Un pot de pintura que pinta un heroi

"L'objectiu de l'Estat és construir un relat de la violència per desacreditar el moviment independentista"

Les darreres accions d’Arran -tacant amb pintura el portal de l'edifici on viu Pablo Llarena a Sant Cugat i també una comissària de la Policia Nacional espanyola a Terrassa- les estan fent servir a Madrid per alimentar el discurs de la violència als carrers de Catalunya. Els sectors més radicals ja s’han encarregat de victimitzar Llarena i, fins i tot, elevar-lo a la categoria d’heroi -ho ha fet, per exemple, Federico Jiménez Losantos. Si bé el govern espanyol, en mans dels socialistes, demana “no donar un altaveu excessiu a aquestes conductes”, el cert és que a l’Estat li van molt bé aquestes petites accions -del tot condemnables i prescindibles, per cert.

 

Aquesta contundència de certs sectors i partits espanyols contra els actes d’Arran -que no deixa de ser una organització juvenil de no grans dimensions- contrasta amb la manca de condemna o de preocupació quan és tot un Estat el qui va contra persones concretes simplement per defensar un projecte polític que suposaria desmuntar el seu ‘xiringuito’. És el cas dels presos polítics, per exemple. És tota l’estructura de l’Estat la que es fixa com a objectiu la venjança. Però també serveix com a exemple l’agressió al fotoperiodista Jordi Borràs per part d’un policia espanyol.

 

No és l’independentisme qui ha provocat i instaurat la violència als carrers de Catalunya. De fet, els que hi vivim sabem que això és una 'fake news', que ni tan sols existeix aquesta Catalunya violenta, grisa i amargada de la que parlen els mitjans de comunicació espanyols. L'únic objectiu que els mou és construir un relat de la violència per desacreditar el moviment independentista. Però aquest és un parany molt vist. Ni tot era ETA, ni tot és violència. 
Comentaris
No és veritat el que dius Nerea
Si fos un fet aïllat val però Arran ja ha fet moltes agressions i el llançar pintura no ha estat el més greu. Arran és un grup violent.
Narcís ( verament .. són altre món ! ) ( en l'endemig .. balafiant diners que no són seus i apujant .. el deute ! ) ( com pot ser possible defora no se n'adonin .. és que estàn venuts/ comprats via nostre espoli ?)
País veí botxí no necessita de res .. contra Catalunya tots a l'una .. renoi, si no fum temps d'atiar la catalanofòbia i això que viuen, ben viuen, viuen d'allò més a costa de Catalunya ! PD : no dóna beneficis a pelacanyes del periodisme i a politicastres estatals i d'autonomies (?!) així com a mateix baliga-balaga amenaçador del 3-O .. malparlar, fer i dir contra Catalunya ( sota excusa quina fos o independentista o nacionalista o catalanista i tants i tants greus menyspreus a quin pitjor ! )!
MFX
És normal que passin aquestes coses quan el procés dura i dura sense acabar-se mai. Demà fem la independència, però després la suspenem, el dia 27 hi tornem, però ens n'anirem cap a casa a sopar. Després farem una trobada davant l'ajuntament i el cap de setmana encendrem espelmes pels presos. Això què és?
Estètica
Als de la pintura els demano que si volen actuar ho facin amb més eficàcia. És molt curtet muntar una acció que perjudica el propi col.lectiu i tot plegat no fa avançar en res. Ara bé, el quadre resultant era digne del MnAC. Guapo i autèntic.

envia el comentari