Que tremoli Felip VI

"A la monarquia espanyola se li pot desmuntar la barraca més ràpid del que pensava"

A la monarquia espanyola se li pot desmuntar la barraca més ràpid del que pensava. “Lo siento mucho, me he equivocado. No volverá a ocurrir”. Aquesta va ser la frase pronunciada per Joan Carles l’any 2012 -després d’haver estat matant elefants a Botswana- que va donar el tret de sortida al desprestigi de la monarquia. En aquell moment es va trencar un tabú important i tothom va començar a parlar de la Familia Reial: des de programes d’anàlisi política a programes del cor. I en només sis anys l’evolució ha estat espectacular: s’ha parlat dels tripijocs de la infanta Cristina i el seu marit -ara a presó-, de la mala relació entre la reina Letízia i la reina Sofia, i fins i tot de les amants del rei emèrit.

 

‘El preparao’ ho té molt difícil per revertir el desprestigi que viu la institució de la monarquia a Espanya. Això per no parlar de Catalunya, on el rebuig cap a Felip VI és contundent i majoritari des del 3 d’octubre de l’any passat, quan només dos dies després del referèndum i de la brutal violència policial exercida contra els votants, el rei espanyol va fer un discurs infecte, inacceptable i imperdonable. En aquell moment, ell mateix va decidir deixar de ser el rei dels catalans -si es que en algun moment ho havia estat-. La decisió va ser totalment seva. Es pot pensar que Felip VI va acceptar i assumir perdre una gran majoria de catalans, però el que segur no esperava ni assumeix és com només un any després la monarquia espanyola estaria tan qüestionada a nivell estatal.

 

És significatiu que 26 universitats públiques espanyoles -de les 50 que n’hi ha- celebrin en les properes setmanes votacions simbòliques sobre si prefereixen la monarquia o la república. Els joves ja no s’empassen així com així la monarquia, ni tampoc que s’hagi de continuar mantenint el pal de paller del règim del 78, clarament podrit i hereu del franquisme. I no pensen callar. Que tremoli Felip i les dues petites infantes. S’hauran de buscar feina.
Comentaris
Ui! Sí, quina por.
El que feia trontollar el règim era el mot Independència. Ara tothom i totdon s'ha pujat al carro de les vaguetats, república, llibertat, vox mama por... El que facin els estudiants de Madrí me la pela. Encara penseu que les revolucions surten de les universitats o dels periòdics? Mai ha estat així.
Infantilisme
És el que expressa aquest article. Buscar feina diu? Més aviat serem els catalans que ens haurem de buscar una terra on viure, la que teniem ens l'han ocupat i no hem sabut defensar-la. Ara de bla,bla,bla el que vulguis.
Montgat
Et faig una aposta nerea, abans et quedaràs tu sense feina. Espera, no abans et quedaràs sense feina 40 vegades i et jubilaras que vegis la república. Sou mooolt pesats, però la força només us fona per dir parides.
Narcís ( on n'és son paper moderador, àrbitre i representants de les institucions públiques .. quan ha permés tanta bestiesa i ultratge a allò català de tant politiquer o partit ? )
És obvi que Felipe ' ve baixa - bastonet ' no representa gens ni mica aquest estat que sí país veí botxí i .. tururut ! PD : de dolce vita .. dolce farniente .. d'estatus milionari .. què cal dir ( mai per mai donaria tots ' llurs ' béns perquè res d'això no hagés passat ! ) ?
Carles
Bon dia Nerea, estic bastant d'acord amb el que dius. Sempre hi ha matisos. El que em sorprèn, encara que ja no m'hauria de sorprendre, son els comentaris dels quatre trolls que es passen el dia escrivint bajanades en els comentaris de les notícies. Pobrets¡, no veieu que no representeu només els fracassats?. Si no us agrada aquesta terra, ja sabeu: les portes eren obertes quan vareu venir i segueixen obertes per tornar. Bon vent¡¡¡
Només falta una empententa...que el Pujol tiri de la manta de una punyetera vegada, que el Villarejo canti tot el que sap de la Barbie reina, com la fortuna que ha anat acaparant, o les infidelitats...perquè el tonto mes tonto dels monàrquics obri els ulls...i potser el que diu que les revolucions no han començat mai a les unibersitats, li diré que recordi el maig del 68, a veure qui va començar a canviar algunes coses..per descomptat no varen ser els burgesos asseguts al sofà!
El preparao, ja no es el rei dels catalans! En tot cas de quatre "palmeros" botiflers, d'aquells que deuent llegir el Hola cada setmana, per veure lo be que viuent els rics a costa del poble..
JordiP
I ara, per acabar-ho d'arreglar, també es parla de les concomitàncies borbòniques amb els assassins mediorientals, de les banyes que la mestressa posa al seu marit, dels 8 milions que li han sorgit del no-res al seu compte corrent i del 85% que a la UAM han votat NO a la monarquia. Estan ben lluïts, aquests borbons d'Espanya.
JordiP
Ara, que el ridícul que està fent el PSOE aposentat al Gobierno de Madrit és fastuós: la famosa modificació de la Consti'78 que van prometre serà ... el parto de los montes. Pa ese viaje no necessitàvem alforjas, tú!
Josan TB
No cal que es busquin feina, amb tot el que tenen "estalviat" poden viure de renda tota la seva vida. A més, segur que els seus amics aràbics els donen aixopluc.
El Maig francès no compta perquè va ser una performance. No en queda absolutament res. Bé si quatre intel·lectuals aburgesats xuclant de la mamella de la social-democràcia estatista.
Arribaspañao y la Guardiansiví!
Caram, no pensava que el google translator funcionés tan bé, però ja veis que estava equivocat i el coronel Hideputa Baena està "on fire" fotent les grapes potineres en aquest xat
Mkl
Som uns innocents. El imperio té impunitat encara que faci el ridícul al món. Se'n foten però deixen fer Ñ pq hi ha molt deute per pagar i pq ja se sap, del sud no se n'espera gaire.

envia el comentari