Què esteu disposats a fer?

"Això no va dels de dalt i dels de baix. Això és una lluita compartida. Tota la intel·ligència i tota la força. Col·lectiva"

Vagi per endavant el meu suport sincer i incondicional i tot el respecte per a Jordi Sánchez i Jordi Turull, que ahir dissabte van començar una acció de protesta política, desobedient, no violenta i contundent, com és una vaga de fam. Davant les vulneracions sistemàtiques de drets per part de l’Estat espanyol, han decidit posar un mirall davant el Tribunal Constitucional i escalar el conflicte democràtic per tal de trencar la normalitat que alguns voldrien i que no existeix, ni existirà, havent-hi presos i exiliats polítics. Llibertat.

 

Poca broma. Una vaga de fam és una mesura contundent, que pot tenir conseqüències per la seva salut, però que també pot convertir-se en una guspira per a la imprescindible mobilització popular en l’avantsala del judici de la causa general. Si bé el suport als vaguistes és imprescindible, ha d’anar molt més enllà d’apuntar-se en una pàgina web, encara que estiguem en l’era dels clics i dels tuits.

 

Porto mesos anant amunt i avall per aquest petit país de la riba de la Mediterrània i en tots els actes hi ha algú que pregunta, interpel·lant als polítics, que què farem, que per què no es fa res. Conscient de la imprescindible mobilització popular i de l’organització de la desobediència civil, sempre contesto tornant la pregunta: i vosaltres, què esteu disposats a fer? Perquè això no va dels de dalt i dels de baix. Això és una lluita compartida. Tota la intel·ligència i tota la força. Col·lectiva.

 

Cal aturar el país diu la gent. D’acord. La via desobedient i de la mobilització massiva i continuada per crear un contrapoder al carrer, recuperar el múscul de l’octubre, i provocar que, mitjançant la protesta no-violenta, l’Estat i Europa tinguin un problema molt gros amb nosaltres. Però quan és l’Estat qui marca els tempos i el calendari, no podem jugar-ho tot a un dia D que triaran ells, si el trien. Al contrari, això ja ha començat. Escalem-ho, escalfem-ho, organitzem-ho i planifiquem-ho. Recuperem la iniciativa. Atents a les consignes i les mobilitzacions. Fem-ho tot per a que el judici no sigui assumible per l’Estat. Fem-ho tot per a exercir el dret d’autodeterminació. I ser República.
Comentaris
Jordi Centell
Estic d’acord amb tu, però permenten preguntar-te, qué esteu disposats a fer vosaltres? Els de la CUP? El mateix que vàreu fer a Berga?
Fem-ho tot.
Què vol dir això de fem-ho tot, Mireia Boya?.
terrassenc
Mala resposta. Els polítics sou els que heu de donar el pas, i no fer-vos enrere com fins ara.
jo mateix
Bla bla bla bla. Concreta i posa hora dia i lloc, jo hi seré.
Narcís ( va, som-hi, quan, com i on dieu el què, quina cosa, de quina manera ? )
Per ventura, l'autora ens està dient : 1. JxC .. PDeCAT.. ERC .. o Govern de Catalunya ensems amb d'altres governants d'entitats menors i, què dir-ne, representants socials .. són, han estat, rucs d'allò més per actuar amb risc tot no sabent si la ciutadania els hi donaria suport, prou suport ? i 2. la CUP feia àdhuc fa el " paperot " cantant molta missa .. i a l'hora de la veritat " jo no he estat , atès que no manava i només n'érem 4 " ? PD : els comentaris precedents han estat diàfans !
Fermi
Estimada Mireia, escrius molt be i carregada de raó, el poble esta disposat a tot i a punt per a començar la lluita, els pressos ja han començat, peró i els polítics? On sou els polítics? Anar dient uns dels altres i anar escalfant la cadira, si tots tres grups, sense diferencies, si tinguesiu vergonya plegarie-ho, pero aixo no ho coneixe-ho, no se si llegeixes aquests comentaris, si ho fas, parla amb la teva gent i els altres dos grups i si no us veie-ho en cor de tirar endavant, plegeu.
I vosaltres ???
Que esteu disposats a fer ?. Per cert l'unitat de tots els independentistes (inclosos ERC i la CUP) encara no existeix. Ja ho ha comentat i exigit en Llach varies vegades. Que esteu disposats a fer vosaltres ???. Bla. bla. bla. bla.
Fat Boy
No els posis mes miralls al davant que ja s'agraden prou. En lloc de barricades, vagues de fam i vagues generals anirem mes lluny organitzant una fuga massiva de capitals, d'impostos i de residencies fiscals cap a Perpinya. Sobretot ara que se'ls acaba la moma del BCE. I sense bellugar-se del sofa. O els trenquem la columna vertebral economica o amb retrets morals anem frescos.
LSO
No está sucediendo como pensábamos, no está sucediendo como queríamos, pero está sucediendo, lo dice John Reed (Warren Beaty) en la película Rojos. Nuestra obligación es que siga sucediendo y es una lucha de todos, políticos y sociedad, y el partido que se desmarque, será castigado en las urnas. (has oido ERC).
La decepció es diu ANC
Mentres l'independentisme català continuï essent un moviment inofensiu no aconseguirà RES. Qui hauria d'haver liderat el moviment social era l'ANC però m'han decebut moltíssim , només fan o proposen actes ridículs com si fossin un club de tietes.
Aznar-Pujol-Trump
Ya lo avisé: Antes que España, se romperá Cataluña (o sigui que les dos es trenquen). Jordi Pujol: Europa, una crisis profunda (i té raó) Donald Trump: American firt and only American first (tots els polítics pensen igual amb el seu país, però, però s'escandalitzen amb el trump) Soluciö: hi ha 20.000 bombes atòmiques en el hemisferi Nord, no hi són per fer bonic. A l'hemisferi Sud no n'hi ha cap... i vinga inmigrants volentbanar a viure al Nord
Lqn
Mireia. Prou d'exigir. Què fa la CUp ? Com us ho feu per no tenir ningú a la presó? Quin pas agosarat i eficient fareu vosaltres? Mireia. Et feia més intel.ligent.
Com és?
Com és que no vas posar el crit al cel quan Forcades va demanar permís al Papa per presentar-se amb vosaltres? Demanar permís a la secta assassina i patriarcal? WTF!
"Amunt les poitrines"
Si desprès de tots els cops i barrades que vam rebre i de la contundent i anònima resposta del 3-O encara no has entès fins a on volem arribar...és que no ens mereixeu com a poble. I ja que preguntes, la meva germana i jo, som de Lleida, fa temps que tenim preparades "les puatrines", per posar-les on faci falta quan convingui; és a dir: L'antic pit i collons adaptat a la nostra anatomia, és el nostre crit de guerra i esperem l'avís, sigui quan sigui, com a poble, però sigueu honestes !
Kk
Prou de Cup. Exigint continuament i no els ha tocat el rebre de res.
roger
Voto les CUP i ho seguiré fent, però.. potser per no dir res tampoc cal publicar un article no? :) De fet hi ha una reflexió a fer que podría portar el mateix títol i que vé a dir: és evident que per les bones no ens ho donaràn això de la independència, aleshores Què estem disposats a fer (o a perdre) per aconseguir-ho? Vaga? Tres mesos sense sou? Sis? Inspeccions-embargaments d'hisenda? Rebre més cops? rebre trets? perdre un ull? una cama? trobo que està bé anar-s'ho plantejant
no m´enrecordo
Per ordre del rei dels Ñ els bancs CaixaBank i Sabadell (i pot ser que BBVA també) van treue 30mil mil.los d´euros. La seva intenció es preparar-se per fer-nos un *corralito*. Naltros, amb els nostres diners a les contes bancaries, som els que fem constantment petits credits als bancs que després ells ens els deixan i ens cobren un %. Som burros? Els bancs españols (ho son tots) no aguanten ni un mes sense els nostres petits credits.... i EspaÑa tampoc. Continuarà...
Prou
Les Cup heu perdut credibilitat. Per culpa vostra es va precipitar la declaració de república sense que pringués ningú de vosaltres. Mireia, millor que callis i no ofenguis.
Llorenç
Mireia ara amb l'entrada de Vox a Andalucia hem d'aprofitar el que representa."queda clar qui es la dreta ultra i que vol acabar amb Catalunya PP+C's+Vox" i aixo situa a tota Espanya en un dilema que hem de fer patent O ETS ULTRA I ARRISGUES AL PAIS A TOT O ETS FAVORABLE A UN REFERENDUM PACTAT I MANTENIR LA NO VIOLENCIA! Al marge d'aixo petites manis i estar sempre amb talls de trafic etc als unics que fastidia es als catalans, en camvi un paro de pais ben fet toca a Ñ al maxim.

envia el comentari