disposats a tot per viure lliures". Fem com ells” (els eslovens) Antoni Comín semblava optar per la mateix via: al seu costat en l’acte per la República Catalana que concentrà un miler de persones en un teatre belga aquest pont estès entre la Constitució i la Immaculada en dir que el que queda de camí és el més dur.

 

Seixanta morts i tres-cents ferits, aquesta és la quantificació eslovena d’una via com la que preveia Aznar (la de la balcanització) I a ben segur que hi ha gent disposada a pagar-lo, però és aquesta via la de tothom, o sols és la seva? És ben clar que aquesta fugida cap endavant és la més factible per a tota la gent que ja no pot fer marxa enrere. Però som tothom en aquesta mateixa tessitura? Els que viuen a Bèlgica saben que la seva fugida va servir per internacionalitzar el procés, però també per tancar-los la via de retorn. Des d’allà, sense patir altra presó que la  interior (que no menys tinc), potser és massa fàcil parlar de la violència que, diuen, ens espera. Perquè si no tornen, ells també la patirien? O resultarà que, com la presó, caurà sols sobre la carn i l’ànima d’altres?

 

Veiem un simulacre. Els CDR tallant l’AP7. El president Torra encoratjant-los (apreteu!) Els mossos pillats entre la seva responsabilitat i les consignes rebudes: perquè pegueu manifestants? Ni un gest davant el tall d’autopista. Els manifestants tenen drets. Uns drets que no tenen els que van a la feina o a un hospital emprant la via inutilitzada per unes “ desenes de manifestants “ (paraules a Catalunya informació entre cometes), una desena d’aquesta mena de persones que sol dir dels que no pensem com ells que som idiotes, habitants de Matrix. I que a cop de tall de via ens faran entendre quina és la realitat.

 

Mentre tant frontera enllà uns quants polítics parlant d’Eslovènia. Eslovènia? Quina frivolitat ! Més aviat una aparença de disbauxa per fer-nos oblidar que ni tan sols van ser capaços d’abaixar la bandera espanyola el dia en què proclamaren una brevíssima república de pega. Si aquell dia ni un sol de tots aquests que parlen es va deixar trencar la cara, estan dient ara que se la trenqui (altre cop!) la gent que aleshores els va creure?

 

Ironia màxima: a aquestes hores els polítics revisen imatges dels policies, per jutjar si van ser prou tous com per respectar els drets d’unes desenes (desencadenades) de persones.
Comentaris
reloj
tic tac tic tac tic tac
tiempo
la hora se acerca...tic tac tic tac... la República Catalana está a punto de nacer. tic tac tic tac.
clepsidra
tic tac ...está punto de ocurrir en españa el "efecto Saigón", lea un poco sobre la guerra del Vietnam, en concreto los hechos del 31 de enero de 1968..tic tac ... y el efecto que tuvo en la población. ¿ le suena ?.
Segarem cadenes
Qui posa la violència és sempre Espanya. Sèrbia = Espanya
Larsen
Llástima que s'oblidi explicar que fou l'exèrcit serbi qui provocà els morts en no acceptar els resultats d'un referendum i atacar manifestants. Per tant costè suposa que l'exèrcit espanyol és igual de salvatge, no?
riga
Larsen: Si. L'exercit espanyol (els que els manen sobretot) seràn uns salvatges. Faran el que faci falta per evitar que Catalunya sigui lliure. Es una batalla perduda i mes val que ens ho prenguem seriosament.
Narcís ( PD : com defendre’ns de país veí amagat rere estat que diu també nostre .. ens fum fora mida en tots els ordres i facetes i, per si no fos prou, persegueix, ploma, inhabilita, empresona .. tot cercant ‘ constitució consensuada ‘ faci de fuet, sigui de fuetejar allò català!)
Deixa't de punyetes .. i pregunta sinó pregunta't : 1. on són l'Estat de Dret/ principi de Legalitat .. Democràtic .. i Social .. ? 2. on són la Llibertat .. Justícia .. Igualtat ( començant per tractar Catalunya/ PPCC com el què és/ són que no pas TTCC o terres castellanes ) .. i Pluralisme polític .. ? i 3. on n'és la responsabilitat dels legislatius ( quan són contra l'esperit constitucional ) .. judicials o de tribunals i funcionaris .. i administratius ( pels danys dolosos o culposos ?
federalista
ja se ha vist la veritable cara del som gent de pau, als nazis indepres , no els importa una merda que n'hi hagi morts els dona el mateix, amb quina cara gentussa tribal direu ara som gent de pau, gent de pau mamarratxos amb morts per una merda de identitat tribal, gentola que no sou mes que gentola, a veure , si ben aviat us aneu els indepres a prendre pel cul, a marte al pacific sud o al cementeri 2 millions de FDP menys en un mon de 7600 millions no ho notara ningu, criminals assasins .
federalista
i com diu vox, pp cs i ja un sector del psoe, el no venut als separatistes , al criminal supremacista i xenofob torra, cal tancar-ho ja a preso abans que l'imbecil feixista aquest mogut pel odi i el supremacisme , faca alguna cosa , que provoqui, sang i morts .
Josep Sierra Roca
Com sempre, la senyora Nebrera fa demagogia; el trist, però, és que en aquest cas, la fa sobre l'historia recent d'Eslovenia. Segurament faria bé en repasar com va anar la seva independència.
La culpa és de qui mata
Si hi ha morts perque l'estat espanyol està disposat a matar gent per impedir que un territori s'independitzi democràticament la culpa serà exclussivament de l'estat espanyol. Si esteu convençuts de que els espanyolistes sou majoria feu un referendum. No passarà, perque sabeu que perdrieu.
Nimai
Cada dia Nebrera fomenta la mala interpretació. De l'unionisme li sembla bé tot Són la seva família.
Ganxet
Molt bona l'explicació. Si faig valer els meus drets i m'estomaquen soc un violent ja que he incitat al violent a utilitzar la violència. O sigui, per a ser un home de pau en front els violents haig de renunciar als meus drets.
Kadra
No oblidis que els talls d'autopista que molesten als usuaris, són la sóla resposta possible als cops de porra constitucional de l'1-O que no van molestar a ningú... la dictadura no molesta mai a ningú si ens hi sometem voluntàriament. Però de drets no n'hi ha cap ni un.
Eugeni Cruset
Sra. Nebreda, ès pregunta vostè qui va pegar primer en el cas de servia- eslovàquia? Qui pega primer és l'agressor em sembla a mi. Es pregunta com es que eslovaquia es membre de eu. i serbia no? Vostè deu llegir la vanguardia española, oi?
Marta
Cataluña acabara dividida segun porcentaje.Os quedareis con 15000 km2 en el mejor de los casos.De su casa no se va nadie.
Nuria de Mexic
Nebrera, i altres que inclus son independentiestes no coneixen qué va passar a Jugoslavia. Eslovenia ja havia començat el procés de separaciò abans de la Guerra dels Balcans. Peruqe segons la Constituciò jugoslava s`havia de demanar i preparar amb 4 anys d`anticipaciò. Serbia, veient que tambè s`en anaven Croacia i Bosnia va començar la guerra, recolzada per França, Russia i en gran mesura Gran Bretanya i Espanya, La violencia i els morts els van posar els serbis, no Eslovenia.
Nuria de Mexic
Els morts els va posar Eslovenia, pero els varen causar els serbis. Al començar la guerra els soldats eslovens que estaven a l`exercit federal van abandonar-lo i varen anar a defensar el seu pais. Catalunya no te soldats a `exervit espanyol, Espanya te policies i exercit. Espanya i Serbia juguen el mateix paper: enlloc de dialogar, atacar.
un senyor antic i infectat
Encara no sap del que som capassos com a poble.
Nuestro problema no es la Eslovenia virtual, sino los cretinos efectivos del Govern, empezando por el Muy Hilarante Payaso Torra. Si alguien estas alturas aún no se ha dado cuenta debería hacerselo mirar.
Pep
Crec q si no vaig errat la via eslovena no es escesivament violenta encara q un sol mort es fotut ja. Ara bé, oblidar-se qui va ser qui va protagonitzar la violencia es fe trampa,com tmb oblidar-se de qui l'exerceix ara mateix a CAT, o el fet de dir el drets dels q volen traballar pero oblidar-se dels dos millons i pico q volen votar i son apallisats per policies ultrapasant la seva feina. Crec q la seva imparcialitat fa aigues per tot. així i tot la segueixo llegint sempre que puc
Nebrera, has passat torres les ratlles del cinisme.
Cada dia pitjor Nebrera. La via eslovena va ser de pacte, amb dos referèndums, i va ser Sèrbia qui va utilitzar la violència, que era qui disposava de exèrcit. Als nacionalistes espanyols us ha dolgut les paraules de Torra i la via eslovena per què us posa f davant del mirall, us obliga a aceptar la democracia o a matar gent per mantenir la sacro santa unitat de la pàtria. PATÈTIC, per dir-ho suau.
Pere IV
Nebrera, no veig que facis articles tan contínuadament i contundentment quan es tracta del TC, el TS, i la judicatura en general que es salten les seves pròpies lleis, i amb els abusos sobre Catalunya (incompliments de pressupostos i d'infraestructures, estatuts del 2006, sentències i pressions preventives, etc ...) i sobre els seus líders. Se et veu tant el llautó, no per casualitat vares ser líder del PP català. No es ilegitim que si l'estat està tan desbocat el poble també ho estigui per subs

envia el comentari