El 78 ja es descompon

"La regressió i el reaccionarisme antidemocràtic són el resultat de la incompareixença de l'esquerra espanyola, que s'ha arrenglerat, sistemàticament, amb la dreta ultranacionalista"

El nacionalisme espanyol és corrosiu. Susana Díaz no ha estat prou espanyolista, que ja és dir; Ciudadanos tampoc no ha estat a l'altura dels novios de la muerte; ni tan sols el PP de Pablo Casado és suficientment nacionalista. L'extremisme espanyolista ha irromput brutalment al parlament andalús i ara, ironies de la vida, serà l'extrema dreta el factor de canvi, d'alternança, dins d'un règim autonòmic que Quico Sallés ha estat descrivint -agudament- com a "peronista" al llarg d'aquesta campanya.

 

Així les coses, per primera vegada és el monstre de l'extremisme espanyolista qui pren la torxa de la lluita contra el règim del 78. La regressió i el reaccionarisme antidemocràtic són el resultat de la incompareixença de l'esquerra espanyola, que s'ha arrenglerat, sistemàticament, amb la dreta ultranacionalista. La gran paradoxa és que a Susana Díaz no li ha servit de res el nacionalisme extrem, fins el punt d'acabar essent devorada per la bandera rojigualda. Que la perdoni qui s'hi vegi amb cor.

 

Ara el nacionalisme espanyol s'ha fet explícitament ultra. És millor així. Que en prenguin nota a Europa i al món. Espanya, com diu Vox, és "Reconquista". Van contra els catalans, sí, però també contra els gais, les dones, els agnòstics i els progres. El monstre amenaça amb devorar a tothom.
Comentaris
Ona
Al final en Ken no era Rivera, era Abascal.
gepeto
Estareu satisfets lauge de vox es unaltre dels merits de lindependentisme ,moltes gracies populistes ara si que hem begut oli ....
cunetas
hace mas de dos años se avisaba de la importancia de la españa profunda, la fascista pura y dura, ahora vemos los resultados en Andalucía, ¿y en Castilla y León?, ¿Extremadura? , serán aún mayores. la bestia que siempre ha estado ahí se ha despertado, ah ! y la culpa la tienen los catalanes , ...como siempre.
Ja deien viva las cadenas els mateixos andalusos a l'época de Fernando VII
Doncs els catalans hauriem de ser els primers en fugir de la voràgine. Ens hi va la pell!!!
Espectador
Heu de trencar definitivament el mite de esquerra i dreta perqué fa escudella . Maduro es extrema esquerra i es equivalent a VOX . La realitat es més crua que tot aixó .les suposades esquerres només volen el PODER i prou , per fer els seus negocis internacionals i nacionals , manejan els seus paisos com si fosin la seva finca . El mes patètic del cas es que la gent els vota . VOX reflexa Espanya . La dreta i esquerra son el mateix .
vinga
I què us pensàveu fent càlculs electoralistes i raspallant poders
terrassenc
Repeteixo comentari (com és que es perden?). 2010, Catalunya: "Adéu Espanya!". 2017, Espanya: "A por ellos!". No és casual és estructural, Espanya va néixer quan van envair els Països Catalans (1714), sense Catalunya no hi ha Espanya. Els importa un pito la democràcia, no els hi ha importat mai, per això van fer una dictadura constitucional el 78. Els que han fet fàstics a una Catalunya independent han propiciat la torna inevitable: totalitarisme espanyol.
2018
Que pena, NO ENTENDÉIS NADA!!!
Ja està Cot projectant
Si hi ha un nacionalisme corrosiu és el català. No hi ha més que veure on ens ha portat. La pretesa Crida de Puigdemont no és tan diferent de Vox, només que canvia "Espanya" per "Catalunya" i poc més.
rkl
si a Andalusia Vox treu 12, no vull pensar lo que pot arribar a treure a l'Espanya profunda!!! hem de marxar però ja!
Josep Olot
Sí, es descompon i té un deute públic impagable... Però l'independentisme pensa fer alguna cosa seriosa per evitar veure's engolit per aquest desastre?
Ocellet del Conflent
Castella mai ha estat democràtica. Calen més proves? N'hi ha a dojo en el curs de la història. No cal sorprendre's. M'agrada el silenci dels presumptes progres, ben folrats d'armilla, que callen com uns morts.
El 78 es sustituit pel 39 amb l’aplaudiment del 155
Sense Catalunya, Castella no s’hagues mogut mai del 1503.
Milló impusipla Salvadó
Dons, es por diura mes fort, dons , pro no mes cla, com sempra Salvadó, un articla partést
Ull
Fins i tot aquí se sent molt a dir a la gent que en els últims deu o quinze anys s'han comés molts errors, moltes equivocacions, moltes exageracions i molts abusos en determinades ideologies, enginyeries socials, polítiques i lleis que s'han volgut presentar gairebé com a úniques i d'obligat i general compliment sense dret a discrepar ni matisar. Com no es recondueixi la situació...
vendetta
com a frança salvador o tenim ke fer com els armilles grogues
Ara diuen d'on surten els feixistes
Els feixistes surten de la transició del 78 que els va deixar "vivitos i coloreando". D'on surten dieu? De la jerarquia militar, econòmica i eclesiàstica!
Com bé diu gepeto
Certament, l'auge de Vox és per culpa dels espanolistes i de l'esquerra o pseudoesquerra (Icetasi Co) que van a manis amb el fatxosos de SCC i ells ManuelValls de torn. Els espanols pagaran cara la seva obsessió ultranacionalista. I la pagaran ells, perquè nosaltres cada cop tenim més motius per guillar, i guillarem. sense cap dubte..
Roc SMS
El moment ha arribat, la única eixida al clarissim feixisme espanyol es conseqüencia del seu trionf a Andalusia: La solució raonable està en que Andalusia façi la Declaració Unilateral d'Independència a la qual esta abocada. En cas contrari ho tindrem mal perque serà utilitzada com punta de llança per la hispanització castellana de la peninsula.
XX
Els catalans sovint pequem d'optimisme i autosatisfacció. El règim del '78 no es descompon; per ara s'està inflamant. No cantem victòria que després passa el que passa.

envia el comentari