Vagues i culpables

"L’estrangulament de les finances catalanes requereix que el Govern actuï amb la màxima intel·ligència i també que faci tots els esforços per explicar a la ciutadania quina és l'arrel del problema"

Milers de persones han sortit als carrers de Barcelona aquest dijous en una protesta unitària que reivindica solucions en diferents àmbits fonamentals, que afecten a la ciutadania en general: la sanitat, l’ensenyament i la seguretat pública. El pols dels metges amb el Govern es mantenia des de dilluns i s'ha desconvocat la vaga després de l'acord al qual han aconseguit arribar els negociadors. En l’intent d’aproximar posicions, Salut ja va anunciar una injecció econòmica d’uns 100 milions d’euros per tal de millorar la situació del sistema sanitari.

 

Com han apuntat responsables del Govern la situació crítica en aquest àmbit, com en la majoria, no es pot deslligar de la manca de recursos. Un fet que és conseqüència de la falta d’injecció econòmica estatal a Catalunya. Malgrat tot el Govern es veu obligat a gestionar els serveis públics jugant amb els recursos disponibles de la millor manera possible, mirant de garantir els drets de tothom, i no pot defugir la recerca de la millor opció per sortir-ne en el menor espai de temps possible.

 

Ara bé, també és cert que al Govern no se li poden demanar solucions màgiques i exprés a situacions complexes i la pressió ciutadana també ha de exercir-se, al mateix temps, sobre el govern espanyol. Aquest també té responsabilitats en la situació precària dels serveis públics com denuncien els principals afectats.

 

L’estrangulament de les finances catalanes requereix que el Govern actuï amb la màxima intel·ligència i també que faci tots els esforços per explicar a la ciutadania quines son les arrels del problema sense donar la impressió que pretengui defugir les responsabilitats pròpies.
Comentaris
Anastasia
Argentina es Patrimonio de la Humanidad.
Ganxet
Un dels problemes que té l'administració pública catalana és que, en bona part, va copiar els sistema funcionarial que hi havia a Espanya. Això fa que els serveis públics funcionin gràcies a la bona voluntat d'una part dels seus treballadors mentre l'altre part es dedica a viure del sistema. Aquest fet es fa especialment evident en àmbits vocacionals com l'ensenyament i la sanitat on uns quants van saturats de feina mentre uns altres van a passar el temps.
L’estrangulament de les finances catalanes
Les prioritats del Torra-Govern estan clares. Juny: Una de les primeres decisions del nou Govern de la Generalitat va ser destinar una partida de 20,4 milions d'euros a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Juliol: Torra es puja el sou un 5% (dient que l'augment el donarà a fins benèfics). Novembre: comença la reobertura de delegacions catalanes a l'estranger. Sanitat i educació? ... Res.
Narcís ( . . . sinó piratejar tots nostres béns econòmics no fou la gota que vessà el got tot intentant remeiar-ho demanant un ' pacte fiscal ' que ni tan sols un " concert o un amillorament " ? )
Ras i curt : per què totes aquestes manifestacions i demandes no han estat fetes/ mostrades davant ' delegación de gobierno ' .. quan és país veí botxí qui ens fum un dèficit fiscal sense parió al món civilitzat , qui no compleix amb allò tractat i signat ( ni pel que fa a les competències ! ), qui controla així trontolla/ sacseja ( o saqueja ? ) economia i finances, qui se n'enorgulleix de " fer malbé ", desballestar d'allò més nostres mitjans, nostra societat ? PD : per ventura, malmetre . . .

envia el comentari