... i els fatxes mirant la tele

"Els Mossos, com l'Ertzantza, han de protegir els manifestants per ordre judicial. I això, tenint molt present que hi ha 143 agents inclosos en diligències judicials per l'1-O, dels quals 72 estan formalment imputats"

El 25 d'abril de 1999, un autocar amb trenta ultres d'Alianza para la Unidad Nacional (AUN), provinent de Madrid, va arribar al centre de Bilbao, escortat per l'Ertzantza. Un miler de contramanifestants abertzales els esperaven, encerclant el dispositiu de seguretat de la policia basca, que tenia ordres judicials de protegir una convocatòria que havia estat autoritzada pel Tribunal Superior de Justícia del País Basc. Ricardo Sáenz de Ynestrillas, el líder dels ultres, va agafar un megàfon i va fer un discurs curt i inaudible -però ben previsible-, ofegat pels crits dels contramanifestants. A partir d'aquí van començar els incidents, amb pedres i còctels molotov i les corresponents càrregues policials. Va haver-hi batalla campal, amb ferits i detinguts... I mentre tot això passava, els trenta fatxes es dedicaven a onejar les seves banderes, tranquils i protegits, mentre gaudien de l'espectacle. En acabar, se'n van tornar cap a Madrid a veure per la tele les imatges de les destrosses a Bilbao. Aquesta escena es va repetir dotzenes de vegades en aquella Euskadi. 

 

I ara aquesta mateixa funció es representa aquí. Un grapat d'ultres demana, legalment, que se'ls autoritzi una manifestació, sabent que els jutges sempre els donaran la raó. A partir d'aquí, els Mossos, com l'Ertzantza, han de protegir els manifestants per ordre judicial. I això, tenint molt present que hi ha 143 agents inclosos en diligències judicials per l'1-O, dels quals 72 estan formalment imputats. Tots els mossos que vam veure el dia del referèndum enfrontant-se a les agressions de policies i guàrdies civils estan essent perseguits, implacablement, per jutges i fiscals. I tots plegats estan amenaçats com a cos, des dels agents fins als comissaris.

 

Això, sense tenir en compte que hi ha una bona part dels mossos obertament espanyolistes, com vam comprovar quan confraternitzaven davant la comissaria de Via Laietana. I molts d'ells estan destinats a les unitats més repressives. Una complicació extra. I això, amb l'opinió pública espanyola que, just al contrari que la francesa, clama per la màxima repressió contra l'independentisme català, amb l'excusa d'una suposada violència que fomenten i desitgen... En fi, res, només que a Euskadi ja no piquen.

 

 
Comentaris
Marabú
El conseller Buch és un usurpador i un colpista al nivell dels feixistes espanyols. No els vam votar el 21D del 17 perquè ens reprimissin. No tenen vergonya, amb quina legitimitat fan tot això? Hi era al seu programa electoral? Dimissió ja! Tot el govern ha de dimitir, governen de manera il·legal.
Mozos
Discrepo, l'1 d'octubre els mozos van observar com atonyinaven iaies sense defensar-les. Si no som independents és perquè els mozos són els únics funcionaris de la Generalitat que es van posicionar a favor de l'Estat espanyol.
Francesc
Tens tota la raó. Tot aquest espectacle repugnant de feixistes espanyols manifestant-se per aquí al nostre país, és de manual. No cal ser tant ruc per caure en aquest parany. Una ratera que es veu d'una hora lluny. Més valdria fer-los una foto des d'una alçada d'un primer o segon pis, per veure que són quatre morts de gana ignorants, i fotren's un fart de riure pels WhatsApps.
J. M.
Cal que als mossos facin hi net d'unionistes, que se'n tornin a la G C o a la P N
Jordi
1/2 Als any de l'EGB, hi havia un nen que era objecte del buling d'un grup de nens de la seva classe. Nens de classe bona, amb diners i consentits. El nen perseguit provava d'explicar-ho als mestres i als pares però o no se'l creien o no pensaven que podien fer res contra aquells nens abusius. Els anys van anar passant i el nen al final va acabar malament. El nen es el meu germa i no ha tornat a aixecar cap.
Jordi
2/2 Si les persones que estan per protegir-nos ens ataquen igual que aquells dels que ens han de defensar aleshores son tan criminals com els atacants i els han de treure de la seva feina. Els mossos segueixen ordres i les ordres les donen els oficials. Si els jutges donen ordres que sabem son criminals, fins quan les hem de complir per continuar torturant el nen indefens? Menys excuses, Sr. Cot. Si hem de fer Republica, fem-la i si no que diguin obertament que son covards i marxin cap a casa.
Per què vénen més fatxes?
Si ja tenim els autòctons: CDR, cupaires, La Crida .... Lògic que defensin el seu xiringuito davant bandes rivals. Lo curiós és que s'autodenominin antifeixistes, actuant com actuen.
Chimichanga
Això em recorda les baralles de Boixos Nois del Barça contra els Ultra Sur del Royal Madrid. Aquests grups no es poden veure i tots són fatxes.
Torra dimissió
No cola l'excusa. Els Mossos són unionistes i el Buch i el Torra no han fet res per evitar els seus excessos. El mateix Torra NO és un president legítim. El van nomenar des de Madrid després d'unes eleccions il.legals. Torra dimissió.
Fora Mossos
Dissolució del cos ja. Buch dimissió. Torra dimissió.
Vigia
El més intel·ligent és anar-se a manifestar a Madrid i demanar als jutges que la policia espanyola empari els manifestants.
m,amague
guardiacivils van plorar perque volien quedarse a cat quan Mossos van substituïr la GC: Els varen tindre llàstima i els varen reservar 15% llocs als Mossos
Mol be dit Salvadó
Tot i que tu tens la milló visió dal mon, dons, as deixat mol i mol clá, tu, com astá la situasió, mol ve asplicat Salvadó
Autogol, la gran força del procés és ser pacífic i pacifista
Cada cop més gent, neutral, indecisa, imparcial, apolítica o el que sigui, se sent tractada de fatxa. Aquest insult gratuït no sols és absurd sinó que es molt contraproduent, massa. Banalitza el terme, li fa perdre tota força real i allunya una gran massa social. I de tant dir-los fatxes no sigui que acabin sent-ho de veritat.
Carles Viñals Casado
Els CDR tenen molt clar que sense violència no s'avança. El procés és viu gràcies a la violència. Tothom està convençut que el camí de la república està basat en aplicar la violència a tot el que no pensi com nosaltres. Torra ho sap bé i per això va explicar als mossos el que han de fer.
Prohibir el feixisme
A què espera el Parlament de Catalunya per complir el mandat de la UE i prohibir al territori català l'activitat de qualsevol entitat o partit que defensi el feixisme franquista i/o qualsevol altra varietat de feixisme, i perseguir llurs activitats a casa nostra? Catalunya s'avançaria i posaria l'estat espanyol en evidència si aquest sortís en defensa dels feixistes. I ens estalvariem alguns problemes.
Molt ben dit
L'Estat és més fort. Usar la força és perdre i Catalunya històricament ho sap. Amb actituts pacífiques i no violentes van aconseguir els seus objectius Gandhi, ML King i forces més. Els que preferiren emprar la violència en molts casos encara no ho han aconseguit ara, quan els no violents fa mig segle que ho gaudeixen. La violència sempre és un error, mai està justificada. La fi no justifica els mitjans i a més no funciona, és ineficaç i perpetua els conflictes. Millor no caure-hi.
Bernat C.
BURROOOOOOOOSSSSS! Com es pot ser tan burro per caure en la provocació dels Vox, començant pel president de la Generalitat i acabant pels comandaments dels mossos i passant pels descerebrats que hi han als CDR. Estan matxacant la imatge que han treballat milers de catalans durant anys, perquè ens reconeguin a l'exterior com una força democràtica. Si ens fan malbé aquesta imatge ens priven d'un reconeixement imprescindible per a la nostra independència.
la asnada
que se enfrenta a los mozos no tiene nada en la moyera, porque ahora podran dicir que el indepentismo es violento y ilegalezar partidos. Que hacia la diputada de la cup en la concentracion? lo qe yo digo: nada en la moyera.

envia el comentari