La subhasta catalanòfoba

"El nacionalisme espanyol ha entrat en una deriva infinita contra Catalunya, en un viatge en el temps cap a 1939"

La immersió de l'opinió pública espanyola en un allau crònic de propaganda catalanòba amenaça seriosament el sistema que, paradoxalment, les elits madrilenyes intentes preservar. La deslegitimació, primer, i la deshumanització després dels representants democràtics de l'independentisme -qualificats insistentment de colpistes, nazis, presos comuns, etc- ha fet inviable qualsevol mena de diàleg amb el que, al capdavall, no deixa de ser una manifestació política estructural dins del sistema institucional de l'Estat espanyol. Hi ha diputats independentistes perquè hi ha votants independentistes, simplement.

 

El fet, però, és que l'independentisme català ha consolidat la seva majoria parlamentària i la pressió policial i judicial i les represàlies successives no han aconseguit desactivar aquest bloc polític. Per això, davant d'aquesta evidència, la política espanyola ha entrat en una subhasta repressiva en la qual l'article 155 ha estat només el punt de partida, el nivell zero. I aquí s'ha quedat el PSOE. Però a Andalusia, PP i Ciutadans han ofert un 155 infinit, el control des de Madrid de TV3 i els Mossos i la intervenció de les escoles catalanes. Una subhasta perduda, perquè Vox ha apujat l'aposta fins a la dissolució dels Mossos, el tancament de TV3 i la il·legalització de PDeCAT, ERC i la CUP.

 

El nacionalisme espanyol ha entrat en una deriva infinita contra Catalunya, en un viatge en el temps cap a 1939. Però aquesta regressió, com ha passat sempre, no es limitarà a l'agressió contra els catalans. Com sap tothom, els falangistes tenien objectius més enllà del catalanisme polític. I és tot just ara que se'n comencen a adonar.
Comentaris
terrassenc
El poli dolent, les dretes espanyoles, cada dia sembla més dolent. Tot i més per fer que el poli bo, les esquerres espanyoles, enrredi al detingut, els catalans. És tan evident la presa de pèl d'Espanya, i dels que dient-se independentistes la volen 'arreglar', que sembla mentida fins a quin punt s'enriuen de la gent.
caesar
Gran artículo Sr. Cot. se puede decir mas alto pero no mas claro.
Carles Viñals Casado
Del que diguin a Ñ sobre nosaltres no podem fer-hi res. Sí podem (i devem) en canvi ocupar-nos del que hauríem de sentir a casa nostra i no en sentim a parlar, incloent aquest diari. Disculpeu-me doncs que comenti no pas sobre el tema de l'article i ho faci en canvi sobre la carta adreçada per Isabel Turull, germana de Jordi Turull, empresonat i en vaga de fam, als bisbes catalans, sota el títol "Bisbes, on sou"? publicada al diari "Ara" i l'article d'Iu Forn a VilaWeb fent-se'n ressò. Gràcies.
JERO987
Perdona, Carles Viñals, pero creo que te has equivocado: donde IU FORN publica el articulo al que te refieres en tu comentario no es VilaWeb, sino El Nacional.cat. (Lo acabo de leer, hace un rato). VISCA CATALUNYA LLIURE ! ! ! FINS A ACONSEGUIR-HO ! ! !
Cot-paranoia
Últimament a Cot se li ha ficat al cap l'any 1939. Algun psiquiatre hauria de fer alguna cosa.
Mol be vist Salvadó
Dons, ningú com tú para dunarse conta, dons, daquesta situasió, dons, un análisi bonísim, Salvadó
Carles Viñals Casado
A JER0987: Tens raó; l'article de l'Iu Forn és al Nacional.cat. Disculpa'm l'error. Què me'n dius del gest compromés i solidari dels protestants holandesos en defensa del refugiat i la seva familia amenaçats d'extradició ? I què dir d'uns bisbes catalans que, contrariament als seus col.legues espanyols que no callen ni sota l'aigua, assisteixen callats com a morts a la repressió del seu propi poble ? "Pastors d'Israel que es pasturen a ells mateixos." (Ezequiel, 34)
JordiP
1939? Nooo ... La cosa ve de molt abans. Cal revisar les hemeroteques. 1905: els diaris "Ejército español" o "La correspondencia militar". 1909: El Imparcial o El Liberal. 1918: ABC, El Imparcial. 1930: qualsevol diari madrileny. 1934: ABC. Des de 1936 en adelante no vale la pena hablar.
Aveura JordiP
Dons tas quedat cort tu, dons, el prublema es davans da cristu tu, paruqe Jesucrist, dons, va se catala, dons y van manipula listoria el fexites i frenquistes tu, aixó astá mol i mol clá
BELEN ESPAÑOLA
Ya se estan llendo Guardia Civiles policias y jueces porqué en Cataluña NO SE PUEDE VIVIR de la tension callejera que no se puede respirar lo digo yo que se de que ablo!!! Los buenos catalanes se sienten españoles no ai cataluña sin Epaña que le ha dado un lugar para esistir en el mundo ¡¡¡¡¡ no lo olbideis golfistas !!!!
Varjar Llosca
Io lo ke no'ntiendo é por q n un driario se permi-t scrivir deliveradamen-t mal n una llengüa. O correxís l'analfaveto u igunooraís n su komentario. Kien no save scrivir no save pensar (Nitche). Haver s'hi entretoós alfavetizamos la igunoráncia Són tant vellas las lengüas, k merezen respecto. Mas d los pofessionales.
Narcís ( quin català que stimi sa mare pot ser de la pàtria d'aquests ? )
Diuen som espanya .. i no fan altra cosa que anar contra una part seva ! Diuen prendrem mal si ens n'anem .. i no altra cosa que parlar de nostra economia ! Diuen bestieses de nosaltres .. i alhora ens hi volen, no ens deixen anar i ens obliguen a compartir llur dni ! Diuen no volem ser espanyols .. quan són ells que ni ens deixen ser-ho ni volen no ho siguem! PD : verament .. són estúpids o barruts o delinqüents sinó tot plegat !
Catalá només
Aqui hay catalanes i españoles aunque hayan nacido en catalunya, si cataluny la hubiera colonizado Francia, habrian catalanes y catalanes franceses , pero catalanes solo son los que aman su cultura su idioma , la sardana, els castellers, Josep Maria de Segarra, Marti i Pol, Gaudi, etc etc

envia el comentari